reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Opadanie powieki

Lekarz co nas kierował z Polanicy Zdrój to Tomasz Dydymski.
Powiedział, ze to operacja łatwa, ale może być różnie bo oni w sumie tną na "oko", bo nie da sie mięśnia zmierzyć....i to mnie troszkę przeraża....

A co do lekarza operującego to w sumie nie wiem, nie skierował mnie do jakiegoś, tylko powiedział, że ten co będzie miał dyżur to operuje...

Ale jutro zadzwonię i może się dowiem...

Nie byłam na wizycie prywatnej, tylko w klinice byliśmy w poradni.

Ja tez byłam w szoku, ze tak szybko, lekarz powiedział, ze nie ma co czekać i juz 6m-czne operują, żeby sie oko nie uszkodzło i nie meczyło...

reklama
kejt-k kurcze dziwny lekarz ja bym takiego tez szerokim łukiem omijała !
jak mozna tak powiedziec - wiadomo ze kazda z nas chce dla dziecka jak najlepiej i zrobimy wszystko by tak było, a czy decyzje ktore podejmujemy - sa trafne to nikt tego sie nigdy nie dowie

ja odwlekam rezonans magnetyczny bo chcialam polaczyc z wycieciem tłuszczaka nad brwia ale sie nie da ... bo to musza byc 2 usypiania a jej nie mozna tak szybko tylko z 6 mieisiecy trzeba czekac

O Proście słyszałam duzo dobrego zreszta to lekarz z Lublina, ale nie wiedzialam ze wizyta kosztuje 350 zł <wow> 2 lata temu kosztowała 200 zł

jestem w pracy...ale na szybko Wam napiszę, że wczoraj byliśmy u prof. Prosta i będzie operował Klaudię 8 października!!!!!! ps.a cena wizyty rzeczywiście wzrosła na 350zł (w lutym było300zł).

my mamy mieć zabieg 20 sierpnia - boję się strasznie:/

Jakie wrażenie na was zrobił? No i jak wzrok Klaudii?

krupka ale jednak u Prosta? 20 sierpnia bede mocno trzymała kciuki poniewaz tego dnia KINGA starsza ma wycinane migdały i nacinane małzowiny w celu sciagniecia wody !

Madlin i u was tez cos szybko? ile to bedzie kosztowało?

w lutym prof. Prost mówił, ze zobaczy Klaudię za pół roku i oceni czy operujemy czy nie. W czwartek stwierdził , ze jednak większośc czasu ma tą źrenicą przesłoniętą i ze najlepiej byłoby operowac już teraz, że nie ma na co czekać. Bardzo (i często) podkreślał jednak, że nie mamy się spodziewać wiekkiej zmiany, ze tę powieczkę podciąnie delikatnie, zeby odsłonić źrenicę i żeby nie miała problemu z niedomykaniem i ze na 'efekt kosmetyczny`( w sensie zeby były równe) przyjdzie czas.
Zbadał jej wzrok, nie pogoszyło się, ale na poprawę mówił to za mało czasu mineło.
genralnie fajne jest to, że jest zarówno okulistą, jak i chirurgiem, że na każde pytanie dotyczące wzroku i operacji nam bez problemu wyjaśniał.
Pytalam się go również o probelmy z mruganiem i niedomykaniem, jakiemogą wystąpić po takiej operacji, tak jak tu pisałyście, ale mówił, że każdy przypadek jest inny, i zalezy od wielu czynników.
Poza tym myślę, że i tak trzeba operować, więc trzeba się na jakies efekty uboczne przygotować.
Zabieg kosztuje 2700zł + ok.700 anestezjolog.Operuje w sobotę. W niedzielę opatrunek i można wracac do domu. ZA 10-14 dni ponowna wizyta na zdjęcie szwow.
Na 100% jesteśmy zdecydowani!! i tak przecież kiedyś to nas będzie czekac, a im szybciej tym dla Klaudii lepiej.

Ano właśnie - nie obiecuje złotych gór i dobrze. Nas lojalnie uprzedził o niedomykaniu, które bedzie przejściowe. Przynajmniej wiem, czego sie spodziewać.

Za to prof. Stepniewski na moje pytanie o powikłania, jak i ryzyko operacji odpowiedzial "ach, wykonałem takich setki, nic takiego" Mnie to kompletnie nie przekonje. O tym co się bedzie działo "po" zupełnie milczał. Dlatego jakoś nie mogę się do niego przekonać. No ale moze to tylko pierwsza wizyta taka lakoniczna. Nie wiem.

reklama
Do góry