reklama
krupka
Entuzjast(k)a
no to u nas oczko wygląda podobnie Nie zauważyłam coprawda, że otwieranie buzi powoduje szersze otwieranie oczka, ale muszę się przyjżeć - ciekawe spostrzeżenie.
Mi udało się w końcu zarejestrować do okulisty i chirurga plastyka - jadę 15.03.
dam znać co powiedzieli oczywiście :-)
Mi udało się w końcu zarejestrować do okulisty i chirurga plastyka - jadę 15.03.
dam znać co powiedzieli oczywiście :-)
Katarzyna_F.
Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny. Ja urodziłam się z ptosą. Miałam operację w wieku 7 lat w katowicach. Teraz jestem szczęśliwą mamą Julci (wcześniak 28 tc). Na całe szczęście Julcia nie ma ptozy.
krupka
Entuzjast(k)a
Byliśmy dziś w Poznaniu. No i tak- okulistka zakleiła zdrowe oko i pokazywała małemu długopis - w ogóle nie zwracał na niego uwagi
Ale się wystraszyliśmy :-(
Ale wpadłam na pomysł, aby pokazać mu telefon - mąż wyjał, a ten od razu po niego łąpkę wyciagnął Widzi, ufff...
Powieka nie zasłania mu źrenicy, wiec mozna poczekać z operacja. Okulistka mówi, ze jak bedzie umiał mówić (być moze ok 2 lat, choć chłopcy poźniej mówią) trzeba bedzie zbadać wzrok - bedzie mowil,. co widzi.
Chirurg w zasadzie powiedział to co ona. Mówił, ze przed ukończeniem 18 m-cy operacje robi sie tym dzieciom, które mają przysłoniętą źrenicę, gdyz grozi to poważnym uszkodzeniem wzroku. Operacja w wieku ok. 2 lat - pod narkozą oczywiscie:-(
Juz sama nie wiem, czy ją robić, czy poczekać...
Jakbyście słyszały o jakimś dobrym specjaliście z rodziny chirurgów plastyków, to bede wdzieczna za info
Aha! A okulistka kazała jednak zaklejać zdrowe oczko na ok 2-3 godz. dziennie.
Ale się wystraszyliśmy :-(
Ale wpadłam na pomysł, aby pokazać mu telefon - mąż wyjał, a ten od razu po niego łąpkę wyciagnął Widzi, ufff...
Powieka nie zasłania mu źrenicy, wiec mozna poczekać z operacja. Okulistka mówi, ze jak bedzie umiał mówić (być moze ok 2 lat, choć chłopcy poźniej mówią) trzeba bedzie zbadać wzrok - bedzie mowil,. co widzi.
Chirurg w zasadzie powiedział to co ona. Mówił, ze przed ukończeniem 18 m-cy operacje robi sie tym dzieciom, które mają przysłoniętą źrenicę, gdyz grozi to poważnym uszkodzeniem wzroku. Operacja w wieku ok. 2 lat - pod narkozą oczywiscie:-(
Juz sama nie wiem, czy ją robić, czy poczekać...
Jakbyście słyszały o jakimś dobrym specjaliście z rodziny chirurgów plastyków, to bede wdzieczna za info
Aha! A okulistka kazała jednak zaklejać zdrowe oczko na ok 2-3 godz. dziennie.
krupka, wielkie dzieki za podzielenie sie zdobytymi informacjami!!
My kolo roczku ponownie wybieramy sie do okulisty.
Mam nadzieje, ze te powieczki naszym dzieciom sie wycwicza i operacja bedzie zbedna.
Jak synek reaguje na zaklejanie?
Milena ostatnio wyrywa sie podczas zaklejania, odklejanie jest bezproblemowe i bezbolesne bo w czasie kapieli.
Wlasnie skonczyly sie plasterki i musze kupic nowe.
My kolo roczku ponownie wybieramy sie do okulisty.
Mam nadzieje, ze te powieczki naszym dzieciom sie wycwicza i operacja bedzie zbedna.
Jak synek reaguje na zaklejanie?
Milena ostatnio wyrywa sie podczas zaklejania, odklejanie jest bezproblemowe i bezbolesne bo w czasie kapieli.
Wlasnie skonczyly sie plasterki i musze kupic nowe.
reklama