reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Opadanie powieki

Witam wszystkie mamusie. Mam na imie Marlena i mam 22 lata. Moja coreczka Julka rowniez ma opadajace powieczki. Obie. Prawa troszke bardziej. Bylam juz kiedys na tym forum ale nie znalazlam czasu zeby opisac moja historie.
Julka ma w tej chwili 10 miesiecy.

Bieganie od lekarza do lekarza skierowalo nas do Katowic, do Eurokliniki. Bylismy na wizycie u dr. Wilgusa. Jutro dzwonie umowic sie na kolejna konsultacje. Lekarz chce czekac az Julia skonczy 1,5 r.

Przedchwilka doczttalam ze jedna z mam jest swierzo po operacji- przez to ze oczko uciekalo. Ja ostatnio mam wlasnie wrazenie ze oczka Julce troche uciekaja.
Mam pytanie- ile lat/miesiecy mial synus kiedy zdecydowali sie operowac?
i jeszcze jedno. Wiem, ze jestm tu nowa, ale czy moglabym liczyc na wyslanie zdjec przed i po na maila?
Dla uwiarygodnienia mojej osoby moge pierwsza wyslac zdjecia mojej coreczki.
podaje mojego maila: rati89@tlen.pl prosze o napisanie swojego maila, ja wysle zdjecia i poczekam na odpowiedz(oczywiscie jesli jest to mozliwe)

Pozdrawiam.

PS: dziewczyny, piszmy czesciej, dzielmy sie informacjami- nie mamy nikogo tylko siebie nawzajem- widze ze tez wam mowiono ze "taka uroda" "czlowiek nie jest symetryczny" i inne tego typu bzdury w ktore i ja bardzo mocno wierzylam...

jesli ktoras mama chcialaby porozmawiac na priv to podaje gg 9111958.

reklama
hej dziewczyny!
o ile mi wiadomo to dr.Stępniewski przyjmuje codziennie do ostatniego pacjenta,miedzy zabiegami przychodzi do gabinetu od godz.16 (trzeba się troche uzbroić w cierpliwość),ale warto zadzwonic dzień wcześniej i się upewnić czy będzie.My nie mieliśmy terminu po prostu przyjechaliśmy i już,decyzje podjeliśmy z dnia na dzień:-).Z tego co wiem przyjmuje nawet w soboty:)

A czy ten doktor decyduje sie na operacje, bez wzgledu na wiek(prywatnie) czy tez zaleca czekanie? Ja wiem, ze lepiej czekac ale szczerze powiedziawszy wolalabym miec to juz za soba..
Zastanawiam sie czy nie pojechac jeszcze do tego doktora skonsultowac nasz przypadek, czy czekac do 1,5 roku.

Mam ogromne zaufanie do dr. Wilgusa- czytalam o nim w internecie i jest to wibitny specjalista. Na wizycie prywatnej tez okazal sie super czlowiekiem, z podejsciem zarowno do nas jak i do Julii.

Doktor radził czekać ze wzgl na to, iż im większe dziecko, tym łatwiejsza operacja - przy maluszku trzeba pewnie wszystko z mikroskopem robić.
Niemniej jednak, jeśli lekarz ma doswiadczenie w operowaniu maluszków, to na pewno sobie poradzi:)

generalnie zależy to od stopnia opadania powieczki i jaki to ma wpływ na wzrok,jeśli źrenica jest niezasłonięta to zawsze lepiej poczekać.Za kilka dni córeczka Gosi będzie miała operację w Kobylnikach,a będzie miała roczek dopiero,więc jeśli okulista każe operować to dr.Stepniewski to robi ,a już najlepiej jak przyklepie to prof.Pecold,która tam również przyjmuje i jest konsultantem krajowym (wiec raczej wie co jest pięć):-).
Tak jak Krupka mówi jeśli można lepiej się nie spieszyć (mój miał prawie dwa latka)

reklama
w takim razie poleciłabym Ci jeszcze "za jednym zamachem":-) skonsultować małą z prof.Pecold,chociaż jak ja byłam na pierwszej konsultacji nie byłam umówiona to dr Stepniewski sam ją prosił o konsultację,musiałam tylko chwilkę poczekać aż skończy zabieg i przyjęła nas bez kolejki (trza sie ładnie uśmiechnąć do pielęgniarek,a jeśli chodzi o dzieci to są one tam na nie wyjątkowo czułe :-))

Do góry