reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Okres podczas brania duphastonu

reklama
Plamienia tak, normalnego okresu raczej nie chociaż czytałam, że podobno się zdarza u niektórych.

Oczywiście, że możliwe. Mój przykład, branie duphastonu na torbiel, pytałam czy jak dostanę okres przed końcem brania to przestać, pani doktor Odp ze nie dostanę okresu w trakcie brania i dostałam. Nie był to pojedynczy przypadek w moim doświadczeniu w braniu progesteronu

Witam ja najprawdopodobniej też dostałam okres ... w 12 dc. miałam owulację 13 dc potwierdzona monitoringiem (było ciałko żółte) od 14 dc zgodnie z zaleceniem miałam brać dupka 2x1 Od 17-18 dc plamienie a dzisiaj jest 20 dc i od wczoraj mam krwawienie. Pisalam jak zaczęło mi się ciemnobrunatne plamienie (17 dc) do mojego ginekologa co mam zrobić czy odstawić i odpisał mi, że mam brać do końca zgodnie z ustaleniami. Pierwszy raz mi się tak pofiksowało bo 3 poprzednie cykle nic takiego miejsca nie mialo ... chyba, że jest to krwawienie, które się zdarza ... bo jest o tym info w ulotce, ze mozna krwawić w pierwszych mcach brania dupka :crazy: Mimo wszystko i tak sie tym trochę stresuje bo jestem ciekawa zostały mi jeszcze 3 dni brania ... Ehhh dodam, że staram się o dziecko, i pierwszy raz dostałam dupka bo na owu sie nie zapowiadało, następnie zaczynałam przygodę z clo owu była zatem dupek, 2gi cykl z clo nie zaskoczyło i dupek na wywołanie, a teraz owu była dupek na ew. podtrzymanie i ciach - krwawienie nie wiem co mam już o tym myśleć, cykle mam nieregularne, wyniki hormonów ksiązkowe, amh ok., a i tak cykle ni w dupke ni w oczko :D
:angry: dodam, że zawsze na okres mam mega wrażliwe piersi nawet na tydzien przed ... a tu cisza. A w pierwszym cyklu z clo szlo zgodnie ze schematem, owulka, wrażliwe piersi i okres. Pozdrawiam Was dziewczyny widzę, że nie jestem sama ;).

edit: 17/05/2022:
Napisałam ponownie do mojego lekarza i kazał odstawić duphaston (miałam jeszcze 5 tabletek), kazał się nie martwić, że krwawienie wystąpiło w trakcie brania bo to nic groźnego i nie ma powodu do niepokoju.

Może komuś tą inf. pomogę bo sama przekopywalam fora od paru dni 😂
🤣😅

Ostatnia edycja:
reklama
Oczywiście, że możliwe. Mój przykład, branie duphastonu na torbiel, pytałam czy jak dostanę okres przed końcem brania to przestać, pani doktor Odp ze nie dostanę okresu w trakcie brania i dostałam. Nie był to pojedynczy przypadek w moim doświadczeniu w braniu progesteronu
No ja właśnie biorę bo pękła mi torbiel i płyn z niej zatrzymała mi okres mam brać przez 10 dni lekarka powoedziala że jak dostane wcześniej to mam odstawić mam nadzieję że dostanę bo już chodzę napompowana jak balon

Do góry