reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Okres podczas brania duphastonu

reklama
Plamienia tak, normalnego okresu raczej nie chociaż czytałam, że podobno się zdarza u niektórych.

Oczywiście, że możliwe. Mój przykład, branie duphastonu na torbiel, pytałam czy jak dostanę okres przed końcem brania to przestać, pani doktor Odp ze nie dostanę okresu w trakcie brania i dostałam. Nie był to pojedynczy przypadek w moim doświadczeniu w braniu progesteronu

Witam ja najprawdopodobniej też dostałam okres ... w 12 dc. miałam owulację 13 dc potwierdzona monitoringiem (było ciałko żółte) od 14 dc zgodnie z zaleceniem miałam brać dupka 2x1 Od 17-18 dc plamienie a dzisiaj jest 20 dc i od wczoraj mam krwawienie. Pisalam jak zaczęło mi się ciemnobrunatne plamienie (17 dc) do mojego ginekologa co mam zrobić czy odstawić i odpisał mi, że mam brać do końca zgodnie z ustaleniami. Pierwszy raz mi się tak pofiksowało bo 3 poprzednie cykle nic takiego miejsca nie mialo ... chyba, że jest to krwawienie, które się zdarza ... bo jest o tym info w ulotce, ze mozna krwawić w pierwszych mcach brania dupka :crazy: Mimo wszystko i tak sie tym trochę stresuje bo jestem ciekawa zostały mi jeszcze 3 dni brania ... Ehhh dodam, że staram się o dziecko, i pierwszy raz dostałam dupka bo na owu sie nie zapowiadało, następnie zaczynałam przygodę z clo owu była zatem dupek, 2gi cykl z clo nie zaskoczyło i dupek na wywołanie, a teraz owu była dupek na ew. podtrzymanie i ciach - krwawienie nie wiem co mam już o tym myśleć, cykle mam nieregularne, wyniki hormonów ksiązkowe, amh ok., a i tak cykle ni w dupke ni w oczko :D
:angry: dodam, że zawsze na okres mam mega wrażliwe piersi nawet na tydzien przed ... a tu cisza. A w pierwszym cyklu z clo szlo zgodnie ze schematem, owulka, wrażliwe piersi i okres. Pozdrawiam Was dziewczyny widzę, że nie jestem sama ;).

edit: 17/05/2022:
Napisałam ponownie do mojego lekarza i kazał odstawić duphaston (miałam jeszcze 5 tabletek), kazał się nie martwić, że krwawienie wystąpiło w trakcie brania bo to nic groźnego i nie ma powodu do niepokoju.

Może komuś tą inf. pomogę bo sama przekopywalam fora od paru dni 😂
🤣😅

Ostatnia edycja:
reklama
Oczywiście, że możliwe. Mój przykład, branie duphastonu na torbiel, pytałam czy jak dostanę okres przed końcem brania to przestać, pani doktor Odp ze nie dostanę okresu w trakcie brania i dostałam. Nie był to pojedynczy przypadek w moim doświadczeniu w braniu progesteronu
No ja właśnie biorę bo pękła mi torbiel i płyn z niej zatrzymała mi okres mam brać przez 10 dni lekarka powoedziala że jak dostane wcześniej to mam odstawić mam nadzieję że dostanę bo już chodzę napompowana jak balon

Do góry