reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Okrągły brzuszek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

aska00

Fanka BB :)
No cóż dziewczyny, myślę, że należałoby podzielić się już informacjami na temat pojawiających się wypukłości brzuszkowych. Chciałabym, żebyście uważnie przyjrzały się sobie i napisały czy zauważacie u siebie już jakieś zmiany. Ja osobiści lubię dość obcisłe ciuszki i mam już problemiki z zapineniem spodni (jeszcze się mieszczę, ale brzuszek troszkę mi już się powiększył, chociaż przytyłam dopiero 2 kg.). W pracy siedzę z rozpiętymi spodniami i zaczęłam się rozglądać za większym rozmiarem spodni. W domciu najlepiej czuję się w wyciągniętych starych dresach - nie uciskają mnie.
Pocieszcie mnie proszę i napiszcie, że Wam też już się zaokrągliło co nieco.
Buziaczki. Z utęsknieniem czekam na Wasze wiadomości.

reklama
Ja z majowek ale powiem ze brzuszek tez ciut wiekszy...tn zrobil sie na dole strasznie twardy i wypukly...nieda sie tego wciazgnac:) mysle sobie ze skoro to tak wczesnie to chyba na blizniaki!! :) ale wiem ze to raczej nie mozliwe hehe :) mysle ze juz za jakies 4-5 tyg bedzie juz cosik ladnie widac :)

No własnie do tej pory nikt nie poruszył tego tematu i myślałam już, że tylko ja mam problem z dopięciem spodni. Ogólnie nie zauważyłam jeszcze wielkiego napływu kilogramów ale w pasie spodnie i spódniczki robia się powoli ciasnawe. Wieczorem natomiast (wiem że to na pewno też po całodziennym jedzeniu) brzuszek jest już wyraźnie większy i okrągły co bardzo mi się podoba. Szkoda tylko, że rano znów jest prawie płaski. W każdym razie po raz pierwszy w życiu nie przejmuję się ilością pochłanianego przeze mnie jedzenia i cieszę się z przyrostu ciałka.

No dziewczyny! Cieszę się, że nie jestem osamotniona - jak widać idzie nam już w brzuszek.
Lilith - twardy brzuszek to normalne, też tak miałam, niestety nie uda Ci się go już wciągnąć - ja nawet przestałam próbować.
Cieszę się, że nie tyję tak bardzo. Jak byłam w ciąży z Wiwi to w 10 tygodniu miałam już 6 kg. do przodu, ale wtedy opychałam się chlebkiem, a teraz wcinam duuuuuuuuużo owoców (chlebek też, ale tylko trzy razy dziennie: pierwsze śniadanko zaraz jak wstanę, drugie śniadanko w pracy i wieczorem kolacyjka).
Niedługo ruszę na zakupy - potrzebne mi szersze spodnie - narazie pożyczyłam od mamy (są jeszcze troszkę za szerokie, ale wstawię gumeczkę i pochodzę z dwa miesiące - mam nadzieję).

mi tez wieczorem wydyma sie twardy brzuszek; jest to dla mnie nowosc bo w pierwszej ciazy dostalam zauwazalnego brzucha dopiero w 7 miesiacu; to byla extra ciaza - bez problemow i zachcianek; a teraz ? jaki nie mdlosci to zgaga, i zle samopoczucie ogolnie;
ale nic to - jestem zadowolona :)

Idzia - napisz proszę czy masz córeczkę czy synka. Coś mi się wydaje, że będziesz mieć przeciwieństwo. Ja mam 4,5 letnią córeczkę Wiktorię i ciążę znoszę podobnie (nie mam tylko suchości w gardle i mniej tyję).

jak widac w podpisie mam prawie 5 letniego syna :)
i wszyscy wroza mi teraz dziewczynke ... (to niby od tej gorzej znoszonej ciazy :)) a co bedzie  - zobaczymy :)
a jezeli hodzi o wage - to pomimo wzdetego brzucha jeszcze nie utylam - jestem nawet jakies 1-2 kg do tylu;
ale to nic w porownaniu z pierwsza ciaza gdzie na poczatku schodlam 10 kg ;D

No to co do wagi ja tez nie przytylam nic i niewiem czy nawet nie schudlam od tych mdlosci! ale jak pisalam brzuch wywalilo mi niesamowicie! niestety tylkona dole i tak jak pisalam wciagnac juz niemoge :p zastanawiam sie czy to normalne w 5 tc ... no ale zobaczymy:) wkazdym razi ewyglada to slicznie! mam nadzieje ze wkrotce zamiescicie galerie brzuszkow i my w majowkach za jakis czas tez! no ale moge sie pochwalic co do piersi ;D z miseczki A B mam juz 93 cm!!!! :)

Ja tez juz zauwazylam, ze niektore ciuchy sa lekko ciasnawe w pasie, brzuszek jeszcze nie wystaje - w kazdym razie na ciazowy na pewno jeszcze nie wyglada, ale wciagnac sie go absolutnie nie da.

reklama
Dzięki Lilith!
Zapomniałam o cycuszkach - zrobiły się ogroooomne ku zadowoleniu pewnego członka rodziny. Niestety są niedotykalne a jak już się zdarzy to warczę (tak twierdzi mąż) bo mnie bolą.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry