reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Okrągły brzuszek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
aska00!!!
Powiedz prosze jak udalo sie Tobie to wkleic??

reklama
Wzięłam środkowy adres, skopiowałam i wkleiłam bez żadnych łączy (np wstaw obrazek). Spróbuj jeszcze raz.

Hurra,udało mi sie!!!!!!!!!!Dzieki za pomoc :laugh: :laugh: :laugh:

Gratulacje!!!

Napisz jak tam u Ciebie przebiega ciąża. Czy masz jakieś dolegliwości? Czy czujesz już dzidzię?
Moja jest już głodna, napewno bo mi burczy w brzuchu. Czuję jak się wierci.

Mam wrażenie, że brzusio troszkę urósł, ale w ciuchach w dzień zupełnie tego nie widać.
Wszystkie staniki są już od dawna przymałe, był już moment, że piersi nie bolały przy dotyku ale teraz czuje, że znowu się zaczyna. Dziwne bo przytyłam niecały kilogram, więc się tak zastanawiam - czy gdzieś przypadkiem nie ubyło hehehe. A wieczorami jest nagorzej siedze w domciu w rozpietych spodniach i czesto latam siusiu :F

No cóż dolegliwości ciążowe.
Już niedługo tak zaczniesz tyć, że nie nadążysz z nowymi ciuszkami. Ja niestety mieszczę się tylko w niektóre swoje ubranka, bo niektóre, w które jeszcze wchodzę to niestety przy siadaniu jest gorzej - pobolewa mnie brzuszek. Moja mama dziś zaglądnie do sklepów za czymś odpowiednim na mój rozmiar.

Oj tak to jest z tymi ciuszkami... Kolejne spodenki poszły w odstawkę, bo porządnie bolał brzuszek po całym dniu. Ja trochę szybko przybrałam bo w 12 tygodniu mam juz 3kg do przodu. Główny powód jest taki, że zaczęłam regularnie jeść. Wcześniej kawa na śniadanie, długo, długo nic i obiad, z kolacja bywało różnie. A teraz co prawda pozwalam sobie na poranną kawę z wielka porcją mleka (wcześniej była czarna), ale nigdy na czczo. No i rosnę...
Boję się myśleć co to będzie za kilka miesięcy :( Wszystko dla dzidziusia :)
Mamusie trzymajcie sie dzielnie!
A wszystkie przeziębione pozdrawiam szczególnie :)

Spokojnie, trzy kilo to niewiele (przytyłam tyle samo - u mnie 14 tydzień). Z Wiwi w tym tygodniu miałam jakieś 7 kg. więciej (tak wiem, koszmar). Tym razem nie zapycham się chlebem, tylko jem bardziej wartościowe pokarmy, np. owoce, jogurciki, kefirki (ostatnio mniej bo miałam okropną niestrawność). Narazie rośnie brzuszek i ogólnie już sporo go widać. Jak to można powiedzieć: Namacalny dowód ciąży. Cieszę się, gdyż moje samopoczucie również się poprawiło: nie mam już nudności (tylko w samochodzie) i zmalał mi apetyt (z tego się nawet cieszę). A tak ogólnie to znośnie, z Wiwi było gorzej. Może tym razem będzie chłopczyk???
Mąż jest przekonany, że dziewczynka (mówi: wiem co robiłem? - i tu się śmiejemy).

Jak tam dziewczynki ze wskazówką wagi u Was? Ja wczoraj doznałam szoku. Nie ważyłam się już dłuższy czas i byłam pewna, że przybyło mnie co najmniej ze 4 kg. W żadne spodnie się już nie mieszczę (oprócz dresów oczywiście) i ogólnie czuję się jakaś taka duża a tu na wadze tylko 0,5kg więcej. Jak to możliwe?

reklama
Ja już pisałam przytyłam nie cały kilogram w ciągu mięsiąca dokładnie 0,8kg. Byłam w szoku jak mnie lek ważył bo spodziewałam się dużego skoku wagi.
Tutaj znajduje się coś co się nazywa Kalkulator Optymalnej Wagi:
http://www.noworodek.pl/modules.php?name=WH

Mi się narazie zgadza i nawet się podoba bo to znaczy, że powinnam przytyć 15kg w trakcie ciąży, a to nie jest tak źle :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry