reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

Hej.
Dzisiaj jakoś udało mi się przespać noc z małymi pobudkami;-)
Malutka dzisiaj jakaś spokojniejsza i delikatniejsza, bo wczoraj jak mi zafasoliła, to taaaakkkiiii ból.... że miałam ochotę wrzeszczeć na nią i o mało się nie popłakałam z bólu, aż mi łzy w oczach stanęły, a córcia jakby zrozumiała, bo po tym ostrym walniciu mnie zaraz się uspokoiła:tak:i grzeczniutko siedzi do dzisiaj. Rano musiałam ją nakarmić ciastem, żeby zaczęła się poruszać, a ja miałam wyrzuty sumienia, że chciałam na niuńkę krzyczeć:zawstydzona/y:
Czrnuszka nie masz co narzekać, że Twój synuś leniuszek, bo jakby był taki diabełek jak moja mała, to pewnie miałabyś już dość jego wariacji;-)ja przrz nią mam cały brzuch i plecy obolałe, bo tak wali czasami nawet po nerach, ja nie wiem co ona tam robić może;-)

reklama
Witajcie
U mnie kolejna nieprzespana nocka L
Wszystkie kosci mnie strasznie bola. Na plecach nie mogę lezec bo od razu duszno mi się robi L
A boki strasznie mnie już bola i to nie wina lozka bo już wypróbowałam kazde lozko w domu i nic nie pomaga L nawet dodatkowe poduchy J
Jeszcze troche to na siedząco albo na stojąco będę musiała spac hihi
Wczoraj 2 godziny się przewracałam z boku na bok. Mala szalala i z kazdje strony mnie boksowala hihi

Aaa w ogole to mam dzisiaj jakis do du… dzien L od rana telefony i wszystko się sypie.
Nie nawidze wszelkich bankow i urzędów wrrrr….

Mona124 > ha to go nastraszyłaś hihi J zobaczymy co nam powie lekarz w styczniu…. Mój ostatnio mnie prosil żebym do nowego roku wytrzymala wiec az się boje ze mi powie ze mogę już rodzic….
Hbs? Zadzwon do laboratorium i spytaj jak długo trzeba czekac na wynik bo to zalezy w którym laboratorium…

Czarnuszka88 > odpoczywa Twoje Maleństwo J moje w ogole niechce być spokojne… może jak w brzuszku się wyszaleje to pozniej będzie lepiej ;)
Faktycznie teraz zauważyłam ze masz termin troszke pozniej niż ja…. To możesz jeszcze o Wielkanoc zachaczyc….

Czesc Dziewuszki:)
Po Swietach to chyba jak wszystkie mialam problem z zoladkiem;-)
Mam nowine ze postanowilam rodzic w Polsce tylko teraz wlasnie jestem na etapie gdzie najlepiej i ktore ubezpieczenie medyczne wybrac. Prosze o rady bo bardziej sie pewnie orientujecie.
8 i 19 stycznia mam wizyte wiec moze dowiem sie jaka moj maluch ma plec:-)

sloneczko85 > to super ze sie zdecydowalas :)
kiedy przyjezdzasz? juz wybralas lekarza?
z tym ubezpieczeniem to roznie jest... zalezy jaka masz sytuacje....
w PL mozesz miec ubezpieczenie:
> jako czlonek rodziny (np. żona, jezeli Twoj maz posiada tutaj polskie ubezpieczenie)
> wlasne ubezpieczenie z pracy jezeli jestes tu zatrudniona ( ja tak zrobilam, zatrudnilam sie w firmie rodzinnej na 1/8 etatu zeby tylko miec ubezpieczenie, koszt to ok. 100zl/mc; wiec jezeli ktos w rodzinie moze Ciebie tak zatrudnic to chyba najtansze rozwiazanie)
> ubezpieczenie z urzedu pracy; musisz sie zarejestrowac w urzedzie pracy jako bezrobotna i oni wtedy dadza Ci ubezpieczenie.
> zawsze mozna samemu wykupic sobie ubezpieczenie (koszt ok. 400zl/mc)

reklama
sloneczko85 > to super ze sie zdecydowalas :)
kiedy przyjezdzasz? juz wybralas lekarza?
z tym ubezpieczeniem to roznie jest... zalezy jaka masz sytuacje....
w PL mozesz miec ubezpieczenie:
> jako czlonek rodziny (np. żona, jezeli Twoj maz posiada tutaj polskie ubezpieczenie)
> wlasne ubezpieczenie z pracy jezeli jestes tu zatrudniona ( ja tak zrobilam, zatrudnilam sie w firmie rodzinnej na 1/8 etatu zeby tylko miec ubezpieczenie, koszt to ok. 100zl/mc; wiec jezeli ktos w rodzinie moze Ciebie tak zatrudnic to chyba najtansze rozwiazanie)
> ubezpieczenie z urzedu pracy; musisz sie zarejestrowac w urzedzie pracy jako bezrobotna i oni wtedy dadza Ci ubezpieczenie.
> zawsze mozna samemu wykupic sobie ubezpieczenie (koszt ok. 400zl/mc)
Jesli chodzi o ubezpieczenie to znalazlam takie o nazwie VISION prywatne, nie mam ubezpieczenia w Polsce bo jestem tu ubezpieczona a nie wiem czy ono bedzie wazne w Polsce.
Przyjezdzam po wizycie w lutym czyli ok 10 lutego pozniej nie moge bo to i tak bedzie juz 6 miesiac wiec niebezpiecznie ale wiem ze jak nie pojade teraz to w Polsce bede dopiero za jakies kilka miesiecy:no:

Do góry