reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

reklama
mona124 Ty masz chociaż dobrze, że dostajesz jakieś rzeczy, ja jedyne co dostałam to kocyk od koleżanki (różowy :-/) i od znajomej mamy leżaczek ale tak średnio mi się podoba, wolałabym z fisher price ale trzeba brać jak dają :-)
Ja już łóżeczko mam, stoi już rozłożone, a kupiłam na allegro przesyłka expresowa. O takie Łóżeczko dziecięce Agata!! od LOLEK SS (849059854) - Aukcje internetowe Allegro zwykle najzwyklejsze ale mi się bardzo podoba. Pościel też już kupiłam -czekam na przesyłkę **BABY-RAJ**6 elementowa 120X90 pościel PROMOCJA (847206687) - Aukcje internetowe Allegro

zuza_anna a mnie mróz wystraszył. Połaziłam trochę po sklepach i zmarzłam strasznie!!! Fajnie że masz już wszystko przygotowane dla maluszka - teraz tylko leżeć i oczekiwać :-)

Robiłyście już badania na WR Hbs itp.. ja mam jakoś teraz zrobić właśne te + glikemia mocz morfologia - hm zastanawiam się ile za to zapłacę. Ogólnie to badania robicie w szpitalu czy gdzieś prywatnie, bo ja raz robiłam w szpitalu i szczerze podziękowałam - baby pchają się na łeb na szyje i każdy tylko się wykłóca że to on niby pierwszy, a pielęgniarka jak mi tą igłę wbiła to myślałam że ... ****** , więc podziękowałam i chodzę do laboratorium gdzie w kolejce czekam tylko chwilke nic mnie nie boli i wszystko jest ok

Piję właśnie herbatkę Dilmah truskawkową - mmmm pychotka.

A właśnie, lekarz mi kazał pić żurawinę, ale gdzie ją znaleźć, w sklepach nie ma soków 100 % żurawinowych tylko jakieś rozcieńczone

ALEXANDRRIA- sok z żurawiny dostaniesz w aptece lub zielarskiem sklepie- wiem bo kiedyś dla córci szukałam i właściwie tylko tam można go dostać. ale w smaku.....brrrrr..... cytryna przy tym to super słodycz:;-)
Co do dostawania ciuszków i innych rzeczy- jak byłam w ciąży z natalką to pare dostałam ale w takim stanie że do pieca poszły- wszystko kupowałam i ciuszki i wyposażenie- głównie na allegro bo wychodzi jednak duuuużo taniej, zwłaszcza jak robisz większe zakupy u jednego sprzedawcy. Nawet dywanik, lampkę i bordery na ściane kupiłam na allegro:tak: Mój mąż sie śmiał wtedy że wypuściłam go na piwo z kolegami i przepuściłam w jeden wieczór 3500 zł:-D
No ale za to teraz mam niezły luzik- łóżeczko dostałam po kuzynie, wózek mam sprawny po natalce- ona już odmówiła stanowczo korzystania:-) Wanienkę, przewijak, mebelki, właściwie już wszystko czeka na gotowo na koljnego użytkownika, wstawiłam tylko dodatkową komodę na ciuszki bo mi się szkraby w jednej z ubrankami nie pomiesciły:;-)
Ja właściwie tez mam wszystko przyszykowane- ciuszki już poprane i poprasowane, pieluchy, łóżeczko tylko do ubrania w pościel- ale to zrobie po nowym roku żeby kurz się zbyt nie zadomowił.

Dziewczyny- mówicie żeby to już- nawet nie wiecie jak ja też tęsknię do tego żeby ten wielki dzien był już za mną. Przede wszystkim boje się bólu, wprost nie wiem jak zapanowac nad tym strachem:szok: Ale obawiam się też o możliwe komplikacje- że blizna się rozejdzie albo że trzeba będzie zrobić cesarkę. Jedno co dobre jak dotąd się dowiedziałam że nie będzie można u mnie ze względu na wcześniejszą cesrakę stosować oksytocyny:happy: I dobrze- bo skurcze po niej sa podobno duuużo silniejsze ale wcale nie skuteczniejsze:eek: Więc się cieszę że choć to mnie ominie. Za to gin mnie pocieszył że jesli mam mało elastyczną skórę która nie chce się goic to napewno będę nacinana żeby uniknąć pęknięcia krocza:zawstydzona/y:

Co do owoców- czuje się jakbyscie o mnie pisały- na tony zjadam mandarynki, pomarańcze, zielone grejpfruty i ostatni hit- pomelo!!!!!! jak nie mam w domku to jestem jakby chora- wole chleba nie mieć ale pomarancze byc muszą!!!!!:-)

A no i co jeszcze do sprzątania- ja zdążyłam przed mrozami umyć sobie okna i dośc gruntownie posprzątac mieszkanie- teraz zostaną tylko kurze, dywan u dzieci do przeprania no i udekorowanie chaty na święta;-) czyli jak na moje ostatnie tempo- dwa dni:-p

A jak spedzacie świeta? W domku, czy jakies wyjazdy? My jak to zwykle- pół wigilii u rodziców męża, potem do moich- jedni i drudzy sobie nie wyobrażają żeby mogło byc inaczej- ja natomiast marze o wigilii tylko dla naszej małej rodzinki:tak: Już sobie postanowiłam że kiedy na świat przyjdzie Bastek i maluchy mi troche podrosną, na tyle by rozumieć tzw magię świąt to zaczniemy robić wigilię u siebie i niech sie dzieje co chce:rofl2: Choc podejrzewam że będzie afera jak się dziadki dowiedza o tych przwrotowych pomysłach. no ale to za parę lat a narazie trzeba dbac o rodziców bo w sumie nie wiadomo jak długo będzie można przy tym wigilijnym stole sie spotkać co roku:sorry:

A Sylwester??? Ja będę już na początku 39 tygodnia więc pewnie położymy Natalę spać, mężowi zrobię drinka, sobie wleję coli lub piccolo i na tym skończą się szaleństwa przełomu 2009 / 2010:-) A wy już macie jakies plany??? Podzielcie się...... Pomarzę sobie....:-D

Buziaki mroźno wieczorne:) Oby sie nam pogoda ze sniegiem do swiąt utrzymała:tak:

witajcie wieczorkiem
musze sie pochwalic ze moj mezus wlasnie jedzie juz do domku :D powinien byc ok.5 rano i cale 2 tygodnie nasze :)

bylam dzisiaj 2 godzinki na spacerku z czego 1 godzina spedzona w sklepach hihi ale nos pozadnie mi zmarzl. zalozylam bluzke, sweterek, plaszczyk i ciepla czape i najlepsze > skarpety narciarskie hihi bo ja jestem zmarzluch w stopy :)

alexandriaa > ja tez dostalam tylko kocyk od tesciowej :) i nic poza tym. Fajnie niektore dziewczyny maja z tego co slysze to sporo rzeczy niektorzy dostaja... a jak daja to przeciez trzeba brac :)
Musze sie przyznac ze tez ogladalam to lozeczko :) bardzo ladne! ale dalam wolna reke mezowi hihi i on wybral KLUPŚ RADEK VII TEAK + MATERAC K+P+G TANI KURIER (857212328) - Aukcje internetowe Allegro
a posciel kupilam tez na allegro :) 3 cz.piękna pościel 120x90 z aplikacją +GRATIS (854282965) - Aukcje internetowe Allegro
niebieska w paski :) i drugi komplet w ikei...

WR mialam robione na poczatku ciazy ale wiem ze robia je drugi raz na koniec i antygenhbs na koniec tez robia wiec pewnie tez niedlugo bede miala :) tyle ze ja dostaje skierowanie od lekarza na nfz i robie w przychodni badania :) a jak prywatnie to zawsze w laboratorium na Sudeckiej.

Żurawina jest dobra na problemy z drogami moczowymi. Ja tez musze to pic :( obrzydliwe fuj
Sa tabletki "żurawit" jest to suplement diety - ja go bralam przez miesiac.
W sklepie ze zdrowa zywnoscia na roku szkolnej i bankowej mozesz kupic suszone zurawiny ktore mozna zaparzac i pic a niektorzy nawet to jedza. I ostatnio widzialam w Tesco suszone zurawiny pakowane tak jak rodzynki czy morele...

Al.Szyszkowska > ja tez kilka rzeczy kupilam na allegro ale takich wiekszych typu wozek, lozeczko, komode, lezak :) faktycznie jest taniej.
Tez lubie pomelo ale tylko w salatce owocowej. Czesto tak mieszam owoce pomelo, kiwi, khaki, granat itd :) a pozniej cala miche naraz bym zjadla hihi

U nas łóżeczko, komoda, lezak i wozek juz od miesiaca stoja w jednym pokoju i sie wietrza :) ale po swietach chce juz ustawic lozeczko i komode/przewijak tak jak ma stac bo mezus znowu pojedzie i niechce na ostatnia chwile zostawiac :) a karuzelka to nacieszyc sie nie moge hihi

Kurcze podziwiam Was dziewczyny ze dajecie rade jeszcze okna myc! ja na szczescie mam totalny luz :) wszystko za mnie robia i jedyne czym ja jeszcze sie zajmuje to sprawy firmowe i urzedowe :)
my swieta zawsze z rodzicami meza spedzalismy i kuzynami z wrocka, raz u nas a raz u nich ale w tym roku troche inaczej bo zostajemy sami z rodzicami w domu a oni u siebie bo ja wole miec troche spokoju w tym roku i odpoczywac :) no a moja mamcia troche za daleko mieszka od nas.....
i sylwester tez domowo hihi

"Sebastian" - bardzo mi sie podoba to imie :) mam tez chrzesniaka Sebe :)

Hej
U mnie nocka też nie za ciekawa, ręce mi strasznie drętwieją i bolą - masakra, powiedziałam o tym lekarzowi ale on mi nic na to nie pomógł więc chyba to norma w ciąży, nie wiem.
Dzięki za informacje gdzie znajdę żurawinę, suszone jakoś do mnie nie przemawiają hehe nie nawidzę suszonych owoców, a jeszcze jak mówicie że to takie niedobre, ale jak mus to mus, odczyn moczu mam zasadowy i to dlatego.

zuza-anna Bardzo ładne łóżeczko i pościel! Super.
Ja badania też robię na Sudeckiej ale chciałabym pójść teraz na NFZ bo z kasą krucho. Dostałam też skierowanie, nie wiem czy to takie ma być? I gdzie mogę zrobić takie badanie? W każdej przychodni czy jak?

Co do sprzątania do ja okien bym teraz raczej nie umyła - nie dałabym rady :-) zresztą nie ma co przesadzać. Jednak musze dzisiaj ogólnie posprzątać, zaraz się za to wezmę, narazie jeszcze w piżamce siedzę i pije herbatkę :-)
My Sylwestra też domowo spędzimy, a na Święta jedziemy do mojej mamy :-) więc tak jak rok temu.

Zazdroszcze Wam dziewuszki ja niestety utkwilam we Francji i nici z mojego wyjazdu na Swieta do domu wiec spedzimy sami te dni:-(
Zycze Wam wszystkiego dobreo na Swieta, abyscie w terminie urodzily zdrowe dzieciaczki;-)
A tak to nadal nic nie czuje ani jednego kopniecia:no:

Cześć dziewczyny!!!!
Weekend a taka cisza na forum.... Chyba wszystkie mężczyznami swoimi się zajmują;-)
SLONECZKO85- tymi ruchami to się tak nie przejmuj, ja swoją pierwszą córcię poczułam dopiero koło 20 tygodnia:-) Więc czekaj cierpliwie a jeszcze sie zdziwisz jak dziecię Cię skopać może.
ALEXANDRRIA i CZARNUSZKA- moje nocki tez już dawno przestały należeć do fajnych- ciężko się z boku na bok nie mogę się przełożyć bo mi brzucho przeszkadza, plecy bolą jak diabli, pachwiny też a jeszcze jak mi się córcia przebudzi i trzeba wstać żeby ją supokoic to już w ogóle, zdaża się że się porycze z bólu zanim wstanę:-( I do tego nieustająca zgaga która złośliwie uaktywnia sie właśnie w nocy najbardziej, czasem budzi mnie kwas który wlewa mi się z wewnątrz do buzi, bleeee..:no: MASAKRA...Pocieszam sie tylko że został mi tylko miesiąc, może nawet troszkę krócej i skończa się te przyjemności. Wtedy zacznie się nocne wstawania, karmienie i inne fajne sprawy:shocked2: Sama już nie wiem co lepsze???? No nie- żartuję oczywiście, ale powiem Wam że jestem strasznie zmęczona tą ciążą:sorry:Niecierpliwie wyglądam końca, mam też wrazenie że synuś sie szykuje na wcześniej:happy: w sumie oby..... Choć jeszcze z tydzień, dwa mógłby sobie pomieszkać w brzuszku żeby na wcześniaczka nie wyszedł:-D
ALEXANDRRIA- ja też zawsze robie badania na sudeckiej- oni mają podpisaną umowę z nfz i jak masz skierowanie to tez tam możesz zrobić nieodpłatnie. poza tym wiem że w szpitalu tez można zrobić, ale gdzie jeszcze to nie mam pojęcia:zawstydzona/y:
ZUZA-ANNA- teraz jak męża masz w domu to sie pewnie zdrajczynio nie pokażesz na forum:rofl2: a co do imienia- wybrałam sebastian bo strasznie mi się podoba, poza tym ogromnie lubię film niekończąca się opowieść, zwłaszcza właśnie a ten mały chlopczyk który tam występuje ma na imię Bastian:-) No i jeszcze- nie mamy żadnego Sebastiana w rodzinie- za to pawłów, piotrów, arturów, marcinów jest zatrzęsienie więc chciałam byc po prostu oryginalna:-D
No uciekam do pracy, miłego wieczorku dziewuszki:laugh2:

reklama
Hej dziewczyny.
Cały weekend zalatana byłam i albo ja miałam gości, albo sama byłam w gościach, a teraz mam chwilkę odpoczynku, do jutra rana, bo trzeba będzie polatać za prezentami pod choinkę;-)
Fajne te Wasze łóżeczka, też przyglądałam się im na allegro, ale wczoraj kolezanka przypomniała mi się, że odda mi w styczniu, więc jednak kupować nie bedę. Kupię tylko pościel, materacyk i podkłądy ceratowe do łóżeczka.
Z ciuszków, które dostałam jestem bardzo zadowolona, niektóre są wogóle nie używane, także sporo zaoszczędziłam:tak:
Ja wr robiłam na początku ciąży, a hbs idę zrobić za tydzień. Badania robiłam prywatnie w szpitalu, na bankowej i na sudeckiej. Bardzo miła kobitka jest na bankowej, ale chyba teraz bedę robiła w szpitalu, ponieważ mam najbliżej, a na sudeckiej 2 razy wkurzyła mnie laborantka, także tam już nie pujdę. W szpitalu jaskos ostatnio nie zdarzało mi się stać w kolejce i na babeczki trafiałam sympatyczne, takze nie narzekam;-).
Żurawit też piję na swój pęcherz, ostatnio kupiłam to był akurat w promocji z sokiem żurawinowym, a jeszcze wcześniej z herbatą żurawinową, ale po ciąży to na żurawinę to już nie spojrzę nawet taka paskudna jest. A sok żurawinowy widziałam w aptece w cearfurze.
AL.SZYSZKOWSKA a próbowałaś na zgagę migdały? Ja jak mnie nawet ostro pali zjadam ze 4 migdały i niemal natychmiast przechodzi:tak:
Może będziemy miały kudłate dzieciaczki, bo podobno jak mają się urodzić włochate dzidzie, to tak strasznie zgaga pali:-D
Miłego wieczorku niedzielnego......

Do góry