alexandriaa > witaj
mi lekarz mowi ze pewnie w styczniu urodze
ale jeszcze zobaczymy a Twoj synus napewno jeszcze zdazy urosnac!
Zawsze mozesz zadzwonic do szpitala i spytac co masz zabrac. Ja jak tam bylam to pytalam ale w styczniu napewno jeszcze bede dzwonic i pytac.
To co mi powiedzieli:
- 3 koszule
- majtki jednorazowe z siateczki
- podklady poporodowe
- podpaski duze
- biustonosze do karmienia
- mydlo biale szary jelen lub ewentualnie plyn do higieny intymnej jezeli taki uzywasz od dluzszego czasu
- recznik papierowy
- maszynke do golenia ( ja nie wyjde z domu jak wczesniej sama sie nie ogole, nie dam im sie hihi)
- woda mineralna niegazowana
- masc do brodawek (np.betanten)
- wkladki laktacyjne
- oczywiscie podstawowe rzeczy do szpitala ( szlafrok, skarpety, kapcie, klapy pod prysznic, recznik, kosmetyki, sztucce, talerzyk i kubek, itd).
- dokumenty (książeczke ciąży, wazne ubezpieczenie, grupe krwi, dowod osobisty)
- rzeczy dla dzidzi ( pampersy, oliwke, chusteczki nawilzane, mydelko, recznik, łapki niedrapki no i chyba co uwazasz...)
dla dzidzi do szpitala do Jg nie trzeba brac ciuszki bo szpital daje . Ciuszki sa potrzebne dopiero na wyjscie zeby ubrac maluszka. Wydaje mi sie ze niema sensu brac swoje ciuszki bo jak beda przebierac dziecko to nie beda patrzec czy to twoje ciuszki czy szpitala tylko wrzuca wszystko razem do prania i ich nie odzyskasz....
aaa herbatke na laktacje no i moze laktator....
sama niewiem co jeszcze.... ja w styczniu bede dzwonic do szpitala zeby jeszcze raz spytac