reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

sloneczko85 > o to po sasiedzku prawie bo ja w NL
ooo to faktycznie mialas historie! dobrze ze wszystko sie wyjasnilo.
Faktem jest ze w polsce wszyscy strasznie narzekaja na system opieki zdrowotnej a ja tak sobie mysle patrzac na to co sie dzieje w innych panstwach i jak to tam funkcjonuje ze w PL to jest jeszcze naprawde zdrowo :)
Wlasnie tez sobie tak mysle:)

reklama
Zuza-Anna ja też estem w 32 tygodniu ciąży:tak:na którego masz termin ja na 8 luty, bardzo prawdopodobne, że spotkamy się na porodówce:-D
Elvie3 gratuluję córeczki;-)

Ja mam termin na 7 luty :) Chociaż na usg mi pokazuje 21 :szok: bo mój synuś malutki

Chciałabym się przywitać bo jestem nowa na tym wątku :-) Też jestem z Jeleniej praktycznie z centrum.. Pozdrawiam!!

PS - wiecie co do porodu trzeba wziąć u nas w Jeleniej?

Ja mam termin na 7 luty :) Chociaż na usg mi pokazuje 21 :szok: bo mój synuś malutki

Chciałabym się przywitać bo jestem nowa na tym wątku :-) Też jestem z Jeleniej praktycznie z centrum.. Pozdrawiam!!

PS - wiecie co do porodu trzeba wziąć u nas w Jeleniej?

napewno koszule nocne bo rodzisz w swojej, ubranka dla dzieci atka ale to beda ci potrzebne jak bedziesz miala dzidzie przy sobie, pampersy dla dzidzi, chusteczki nawilzane, krem do pupci , reczniki dla dzidzi tez, czyli cala tą wyprawke a napewno szczegoly nzjadziesz w necie a dla Ciebie jeszcze bedzie potrzebne szare mydło albo w plynie albo w kostce do mycia krocza polozne kaza myc szarym mydlem wlasnie i takie pampersy poporodowe kupuje sie je w aptece dla dzidzi Pioktaninka do pepka albo spirytus rozrobiony tez w necie znajdziesz szczegoly bo nie pamietam. Reczniki papierowe do wycirania krocza po kapieli bo recznikiem takim normalnym nie wolno bo podobno zarazki...
Ja to teraz na ten porod bede sie musiala zaopatrzyc w jakies 3 koszule nocne albo i 4 hehe na kazdy dzien bo tak strasznie sie pocilam ze masakra....no i do porodu dobrze zebys nie miala pomalowanych pazurkow, zeby byly krotkie no i zeby pipka byla ogolona w miare
Mysle ze to wszystko jak cos mi sie jeszcze przypomni to dam znac

alexandriaa > witaj :)
mi lekarz mowi ze pewnie w styczniu urodze :) ale jeszcze zobaczymy a Twoj synus napewno jeszcze zdazy urosnac!

Zawsze mozesz zadzwonic do szpitala i spytac co masz zabrac. Ja jak tam bylam to pytalam ale w styczniu napewno jeszcze bede dzwonic i pytac.
To co mi powiedzieli:
- 3 koszule
- majtki jednorazowe z siateczki
- podklady poporodowe
- podpaski duze
- biustonosze do karmienia
- mydlo biale szary jelen lub ewentualnie plyn do higieny intymnej jezeli taki uzywasz od dluzszego czasu
- recznik papierowy
- maszynke do golenia ( ja nie wyjde z domu jak wczesniej sama sie nie ogole, nie dam im sie hihi)
- woda mineralna niegazowana
- masc do brodawek (np.betanten)
- wkladki laktacyjne
- oczywiscie podstawowe rzeczy do szpitala ( szlafrok, skarpety, kapcie, klapy pod prysznic, recznik, kosmetyki, sztucce, talerzyk i kubek, itd).
- dokumenty (książeczke ciąży, wazne ubezpieczenie, grupe krwi, dowod osobisty)
- rzeczy dla dzidzi ( pampersy, oliwke, chusteczki nawilzane, mydelko, recznik, łapki niedrapki no i chyba co uwazasz...)
dla dzidzi do szpitala do Jg nie trzeba brac ciuszki bo szpital daje . Ciuszki sa potrzebne dopiero na wyjscie zeby ubrac maluszka. Wydaje mi sie ze niema sensu brac swoje ciuszki bo jak beda przebierac dziecko to nie beda patrzec czy to twoje ciuszki czy szpitala tylko wrzuca wszystko razem do prania i ich nie odzyskasz....
aaa herbatke na laktacje no i moze laktator....
sama niewiem co jeszcze.... ja w styczniu bede dzwonic do szpitala zeby jeszcze raz spytac :)

Słoneczko ja pierwsze ruchy dziecka poczułam w 17 tygodniu, a to moja pierwsza ciąża.;-)
alexandriaa to Ty masz prawie taki termin jak ja:tak: i moja mała też taka malutka, ale jeszcze urosną nasze maluszki napewno;-)Mi usg pokazało termin nawet na 24. II.2010, a trzy tygodnie wcześniej jak miałam usg, to na 31.I.2010, ale przez ten okres córcia ptrzytyła tylko 100g, więc z tą wagą róznie bywa. Mi gin powiedział, że szybko urosła i że teraz wyrównuje wagę, a martwić się będziemy jeśli na następnej wizycie też tak mało przybierze, ale ja wierzę, że będzie wszystko dobrze;-)
Fajnie, że piszecie co trzeba zabrać do szpitala, widzę, że parę rzeczy mi brakuje jeszcze.

Dzięki dziewczyny za te listy - naprawdę przydatne - jeszcze naprawdę wielu rzeczy nie mam. A w tej Jeleniej coś znaleźć ciekawe... :/ gdzie kupowałyście koszule do porodu???
To mówicie żeby ubranek dla dzidziusia nie brać??

mona124 mi w poniedziałek usg pokazało termin 21 luty, wcześniej miałam na 13 luty, a w karcie ciąży mam 7 luty także już sama nie wiem :-) Oby te nasze maleństwa naprawdę zaczęły teraz rosnąć! A kiedy masz teraz wizytę bo ja 8-ego stycznia dopiero

Słoneczko to moja pierwsza ciąża i pierwsze ruchy poczułam właśnie w 17 tygodniu ale takie bardzoooo bardzooo słabo wyczuwalne, raczej delikatne bąbelki :-)

reklama
ja kupilam koszule na allegro ... chyba najtansze z mozliwych bo nie chce kupowac jakichs drogich tylko do szpitala bo niewiem w jakim stanie beda po porodzie a do domku to juz bardziej szaleje z koszulkami
hihi

Do góry