Czarnuszka88 > hihi podoba mi sie opis "krzywo patrzyly". Ale faktycznie prawda jest taka ze kazdy moze wykupic sobie sale i polozna jezeli tylko ma fundusze i checi
Ja moge sobie na to pozwolic wiec bede chciala z tego skorzystac.... z tego co sie zorientowalam to polozna ktora moze byc przy takim porodzie nie jest zatrudniona w szpitalu! jest to osoba z zewnatrz. Ja juz mam kontakt z polozna ktora chce.... w styczniu mam sie z nia spotkac to wszystkiego sie dowiem. Boje sie porodu bo pierwszy raz bede to przezywac i w dodatku nie bedzie przy mnie nikogo bliskiego
dlatego wole miec takie "luksusy"
poza tym osobna sala dla mnie jest rzecza fajna, bo niewiem czy po porodzie bede miala ochote na towarzystwo jakiejs innej babeczki
no i ta wlasna lazienka - zawsze jak tylko poczuje ochote na masaz pod prysznicem to moge skorzystac a na ogolnej sali porodowej poloza kobiete i lez chocby te 5 godzin az nie urodzisz wrrr....
ja nie mowie ze polozne i pielegniarki ktore tam pracuja nie sa mile i pomocne bo sa! bylam odwiedzic oddzial i mialam okazje z nimi rozmawiac
a wiecie jak to jest z opiniami o szpitalach? najwiecej jest tych zlych! bo jak kobieta miala jakies zle doswiadczenie to bedzie wszystkim o tym opowiadac i na sile odradzac ten szpital a te kobietki ktore urodzily i sa zadowolone siedza sobie cicho w domku i ciesza sie malentwem
dlatego w polsce w wiekszosci panuja zle opinie - taka nasza mentalnosc
sloneczko85 > za porod nie musisz placic! chyba ze chcesz jakies ekstra warunki to niektore szpitale maja takie propozycje za jakas oplata.
Al.Szyszkowska > ja juz wszystko kupilam dla dzidziusia
a te 600zl nie jest mi szkoda przeznaczyc bo dla mnie bedzie to duze przezycie i wole czuc sie wtedy komfortowo
Wiem jaka jest sytuacja w Bukowcu bo mam znajomego lekarza tam w zarzadzie ktory tez mnie tam zapraszal rodzic. Wszytsko mi opowiadal jak to tam wyglada
Moja kolezanka tez juz na dniach bedzie tam rodzic. Cegiełka jest dobrowolna ale nie zawsze masz pewnosc ze ta sala bedzie akurat wolna jak zaczniesz rodzic. Znam tam lekarzy ginekologow ale mimo wszystko wybralam JG
kazda z nas wybiera szpital ktory jej bardziej pasuje! Mam nadziejez ze wszystkie bedziemy zadowolone
Faktycznie bedziesz chyba pierwsza z nas
wiec bedziemy czekac na recenzje z porodu
I chyba kazda z Nas odczuwa jakis lek i obawy....
mona124 > pozdrawiam
sloneczko85 > a w jakim kraju kobietko przebywasz i kiedy zjezdzasz do PL? ja tez przyjechalam tu tylko urodzic
niestety juz musze tu siedziedz na pupie bo lekarz sie o mnie martwi.... pierwsze 3 miesiace ciazy tez mnie nie chcial wypuscic z kraju i musialam swoje tu odsiedziec i co tydzien wizyty mialam no ale mialam zaznaczenie "ciaza wysokiego ryzyka" wiec musialam uwazac. Miesiac temu bedac za granica wyladowalam na pogotowiu bo zle sie poczulam - dostalam antybiotyk i odeslali mnie do domu ale dwa dni pozniej postanowilam przyjechac do Pl i spotkac sie ze swoim lekarzem tutaj bo dalej bardzo zle bylo... no i nawet nie zdazylam do niego podjechac tylko od razu do szpitala pojechalam
a tu w PL zupelnie inne podejscie. Od razu mi pomogli i na drugi dzien juz normalnie moglam funkcjonowac tyle ze przez tydzien jeszcze trzymali mnie pod swoja opieka i wrocila mi etykietka "wysokiego ryzyka".
Tak wiec teraz siedze tu grzecznie i czekam na porod a pozniej bede chciala w miare mozliwosci jak najszybciej wyjechac z dzidziusiem
No to troche sie rozpisalam
pozdrawiam