reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

Al. Szyszkowska ciekawy pomysł z tym proszkiem;-), pamiętam że Tadzika ubranek lovela czy jelp też nie dopierały z jedzonkowych plam:-(, dziś też spojrzałam na ceny 1.8kg loveli prawie 21 zł :szok:... Podkładami mnie zaintrygowałaś, gdzie je kupowałaś? Co do staników to och:zawstydzona/y:... nie mogę "zwykłego" w swoim rozmiarze dostać, a co dopiero karmnika, ale wpadłam na pomysł, żeby je poprzerabiać;-), nie jestem specjalnie biegła w sprawach igielnych, ale dam radę:-D:-D

Zuza-anna: przepraszam, że Cie wczoraj ominęłam, zaczęłam przeglądać ubranka te, które już mam w domu, zrobiłam gruntowne porządki w sypialni, żeby wstawić łóżeczko, kończę wyszywać króliczki na osłonkę do wnętrza koszyka wiklinowego, w którym na początku, na zmianę z łóżeczkiem będzie dzidzia, w zasadzie brakuje mi tylko pieluch i kilku art. kosmetyczno-higienicznych, z takich rzeczy większych jeszcze nie mam łóżeczka, wanienki, stelaża do wózka ale to i ubranka obiecała szwagierka, koleżanka też obiecała, że za tydzień lub dwa ubranka mi podrzuci. Mam już gondolkę,szafkę-przewijak z półkami, leżaczek-bujaczek fisherprice'a i karuzelkę, hehe pościel, osłonki do łóżeczka i trochę innych drobiazgów też mam

reklama
hej
ja tylko na chwilke ...

widze ze piszecie cos o podkladach >
dobraczarownico sprawdz tez cene w aptece bo jak ja kupowalam i patrzylam na allegro to wyszlo taniej w aptece niz placic dodatkowo za przesylke.
tylko zwroc uwage na rozmiary bo sa rozne...

pozniej cos jeszcze skrobne :)

pozdrawiam

Cześć Dziewczyny!

Jesteśmy po 3 szczepieniu. Synek znosi szczepienia całkiem nieźle. No i było ważenie - 7 800 g.

stenia22 - Witaj:-)

dobraczarownico - Na porodówce w Jeleniej z wymianą podkładu nie było problemu. Gdy podniosłam się z łóżka tak jakoś niezgrabnie, że zaplamiłam podkład i prześcieradło, to zanim się obejrzałam już wszystko było wymienione.

Al.Szyszkowska - Muszę wypróbować Twój pomysł z proszkiem, bo Lovela faktycznie słabo dopiera zabrudzenia, a teraz, jak Romuś je zupki, to istna masakra.

zuza-anna - Widzę, że też zaczęłaś od jarzynowej Gerbera:-) Mój synek nie został jednak jej wielbicielem - woli dynię z ziemniakami, a na deser jabłko lub jabłko z marchewką. Zobaczymy, w czym Twoja córcia zasmakuje.

Pozdrawiam Was gorąco:-)

hej
a ja znowu tylko na chwilke ....

wczoraj tez juz mi braklo czasu zeby do Was zajrzec :(

a u nas goracooo ufff....
idziemy za chwilke z Mala na zakupki...

pozdrawiam

ja tylko na sekundę, malutka tam mi dała wczoraj i dzis w nocy popalić,że szok po prostu, każdy kawałeczek siebie w środku miałam skopany, zapomniałam, że dzieciątka mogą mieć tyle siły, a K. tylko słuchał moich pojękiwań i się śmiał, że przesadzam, aż tu dziś rano kiedy przyłożył głowe do brzuszka żeby sobie "posłuchać" to córcia tak go kopnęła, że aż podskoczył i miał genialna, zaskoczona minę, posprzątałam już w domku, spadam po Tadzika bo już późno

no wreszcie mam chwile :)
ostatnio caly czas w biegu, sprzatam, piore, prasuje itd.

a Mala tylko krzyczy na mnie hihi
dzisiaj zrobilam jej kaszke bananowa 150ml i pochlonela jak nic :)
bardzo jej smakowalo!

teraz czekam na mojego M. jak wroci z pracy :)

dobraczarownico > ja swoja Mala caly czas kapie tyllko w Oilatum i ma super skorke! tez kupilam na poczatku mydelko i oliwke ale okazalo sie to zbedne....
ii narazie nie bede nic zmieniac bo Oilatum jak dla nas jest super :)
a jezeli chodzi o szpital > to ja mialam majtki siateczkowe jednorazowe ale moim zdaniem sa one do du.. i w szpitalu mialam zwykle majty bawelniane i podpaski a w nocy spalam bez majtek na podkladzie i szybko wszystko mi sie wygoilo i przeszlo :)
bepanten jest super ale ja korzystam z niego tylko po kupce a tak smaruje mala Alantanem w masci.
chusteczki nawilzane kupuje w Biedronce Dada bo sa tanie i bardzo dobre wiec polecam :)
mozesz tez kupic wode morska w spray do noska!
to co ja bralam to szpitala:
> koszula, szlafrok, skarpety, bielizna, kapcie, klapy pod prysznic, podklady jednorazowe, biustonosz do karmienia, gumka do wlosow, podpaski, suszarka do wlosow, kosmetyki,
do higieny intymnej polecam mydlo w plynie bialy jelen kupisz w rossmanie ( oczywiscie ja od wielu lat uzywalam jednego plynu i myslam ze bedzie ok ale okazalo sie ze po porodzie sie nie sprawdzil i moja polozna doradzila mi bialy jelen i rewelacja! :)
papier toalet., recznik papierowy, reczniki, woda mineralna i to duuuzo! ( po porodzie musisz w ciagu jakiegos czasu zrobic siku bo jak nie to cewnik ci podlacza, pamietam ze dali mi czas do 6 wieczorem a mnie nic nie ruszalo mimo ze wypilam kilka butli wody i w ostatniej chwili mnie ruszylo jak juz pielegniarka zaczela mnie poganiac hehe)
wez sobie tez poduszeczke :)
jak masz to wez tez sobie laktator, ja mialam nawal mleka w drugiej dobie i przydal mi sie bardzo.
a dla Malej bralam:
> pampersy, chusteczki nawilzane, lapki niedrapki, czapeczke, skarpetki, pare ciuszkow (w szpitalu w jg daja ciuszki dzieciaczkom ale jak masz swoje to mozesz w swoje ubrac),
krem do buzi na kazda pogode nivea.

pozniej w domku pepek przecieraj rozcienczonym spirytusem, niektorzy mowia zeby uzywac pyohtaniny ale to tylko barwi pepuszek na fioletowo a wcale tak dobrze nie goi.
tez na poczatku tego uzywalam i dopiero moja polozna mi o tym powiedziala i pozniej juz tylko spirytus i bylo super :)

ja kupilam malej karuzele z fischera i jestem srednio nia zadowolona ....
natomiast lezaczek jest extra!

mam nadzieje ze cos cie zainteresuje z tego co napisalam :)

Al.Szyszkowska > co u Ciebie? jak dzieciaki?

agabe > super! Ladnie synus wazy!
no my narazie probowalysmy ta zupke i dzisiaj kaszke bananowa :) zobacxymy jak bedzie dalej hihi

haaa a moja siostra dalej w dwupaku ale jest juz w szpitalu. nie chcieli sie ujawnic jakie imie dadza Malemu a tu dzisiaj przyslalam mi sms " ktore wybrac? Borys, Dominik czy Michał?" hihi
niezla jest :)

pozdrowienia

cześć dziewczyny.

Ja dziś tak słabo się czuje że nawet mi się pisać nie chce:-( Gardło zawalone a w głowę to jakby mi ktos mlotkiem walił. Masakra. I jeszcze dzieciaki daja mi dzis popalić. brakuje mi cierpliwości już... uff

reklama
ooo Al.Szyszkowska trzymajs ie kochana! wez jakis tabletki i postaraj sie jak najwiecej odpoczywac jak tylko bedzie szansa!
wierze ze szybko ci przejdzie!

ja tez cos od paru dni mam cos gardlo zawalone i kicham na maksa alo to juz chyba przez jakies pylki wrrr... co roku to samo :(

a u nas spokojnie, skonczylam prasowanie i Malutka wlasnie przysnela :)
glodomorek maly dzisiaj juz zjadla caly sloiczek zupki marchewkowej z ryzem :)

wczoraj strasznie sie wkurzylam wieczorem...
pie... banki! staramy sie o kredyt na budowe domu i trwa to juz prawie rok i juz kilka bankow zaliczylismy.
i juz myslelismy ze wszystko jest na dobrej drodze a tu kolejny bank cos wymysla!
az zaczelam sie zastanawiac czy nie sprzedac mieszkania w JG. Bardzo lubie to mieszkanie ale jak narazie to od ponad roku caly czas jest tylko wynajmowane....
ale znajoma posredniczka zabila mnie dzisiaj cenami w jeleniej..
strasznie spadly ceny mieszkac - az w szoku jestem bo jeszcze rok temu jedna kobietka chciala mi dac 100tys. wiecej za to mieszkanie...
i dzisiaj chodze i caly czas mysle co mamy zrobic....

Do góry