reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

Przy Natce rzecza pierwszej potrzeby był laktator i tona wkładek laktacyjnych:)
Pajace to rewelacyjna rzecz - najtaniej w Tesco , w trzypakach:)
Sudokrem - do d...:) Alantan plus (zielony0 - rewelacja:)
Ja mam stojak pod wanienkę. Chciałabym sie go pozbyc - oddac. Pytałam znajomego, kt żona rodzi we wrzesniu, ale jeszcze zero odp. Napisze do niego maila. Jak nie będa chieli, a Tobie by odpowiadał to chetnie oddam:) Nawet z wanienką:) Bo i tej się chętnie pozbęde:) Nic na siłę, jak chcesz ofkors:)

Fr wczoraj miał tragiczny dzień - zawsze jest tak pierwszego dnia. Nie zna ludzi, duży wysiłek.. Dziś, żeby mu pomóc pokonac stres, dostał swój pokój! Terapeuci przychodzą do nas. Oj, cudni ludzie nam się znowu trafili:)
I mam nagranego lekarza na badanie słuchu, ślimaka Franutka!! W Łodzi!! Jutro będę dogrywała szczegóły:)
I z N dziś musiałam na cito do lekarza tu leciec, prywatnie ofkors, ale nam się cudowny lekarz trafił:)
Osiwieje przez te moje robale:)
Ale po 20 polecielismy jeszcze po lody, wrąbałam dawkę porządną i jest mi..nieprzyzwoicie błogo:)

reklama
czesc dziewczyny,
dawno mnie nie było ale dajcie spokój psycha mi siada. Mój mąż po poperacji jedna ręka (prawa) unieruchomiona na templaku. Nic nie zrobi, Miłka nie weźmie na ręce, dziecko po prostu. Ola na wakacjach u znajomych, nie mogłam ją trzymac non stop w domu jako pomoc kuchenna. Nie daje ready, wszsytko na mojej głowie, małemu idą zęby kurna a na dodatek od dwóch tygodni mam multum gości! Jedni wyjeżdzają drudzy przyjeżdzają ... dziś była na dzień 8 z dziećmi, powiedziałam do satrego zrobię karteczkę nikogo nie ma doma i koniec! Jakas jedna wielka masakra.

Aga sory ze nie mogłam się pojawić u Fr - buziaki dla niego z okazji urodzinek ale w mojej obecnej sytuacji wyjście z domu graniczy z cudem :/
Monia dzieki za pamięc - żyje ;)

Aga a Jula i Renia to hmmmm Renia pracuje w "jedynkce"?

Nie wiem czy pracuje w 1..nie mam pojecia:)

A gości wykop i juz. Za dobra jesteś.

Boże miłoszek ma już pół roku..szok!!!!!!!!

A ur Frania jeszcze nie było:)

W sob będzie wielka improwizacja:)

Nie wiem czy pracuje w 1..nie mam pojecia:)

A gości wykop i juz. Za dobra jesteś.

Boże miłoszek ma już pół roku..szok!!!!!!!!

A ur Frania jeszcze nie było:)

W sob będzie wielka improwizacja:)

eh bo to jest tak, masz miękkie serce to musisz mieć twardą dupę, a ja mam na niej juz tyle siniakow tak kazdy mnie kopie ;)
kurcze chętnie bym podjechała ale mam mega problem, mój pan M nie siedzi w krzesełku, robi mostki i drze się w niebogłosy, to samo spacer w wózku, on kurna jakiś dziwny jest, indywidualista, zobacze moze wpadne z nienacka, jesli mozna oczywiście
A Renia ma córcię Julę i też była teraz na turnusie w Busku Zdroju? kurde nie pamiętam ... chudziutka blondynka?

Mi ma pół roku noooooooooooooooooooooooooo szok ... zleciało fakt

ania - mój też w dzien spi mało jak nie wiem kto, pewnie dzieci tak chyba mają po prostu
inka a jaka to wioseczka jesli mozna wiedziec?

Ostatnia edycja:
Mamusie podczytuję Was czasem ale jakoś trudno się wbić w rozmowę, bo jesteśmy zupełnie na innym etapie!
ja panikuję jak sobie poradzę ze wszystkim, że wyprawka jeszcze nie zrobiona, że poród zbliża się wielkimi krokami a Wy o przedszkolach, salach zabaw... ale mimo to lubię tu zaglądać, może Wasze doświadczenie pomoże mi w przyszłości wybrać np dobre przedszkole ?? :-)

pozdrawiam serdecznie

ja też taki okres miałam jak dziewczyn maluszki były jeszcze taki naprawdę malutkie;) Teraz tez jestem na innym etapie niż wiekszośc ale zawsze jest jakis wspolny temat;) Pisz o czym tylko chcesz;) Porody kazdej przeżywamy wszystkiew bo to najpiękniejsze chwile...;)pisz śmiało
a co do wyprawki to poradze tyle że NIE kupuj za dużo bo i tak połowa się nie przyda! Mało ciuszków, pieluchy tetrowe, kosmetyki i pampersy to chyba najważniejsze. Laktator super ale jeszcze nie wiesz czy się przyda wogóle;) wiec może zaoszczędz narazie
a gdzie rodzisz?

KASIUTKA Jula to dziecko Renaty więc raczej nie pracuje;) A Renia pracuje w szkole ale nigdy nie pamiętam jaki nr
Gości wykop Popieram!

Ostatnia edycja:
ja też taki okres miałam jak dziewczyn maluszki były jeszcze taki naprawdę malutkie;) Teraz tez jestem na innym etapie niż wiekszośc ale zawsze jest jakis wspolny temat;) Pisz o czym tylko chcesz;) Porody kazdej przeżywamy wszystkiew bo to najpiękniejsze chwile...;)pisz śmiało
a co do wyprawki to poradze tyle że NIE kupuj za dużo bo i tak połowa się nie przyda! Mało ciuszków, pieluchy tetrowe, kosmetyki i pampersy to chyba najważniejsze. Laktator super ale jeszcze nie wiesz czy się przyda wogóle;) wiec może zaoszczędz narazie
a gdzie rodzisz?

KASIUTKA Jula to dziecko Renaty więc raczej nie pracuje;) A Renia pracuje w szkole ale nigdy nie pamiętam jaki nr
Gości wykop Popieram!

y y y a gdzie ja napisałam ze pracuje Jula ?????
jesli Renia pracuje w skzole to jest moją ulubioną księgową!

Inka pisz z nami,my tez bylysmy w ciazy i mialysmy wiele obaw;) napisze jeszczetu,moze ktos dolaczy, jutro o 15 spotykamy sie na Palacu w Wojanowie, przyjmiemy kazda ilosc osob,im nas wiecej tym lepiej;)

Kasia witaj i zagladaj nam czesciej, a ten sernik dawno obiecany jeszcze aktualny;))

Ja karmilam piersia i laktator mi byl niepotrzebny.... to zalezy,dobrze ze np. pozyczyc jak ma sie od kogo i zobaczyc jak bedzie. Duza ilosc pampersow wskazana;) ida jak woda na poczatku.... Tetrowki tez moja mala ulewala, podklady, i ja mialam majtki siteczkowe dla mnie oki;) wkladki laktacyjne wyslalabym w kosmos.... dla mnie porazka....i te pajace super sprawa.Ja na odparzenia uzywalam bepanthen,dla mnie super,alenie uzywalam sudocremu wiec nie mam porownania,kazdy maluszek inny...I nakladek silikonowych na piersi tez nie uzywalam, przemeczylam ciezki okres....
nie wiem co jeszcze,ale jak sobie przypomne to napisze...

Aga 3mam kciuki za Krasnala naszego dzielnego:):):)

reklama
Do góry