reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

aż 160ml Pałeczka powiadasz :) :) :) hehehe
moja Natasza młuci jedzenie aż się uszy trzęsą :D :D czasami daje jej obiadki - te po 190g :) i zjada całe :D a na kolacje to robię jej kasze tak ze 160 ml, a w ciągu dnia wypija 4Xmleko po 180ml... aż się boję ile ona waży :D Ale bynajmniej długa jest to tak strasznie tego nie widać :D

Daria, ja dobiegłam do Shela i przestało padać :D bosko, a teraz widzę że słonko wyszło :D podejrzewam, że za jakiś czas znowu wyjdę bo nudzi mi się samej w domu ;(

reklama
Aga ja nie mogę odpowiedzieć, bo fryzjerkę mam w domu - siostra P. :)
a jak bym nie miała, to myślę, że gdybym miała 2-latkę w domu, która by się kręciła i wierciła i za nic w świecie nie dała się obciąć to wtedy bym poszła - na zasadzie niech ktoś inny się użera :) :) :) :) :) U mnie w rodzinie jest dużo maluchów i ze słyszenia wiem, że mama zawsze obcina włosy.
Tak sobie pomyślałam, że jako koleżanka jest fryzjerką to niech tnie wszystkich a dla dzieci zrobi osobne stanowisko. Zawsze to jest większa szansa na dotarcie do klienta.
No nie wiem, takie moje stanowisko w tej sprawie.

A pytałam się coś i nie wiem czy widziałaś na grupie ;) mam 2 kurteczki naprawdę w fajnym (bd) stanie - mogę przesłać zdjęcia, to może będziesz chciała do siebie na aukcję?

Izu, zaczęłaś nową strone więc kopiuje swoje pytanie, zeby nie umknęło:)

Dziewczyny, mam pytanko na prośbe znajomej. Proszę o szczere odpowiedzi.
Dziewczyna chce otworzyc swój biznesik - fryzjera dla dzieci.
Wyglądałoby to tak, że dziecko siedzi w samochodziku/królewny na tronie, przed dzieckiem małe lustro (bbardziej dla mamy i fryzjerki), obok ekran z bajakim. Przed czy po cięciu zabawa w kąciku zabaw - kuleczki itd. Koszt wizyty jakies 20 zł.
Możliwośc kupna ramki na pierwszy pukiel włosów itd.
Czy myślicie ze to w JG się sprawdzi? Czy wy poszłybyście ze swoimi pociechami do takiego fryzjera?
Powiem ze miejsce b atrakcyjne wybrała - tesco, zero probl z parkowaniem itd.
Prosze o szczere odpowiedzi:)
Ja swoja opinię narazie przemilczę:)

No mi sie wydaje ze Moja Mala za malo mleka ma w ciagu dnia bo zazwyczaj przez caly dzien jakies nie cale 300ml i w nocy 3 razy cycus:(ale mysle ze ten cycus to juz nie takie mleko jakie powinno byc....U nas praca wrze w sumie jeszcze tylko zakupy i jutro Wielki dzien:)) szkoda ze nie dalam rady pojechac z Monia ale jeszcze na dodatek tego pradu nie bylo:/ A co to fryzjera to z Moja nie byloby narazie potrzeby isc bo wloski ma liche poki co......ale jesli interes wypali to odwiedzimy kiedys:)

Te kubeczki ze zdjęciami na preznt super pomysł, dla dziadków takie zrobiliśmy na miejscu w Kamiennej.

Co do fryzjera, to nie wiem, nie mam dziecka, więc się nie wypowiem.

Za zakończeniu roku szkolnego dzisiaj z Emilką byłam, świadectwo piękne, ale zła wróciła, bo wszystkie dzieci dostawały jakieś nagrody, książki, dyplomy albo na pizzę szły, a cała klasa mojej E nic nie dostała... I Emilka rozżalona wróciła.

Izu no wygonił nas ten deszcz eh..... ja dopiero wróciłam mała zjadła obiadek pierwszy raz duży słoiczek :)
Franiowa nie wiem szczerze o ile wiem dzieci boja sie fryzjera pomysł mi się szczerze mówiąc podoba ale nie wiem czy w jeleniej by to wypaliło choc nie powiem gdybym miala wybór i isc normalnie do fryzjera a w takie miejsce specjelnie dla dzieci to bym to drugie wybrala wlasnie

Pałko niestety Monia też nie dotarła ;-(
Franniowa ja nie wiem co na ten temat myślec. Wiem ze w Jeleniej ciezko jest z czyms wystartowac, ale jesli bylaby pierwsza moze by to szlo? Bo jak rodzic pojdzie raz z dzieckiem, moze malucha to zacheci i sam bedzie tam gnal? Nie wiem:-/ A w tesco dobra lokazlizacja, bo sie tlumy przewijają, ale jeszcze musiała by zrobic sobie reklame. Moze niech sprobuje, kto nie ryzykuje ten nie ma;-) a moze okaze sie interesem jej zycia;-)
Izu moja tez kiedys zjadala cale sloiki, duzo kaszki 2xdziennie sloik owoco, niestety ok roku jej przeszlo i ciezko bylo cos wmusic, a ciasteczka chrupeczki itp zawsze chetnie, ale ostatnio jej przeszlo i nie zapeszam ladnie je, oby tak dalej. Moze juz wylajtuje i nie bede sie tym tak przejmowac;)

Franiowa rewelacyjny pomysl ma Twoja kolezanka i przyznam sie ze tez o czyms takim ostatnio pomyslalam bo widzialam cos takiego i bardzo mi sie spodobalo :-) a jak juz bedzie w jg to ja z Mala chetnie sie wybiore :tak:
i zgadzam sie z Iza ze najlepiej jakby to bylo jej dodatkowe stanowisko tylko dla dzieciaczkow bo niewiem czy tylko z tego przetrwa ;-) a wsrod moich znajomych ktore maja dzieciaczki to wiekszosc kombinuje i zagaduje jakos Maluchy i mimo wszystko chodza z dzieciakami do fryzjera a nie obcinaja same...
pomysl fajny!
tylko potrzebna dobra reklama :-)

Ostatnia edycja:
Izu to faktycznie Nataszka ma apetyt ;-) ale to dobrze, niech je na zdrowie jezeli ma ochote bo pozniej jak juz zacznie biegac to bedzie coraz mniej jadla :-)

Pałeczka ja ostatnio sie dowiedzialam ze moja Mala ( a jest troszke strarsza od Twojej) powinna jeszcze dostawac do 500ml mleka (modyfikowanego oczywiscie a nie zwyklego krowiego) na dobe i w sumie miec 3 mleczne posilki na dobe. Wiec ja jej daje rano i wieczorkiem po 210ml mleka i w ciagu dnia zjadla np. kaszke mleczna lub jogurcika.
Oj to jutro wielki dzien! :-)

Dareczka widze ze apetyt Małej rosnie :-)

reklama
Mi osobiście ten pomysł się b podoba. Przy Natce zero problemu bylo - ona miała włosy długie, lekko kręcone, jak bym jej nie podcięła zawsze bylo ok. ale przy Francu.. Strzygę go w CZD i ze strachem myślę co będzie podczas naszej przerwy zimowej..
U nas chyba nie ma zwyczaju takiego.. poza tym wiadomo, że każdy oszczędza gdzie może, matca do fryzjera nie pójdzie a tu z dzieckiem:)
Taka nasza rzeczywistość
A ta koleżanka chce miec fryzjera TYLKO dziecięcego. Wyliczyła, że musiałaby miec min 10 klientów dziennie. Czyli 240 miesiecznie, czy to jest realne?
Trzymam kciuki za nią z całej siły kurcze..

Melduję przy okazji, że Franc puścił dzis pieknego gila, posampas. 4 dni od skończenia antybola:wściekła/y: Oczywicie juz zaczyna rzęzić:wściekła/y:

Do góry