reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

Witam :)

Holly super, że Leoś robi już postępy w rehabilitacji :)

A moja mała jutro już pół roczku kończy - jejku jak ten czas szybko lecie. No i zaszalałam i na tą okazję zrobiłam niuni torcik :) DSCF3722.JPG

To mój drugi tort w życiu hi hi ale fajną mam zabawę przy masie cukrowej. Fakt faktem miało być zupełnie co innego ale nie wyszło :)

reklama
Dareczka pomysł przedni :) pewnie któregoś dnia ukradnę wzór:) i musimy się wymienić przepisem na masę cukrową, bo moja wydawała się taka twardawa, a dalam mniej cukru niż miała w przepisie... hmmm

Karola odzywaj sie odzywaj :)

A my dostałyśmy polecenie od pani doktor że Nataszka musi ćwiczyć leżenie na brzuszku i podnoszenie głowy, bo tego niestety nie chce robić :(
Poza tym waży już 5,9 kg.

Izu my też miałyśmy ćwiczyć bo też nie chciała podnosić główki, nawet p dr dała skierowanie do neurologa i na rehabilitację (nie poszłyśmy) a moja była po prostu leniuszek i na brzuszku jej się nie chciało za długo leżeć - jedynie przed kąpielą na przewijaku dopiero teraz tak naprawde polubiła jak nauczyła się sama przekręcać na brzuszek. Tak więc warto ćwiczyć ale w panikę nie trzeba popadać. To nasze córy ważą tyle samo hi hi. Przepis Ci zaraz wyślę.

Izu nie ma co się martwić napewno... poprostu nie lubi tak leżeć i przyjdzie czas że sama zacznie kombinować hehe

a my wlasnie wrocilysmy ze spacerku i moje dziecie wreszcie padlo hehe
doslownie "padła" :-)
zdazylam ja przewinac i dalam mleczko bo wiedzialam ze w krzeselku juz nie usiedzi zeby cos zjesc bo oczy same jej sie zamykaly i tak juz nawet butli nie dopila tylko sie ululała... no ale co sie dziwic 4 godzina! a ona wstala o 7 i do tej pory biegala :-)
dzisiaj nauczyla sie zrywac kwiatki i miala taka frajde a pozniej wszystkie mi przynosila :-)

zuza fajna ta Twoja Lenka:) słodkie jak Maluch uczy sie czegoś nowego, a te kwiatki to by mnie powaliły na kolana:)
Jeju Daria ale super tort:) ja w zyciu bym takiego nie stworzyla, wiec nawet nie probuje....;p
Holly zaglądaj częściej;)

Hej Kochane, jestem znowu na moment. Ale wieje u nas, brrr... I w ogóle dziś zimno strasznie, nie poszliśmy na spacer. Jestem pochłaniana przez coraz większe ilości prasowania. Dziś coś zaczęłam ale leń mnie dopadł straszliwy i zasnęliśmy z Leosiem popołudniu.

Ogólnie bardzo polecam panią Natalię - Leoś ją polubił, świetnie znosi ćwiczenia, główka już prawie prosto :-)
Iza - Leoś też nie znosił leżeć na brzuniu, teraz jest już dużo lepiej ale daleko mu do tego żeby zasypiać w tej pozycji. Leonard waży teraz 6710.

Justyna - u nas Leoś po tych zajęciach musi sobie walnąć godzinną drzemkę a spacery ostatnio też przesypia więc bije rekordy (swoje) w spaniu w dzień, usypianiu na przewijaku. Oczywiście noce też całe przespane. Dziś nawet przesunęliśmy kąpiel na wcześniej czyli na 20 i mam nadzieję, że nie zmieni to godziny pobudki :-)

Dareczka - przecudny ten tort, ale bym schrupała, podawałyście gdzieś przepis na masę cukrową? Muszę znaleźć. No to jutro wielki dzień :-)

mnsmile - obiecuję ;-)

Wiecie co w brew pozorom taki torcik wcale nie jest trudny. Mi się marzyło zrobić coś innego ale nad tym to muszę jeszcze poćwiczyć :(

Oj wije i to bardzo niestety

Zuza ale masz fajnie, że córcia Ci już kwiatuszki przynosi, to takie słodkie :)

reklama
Do góry