reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

wiesz co ja też mam jakaś wysypkę... ale znika. Jakieś czerwone krostki w jednej linii. Ale pomyślałam, że to może od jakiegoś proszku... ale nigdy w życiu nie miałam wysypki, więc stwierdzam że to przez jakieś hormony :D

Właśnie przyszła mi paczka z allegro. zamawiałam wypełnienie i rożek :D Poubierałam już pościel i nawet przykręciłam karuzelkę :)

reklama
hej:)
ja jakos nie mam weny pisac....:( dolek mnie zlapal,ale nie bede wam o tym smecic...
Kasia:):):) co do wysypki: ja mialam na rekach na wewnetrzenej czesci i na nogach tak samo bedac w ciazy,i to pojawialo sie tylko wieczorem. Powiedzialam Ginowi i z miejsca wyslala mnie do szpitala, bo bylo podejrzenie cholestazy ciazowej. To znaczy ze watroba nie radzi sobie z hormonem ciazowym i przez to wysypka. To grozne dla dzidziusia.Robili mi proby watrobowe ale wyszly ok, wiec i wy sie nie martwcie,bo: to moze byc przyczyna np.u KAsi rozciagajacej sie skory np.bo sie rozciaga w szybkim tempie. Albo tez jakis proszek czy cos. Nie bojcie sie. U mnie lekarze nie potarfili powiedziec od czego ale wszystko bylo ok. Mam nadzieje ze w miare zrozumiale bo glowy nie mam:(

mnsmile trzymaj się, jakbyś chciała się po prostu wygadać jesteśmy tu:) między innymi własnie po to:) wszystki mniej lub bardziej uwięzione we własnych domach z dzieckami lub czekając na nie szukamy kontaktu z innymi człowiekami:):)

chyba dziewczyny sie ze mną zgodzą:)

ledwie żyję juz dziś. no ale wystawiłam juz wszystko:)

jutro a właściwie to już dziś rano jedziemy do mojej mamy na kawkę, potem biorę się pomału za sprzątanie świąteczne. teraz moge zadbac troszkę o dom bo przez ostatnie trzy tygodnie właściwie siedziałam nosem w aukcjach, z biegu tylko odkurzanie dwa razy na tydzień odwalając z grubsza....do świąt juz żadnych aukcji wiec teraz mycie, pastowanie, wycieranie a potem gotowanie:) a potem to już święta:)

dobranoc:)

dzien dobry:)
dzieki Olu,mi juz lepiej:) po prostu M pracuje calymi dniami i wraca po21 przed 22, a wszystko na mojej glowie,zwyczajnie radze sobie,ale wczoraj mnie cos dopadlo,Mala jeszcze dokazuje bo jej katar nie przeszedl, i jakis dół mnie ogarnął.Ale po przyjsciu Męża z pracy wyżaliłam sie,przytulił mnie i już ok:) Na przyszłośc bede wiedziała gdzie uderzac.Jestem z wami ktorko wiec jeszcze nie wiem na ilemoge sobie pozwolic.No Kasie znam i jej to moglabym wszytsko powiedziec. ZŁOTA BABKA:):):):):) Uwielbiam Ją:)
i zapomniałam powiedziec ze synuścudowny. Ja tez robilam Lence 3D i powiem zepodobna. Moze zamieszcze:) ehhh nie moge znalezcna kompie:(
mam:)
Zdjęcie0164.jpg

Ostatnia edycja:
Monia trzymaj się :) łącze się w bólu :) U mnie jest tak, że mój P. pracuje z reguły od poniedziałku do piątku i nawet nie wraca na noc. Ma przerywnik czasami że tylko wpada zjeść i się przespać i znowu w trasę. I tak się cieszę z tego, bo kiedyś było tak, że dwa bite tygodnie siedziałam sama, a teraz każdy weekend jest w domu. Co prawda dzisiaj do tej pory nie przyjechał ;( ale wiem, że krąży koło jelonki, więc tak jakby był w domu :D
No mojej głowie jest wszystko, niestety :( Już się przyzwyczaiłam. Czasami też mam taki dzień, że łapie mnie przez to dół.

Dzisiaj miałam mieć gościa ale jak zwykle...
więc już bez skrupułów zjem tą karpatkę do końca!!! :D :D :D

ej co to za cisza???
słyszałyście o tym mądrym ojcu co zabrał dzieci na kulig??? gdzie tacy ludzie się rodzą?

zuza a Ty gdzie się podziewasz?

Ostatnia edycja:
dzieki Izu:) powiem Ci ze teraz jest taki okres ze ma duzo pracy i troche go czas goni.Tak zwykle wracal 18-19 czasem wczesniej czasem pozniej. Ty sie juz pewnie przyzwyczailas do takiego zycia.Jak juz bedzie Nataszka bedzie Ci troche ciezej i na pewno bedziesz wolala aby byl przy Tobie:) juz niedlugo co? Moja kuzynka dzis urodzila coreczke ale nie zobacze predko bo mieszkaja nad morzem:( i szybko poszlo bo o 11 odeszly jej wody a o 14 Mala juz na swiecie:) oby Tobie tak poszlo:) moj porod trwal dluzej ale i tak mile wspominam:) zalezy od podejscia:)
cos jeszcze chcialam skrobnąc ale mi wyleciało z glowy:confused::confused:
no nie wiem. ALe cisza jak makiem zasial. Ja dzis nakleilam pierozkow na swieta co by bylomniej do szykowania i cala chate sprzatnelam i juz plecow nie czuje. Mecze R. o jakis masaz:-):-) ale on padniety i jutro tez jedzie do pracy:( takze znow sama...

Izu > no to mnie pprzywołałaś hihi

Ja dzisiaj cały dzień w biegu.... po sniadaniu pojechaliśmy na zakupy i troche czasu jak zwykle umkneło nam w tej bieganinie :-)
Ale przynajmniej prezenty juz wszystkie gotowe i nawet usiadłam i popakowałam je.
Kupiłam tez sobie dzisiaj buciki i jestem bardzo zadowolona hihi
Troche sie martwiłam ze bedziemy musieli za jednym prezentem jechac az na druga strone dajku ale na szczescie udalo nam sie znalesc to samo tutaj tylko pare euro wiecej :-)
Chyba jeszcze nigdy nie poswiecilismy tyle czasu i pracy na zorganizoawanie prezentow najblizszym... Najwiecej czasu nam zajelo robienie odlewow nozek Małej i oprawienie ich w ramki dla babc i dziadka wiec mam nadzieje ze beda zadowoleni ;-)
niestety spakowalam i zapomnialam zrobic zdjecie ...
wczoraj u nas spadlo chyba z 10cm śniegu wiec zrobil sie haos i paraliż przez co moj M. z pracy wracam godzine! a dzieciaki do poznego wieczora szalaly na ulicy w sniegu hihi
Wczoraj u M. w pracy chlopaki wedzili tez łososia wiec przywiozl swiezutkiego jeszcze cieplutkiego - mniaami!
jednego dalismy sasiadowi na swieta a on dzisiaj przyszedl do nas i dal nam stroik swiateczny na stol - ale jest doslownie sliczny! w takim szklanym naczyniu i z czterema swiecznikami :-)
Jutro zaczynam powoli pakowac manele na wyjazd do Pl! Kurcze jak ja sie ciesze ze to juz juz i bedziemy tam hihi
tak strasznie sie stesknilam :-D

A moja Mama dzisiaj meczy mi d*** bo co ona ma kupic Malej pod choinke? a ja jej mowei ze wolalabym zeby sobei cos kupila! tak mi przykro ze nie dosc ze sama ma tak niewiele to jeszcze wszystko wydaje na wnuczki! Oczywiscie moja siostra to nie pomysli o tym i cieszy sie ze babacia cos dzieciom kupuje a mi serce peka bo wiem ze jej samej przydaloby sie troche rzeczy a ona chce byc ok w stosunku do wszystkich wnukow i jak tamtym cos dala to mojej Malej tez uparcie musi cos kupic :-(
Juz sie zastanawiam co tu zrobic zeby jej wcisnac troche kaski bo ona tak niechce od nas wziasc....

a i kupilam dzisiaj Malej kapciochy na twardej podeszwie wreszcie bo juz wyrosla hihi
ale dala rada i smiga w nich super :-)

przegladam gazetki promocyjne na necie z marketow w pl i szukam pampersow w promocji a dokladnie huggies'ow bo takich uzywamy - i nic nie moge znalesc > jakbyscie cos widzialy to dajcie prosze znaka! ;-)

a jakie macie plany na Sylwestra?
hehe bo ja tak sobie mysle ze jak zawsze co roku znajomi dzwonili i byly propozycje na jakies imprezki tak w tym roku NIC!!! chyba wszyscy wyszli z zalozenia ze jak juz mamy dziecko to nie nadajemy sie na imprezy :-D
i kij im w oko buahahaa :-D posiedzimy sobie z Malutka w domku i spijemy sami szmpanika ;-)

reklama
cholercia i mi posta wcielo bo sie zpaomnialam i kliknelam nastepna stronke wrr.... chyba zmeczona juz dzisiaj jestem...
no ale od nowa w skrocie >

mnsmile > w niedziele tez pracuje? :-( ale juz za chwilke swieta wiec troche odpoczniecie i spedzicie razem czas :-)
pierozki pychotki hihi
sliczne zdjecie Lenki :-)

Izu > slyszalam na tvn24... tragedia doslownie! az lzy sie cisna do oczu.... biedne dzieciaczki... i co teraz musi przezywac ten ojciec, matka i cala rodzina zreszta....
a ja wczoraj zdjelam juz karuzele bo Mala szarpala ja okropnie hihi

Ola, Kasia, Holly > pozdrawiam :-)

Do góry