reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

okolice Jeleniej Góry..

Holly... proszek do pieczenia :) no ciężka sprawa :) mam nadzieję, że jajka jeśli były ubite to uratują sytuację :) Ale podpowiem Ci co zrobić jak ciasto nie urośnie przez to że nie ma proszku... Jak już będzie gotowe i zimne to pokrój je w kostkę i zrób polewę czekoladową i zamocz kostki (po jednej :D) w polewie a później obtocz w wiórkach kokosowych. Ja tak w tamtym roku uratowałam biszkopt. I powiem Ci rewelka :D Tylko mi wtedy wyszedł zakalec bo nie umiałam piec w nowym piekarniku, bo włączyłam termoobieg a teraz "postudiowałam" tą funkcję i piszą żeby nie używać do ciast :) Bardziej nadaje się do mięcha. Ja wtedy wyjełam biszkopt bo na górze był ok, po czym jak sprawdziłam to w środku klucha :D I dawaj z powrotem do piekarnika... no i nie wyrósł... więc zrobiłam kokosanki :) i nikt nie poznał :)

Aha jak juz bedziesz przekładac biszkopt to pamiętaj żeby każdą część polać aromatem (z wodą) bo biszkopt musi być dobrze nasaczony :)

Ja daje różne masy :) Zazwyczaj ubijam śmietanę, a na jedną warstwę daje jeszcze jakiś kwaśny dżem :)

Kasia z sodą dałaś radę :) Powiem Ci, że nie słyszałam sposobu :)
A już właśnie pisałam kiedyś co zrobić żeby mięsko w gulaszu było kruche :) Zamrozić ;) i dopiero później użyć je do gulaszu :)

Wszystkie rady odziedziczyłam po mamie :D I się sprawdzają :)

reklama
mnsmile > dobrze ze nic powaznego sie nie stalo!!!
ja np. miałam skurcze i jak bylam tydzien przed terminem na ktg to lekarz jak uslyszal ze ze Szklarskiej jestem (a to byl luty i zima :-)) to kazal mi jechac po walizke i wracac do szpitala bo bal sie ze mnie tam zasypie i utkne w zaspach hihi

Holly > no masakra jakaś w tej przychodni! ja bym ta dr od razu do pionu postawila cholera :wściekła/y: co za babsztyl zeby kazac dzieciom tak dlugo czekac!!! wrrr.... az sie wkurzylam jak to przeczytalam....
Dobrze ze Leos to taki dzielny chlopczyk!
ja tez szczepiłam hexa

straszne z ta pogoda i stluczkami! ja jeszcze nigdy zadnej nie mialam ale boje sie bardzo w tym roku podrozy na swieta i pogody jaka bedzie ...

ooo fajnie ze u Was tez dzisiaj ogorkowa :-) a co robimy jutro? bo ja mam zaplanowany debiut z łazankami ;-)

Holly > az czekam z niecierpliwoscia co z tym ciastem :-)

zuza ja zrobiłam z przepisu Oli (no właśnie gdzie ona się podziewa) i wyszły super!!! Dodałam jeszcze do nich pokrojoną kiełbase :)
Aż mój P. się oblizał i powiedział, że dobre :)

Kurczę, w szoku lekkim jestem bo jest pyszne :-) Przełożyłam śliwkami w cukrze i aż się zaczęłam zastanawiać czy ja na pewno tego proszku zapomniałam dać... Jest puszyste, wyrosło równo z brzegiem tortownicy... Zero zakalca :-) Dzięki, Izu. Normalnie szok - spodziewałam się katastrofy a tu nawet mojemu R. smakuje - on zazwyczaj je ciasta na surowo a z upieczonych tylko ciemne ;-)

Holly > gratulacje! Super ze tak fajnie wyszlo :-) napewno jest pyszne.
Musze tez sobie ten przepis zapisac hihi
Widzialam wlasnie zdjecia na f - śliczne! :-)
A Leoś to prawdziwy słodziak!

Izu > moje łazanki będa jakie beda hihia to dlatego ze niemam zadnej pysznej kielbasy bo takiej ogolnie tu jeszcze nie spotkalam ale mam taki fajny boczus pokrojony w kostke i go wykorzystam... a zdecydowalam sie na łazanki tylko dlatego ze ostatnio moj M. odkryl w sklepie swieza kapuste (co prawda od razu posiekana ale przynajmniej jest hihi) bo takiej w głowce nigdy tu nie widzialam a niestety niemam w poblizu zadnego warzywniaka i tylko te markeciki mi zostaja....

a moj M. wlasnie sie zabral za malowanie nożek Małej hih a dokladnie ich odlewow :-) to juz kolejne - tym razem na prezent dla babci i dziadka pod choinke...

a dzisiaj znowu byl u nas Mikołaj! dostalismy wreszcie ta krowe co ostatnio Wam pokazywalam - jest rewelacyjna!
zaraz sprobuje fotke wrzucic :-)

reklama
Zuza, alez z Lenki jest słodziak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Te policzki!!!!!!!!!!!!!!
Rany ...cudo:)

A jutro przyjeżdża pan mąz i Natka do nas. Nie widzieliśmy się miesiąc
Byle droga była ok.
Wiecie jak sie cieszę? strrrrrrrrrrrrrrasznie:)

Nauka kroczenia idzie Franiowi bardzo ciężko.. Od wysiłku ma juz wybroczyny na szyi.. To jakiś kanał...
Ale wszyscy mówią bez wyjątku ze tak trzeba, że właśnie teraz..trzeba go pionizować
Trzymajcie kciuki za tego mojego dzielnego chłopaka... Czasem tak sobie myślę, ze kazda z nas podczas 1 godziny takiej kinezy to po prostu.. wiecie co by zrobiła z wysiłku..
Nowi dzierżawcy chcą zamknąć ośrodek dla dzieci do lat 3... Bo to sie nie opłaca.. bo rehabilitacja takich dzieci za trudna, bo trzeba zbyt dobrych specjalistów.. Jeśli to zrobią to jestesmy w czarnej doopie..Mam dla Frania zarezerwowanych tu 5 turnusów w 2011.. Zapisy na turnusy robi się rok wcześniej, jesli więc zamkną osrodek dla dzieci małych to w 2011 jesteśmy bez szans na turnusy... Pieniądz rządzi światem.. Wiecie jaki to biznes? W styczniu jedziemy na 5 dni terapii, koszt z zakwaterowaniem to 4 tys. Ludzie zbijają na tym taki biznes ze głowa mała..
Właśnie dziewczyny - czy znacie jakies firmy, które jako forme rozliczenia z fiskusem obrały ryczałt? Ryczałtowcy rozliczają sie do 10.01. To jedyna forma opodatkowania firm, gdzie ożliwe jest przekazanie 1%
Dajcie znac prosze jakbyście coś wiedziały
Spokojnej nocki

Do góry