reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

OK czas na poważny temat - WÓZKI

Ja tez po głębszej analizie tematu jestem przy FOCUSIE. Trochę się łamałam nad wózkami z serii X-lander, bo to ta sama firma, tylko bardziej rozbudowane opcje - np. skrętne koła, wózki trójkołowe, ale są jednak dużo droższe, więc chyba nie warto za bajery płacić 60% więcej... A od użytkowników o Focusie słyszałam same miłe słowa...

reklama
my póki co "chorujemy" na ten.., ale też chcialabym go jeszcze dotknąć i zobaczyc na "żywo"

small.gif

Mi tez podoba się speedi sx - jak Ani, ale przyznaję że nasze orientowanie się jest dopiero w fazie początkowej...na razie oglądam w necie a na pewno decydujące jest to co stwierdzę jak dotknę...Sprzedawca w sklepie dziecięcym robił nam jakiś czas temu wykład na temat wózków ale wypowiedział tak wiele nazw i rzeczy w tak krótkim czasie...udało mi się zapamietać głównie to że nie sprowadza i nie poleca na nasze warunki Chicco - bo są "typowo włoskie" - tzn owszem ładne i przyjemne ale mało trwałe a jak się nie daj Boże coś uszkodzi to już tylko do wyrzucenia...że Włosi sobie nie zawracają głowy naprawami :) co do mentalności Włochów to po ostatnim dwutygodniowym wyjeździe do Włoch podpisuję się pod tym obiema rękoma ;)

Rusalko a co to za wozki, bo nie podpisalas...wygladaja fajnie i maja duze kolka:)
Basiu
ja tez najpierw musze dotknac, poza tym, zmienia mi sie co piec minut, raz ten a raz tamten jest na topie, ale na razie jeszcze na szczescie nie musze sie decydowac.

a faktycznie Aniu76 - juz sie poprawiam:)
Pierwszy to Wózek Chicco Tech 4WD Duo kol. 42/05
Drugi to mikrus alu sprint.

No właśnie, nie wiem jak wy, ale ja już od miesiąca czytam oglądam i myślę jaka kombinacja będzie najlepsza.
Dzidzie nam się rodzą w czerwcu co wpływa nieco na wybór wózka.

Teoria mówi, że przez pierwszych parę (3-6) miesięcy dziecko jeździ na leżąco. Powinna być gondola, ale są tez spacerówki rozkładane na płask (niektórzy mowią że za miękkie). Ja sporo jeżdże samochodem, mam zamiar często nosić Ziutke w chuście, więc rozważam opcję chusta+fotelik samochodowy montowany na stelaż.
Na jesieni juz będzie czas na spacerowkę, i w zasadzie do rozbrykania malucha już przy niej zostaniemy, no chyba że dla 2-3 latka kupię jakąś małą parasolkę.

Na dodatek chcę koła pompowane i skrętne, wózek lekki (choć to nie krytyczne bo nie będę miała wileu okazji do noszenia go).

Nie ograniczam się ani wielkością bo samochód mam pakowny, ani ceną, a jednak problem z wyborem jest.

Podoba mi się system Bebe Confort stelaż air trophy 4 lub 6- pasuje tam fotelik maxi-cosi, prowadzi się fajnie, ale jak na złóść nie mogę ich znaleźć w Niemczech a chcę miec tu serwis jakby co.

Pełno tu emmaljungi, teutonii, quinny peg perego, ale żaden do końca mi nie pasuje. Muszę się przyjrzeć Quinny i teutonii, bo emmaljunga ciężka no i nie ma skrętnych kółek.

A jak u was z przemyśleniami wózkowymi? A może się pospieszyłam ;)?

Nie pospieszyłaś się, DonKaczko. Temat wózków poruszamy już od jakiegoś czasu w wątku o zakupach...

Ja w zasadzie wybrałam już wózek - zdecydowałam sie na deltim, najprawdopodobniej model focus. Cieszą się bardzo dobrą opinią u mam właściwie na każdym forum, na jakie zaglądałam szukając odpowiedniego modelu. Jest lekki, ma pompowane koła, całą tapicerke mozna zdjąć i wyprac w 40 stopniach, więc cokolwiek Maluch w nią nie wetrze, powinno zejść. Poza tym w stelaż można wpinać fotelik samochodowy, co dla mnie od początku było bardzo istotne - będę z Małą dużo podróżować. Poza tym ma podnóżek regulowany, więc jak Mała podrośnie, to nie będzie musiała nóżek podkurczać. Oczywiście przekładana rączka i ciche składanie budki... W zasadzie spełnia wszystkie moje wymogi. Mógłby mieć tylko skrętne koła, choć nie jest to dla mnie aż tak istotne. Z resztą deltim ma też serię x-lander i te wóżki mają już skrętne koła, są wśród nich trójkołowe (choć to akurat nie mój typ) i ogólnie mają bardziej zbajerzony wygląd...

Poza tym zamierzam tym wózkiem jeżdzić rok, a na przyszłoroczne lato kupić coś lekkiego - jakąś parasolkę, a ten mieć na grubsze wyprawy i zasadniczo dla braciszka/siostrzyczki moje Oli, bo chcemy jej szybko zapewnić towarzystwo - tak ze 2 lata różnicy wieku...

Od jakiego wieku można zasadniczo bezpiecznie wozić dzieciaka w parasolce?? Rok juz chyba będzie ok, prawda??

reklama
my juz mamy wybrany :D
o ile pamietam quinny, czerwony, trojkolowy, trojfunkcyjny(gondola, fotelik, spacerowka)
teraz czekamy tylko na odpowiednia pore oraz fundusze :D
poza tym tez bede malego nosic w nosidelku albo chuscie, bo wozek fajna rzecz, ale jednak czasem zawadza i wygodniej dziecko sobie nosic.
zastanawiam sie tylko jak takiego bobaska zawinac w chuste ::) chyba u nas w szkole rodzenia beda uczyc hehe ;D

Do góry