reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

reklama
Ja tez tak mam kochana L4 na 80%Bo rodzinny nie mógł dac inaczej. Nie martw się [emoji4] Będzie dobrze [emoji4] Za dwa tyg będzie serduszko. Jednak za wcześnie poszłaś. Ja długo czekałam Ale mam nadzieję że we wtorek zobaczę już bijące serduszko [emoji173][emoji173]
Ja musiałam, bo biorę leki na stałe i nie wiedziałam czy mam je dalej brać czy nie, musiałam się skonsultować... Ale macica rozpulchniona, beta powiedziała, że ładna, no ale na USG tylko czarna kropka...

O kurde... No przy takiej becie to myslalam ze cos zobaczy.
A czemu tak szybko chcialas isc?
Bo biorę sporo leków na stałe, do tegp duphaston, który się kończy. Chciałam się skonsultować czy mogę to dalej braćczy to nie zaszkodzi. Nie chciałam też sama odstawiać duphastonu. No i i tak musiałam iść do endo bo tarczyca już się pogorszyła.

No nic dziewczyny. Mam wrócić za 2 tygodnie, 28.02. Nic już nie badać. Karta ciąży będzie założona jeszcze później, po badaniach krwi. Duphaston mam brać, euthyrox zwiększony, a metformax powiedziała, że ona nie jest endo-gine tylko gine i że mi nie powie. Będę musiała zapisać się do innego lekarza w tej sprawie a podwójnych specjalizacji niestety mój pakiet nie obejmuje. Nic konkretnego nie powiedziała. Widziała, że słabo psychicznie i dała mi L4 do końca przyszłego tygodnia. Chciała do nast. wizyty, ale uznałam, że to za długo.

Zrobiła USG. Widać było plamkę czarną. Nie było widać stricte pęcherzyka ciążowego. Beta za niska. Fajne 2 tygodnie się zapowiadają. Bez sensu to jest, że tak wcześnie się kobieta dowiaduje i potem musi tyle czekać...

Także chwila prawdy 28.02.

A L4 na 80% a nie 100% żeby pracodawca nie widział, że ciąża.
Kochana nie przejmuj się aż tak . Zobaczysz że wszystko będzie dobrze . Jesteś na bardzo wczesnym etapie dlatego pęcherzyk był mały . Jestem przekonana że niedługo zobaczysz bijące serduszko ❤️❤️❤️
Tez uwazam ze mieso w kazdej postaci jest lepsze. A najlepiej mieso z miesem :D
Eh teraz mi się kabanosów zachciało 🙈

A no tak, bo Ty jeszcze z tarczyca było nie tak... Nie martw się Kochana na zapas! Będzie wszystko dobrze, teraz usiądź przed tv, przytul się do męża, zrób sobie meliske i obejrzyjcie jakiś fajny film [emoji173] Trochę się wyluzuj, będzie wszystko nauk najpiękniej, mówię Ci to ja Verona! [emoji173][emoji173]
Amen! [emoji120][emoji16]
Ja musiałam, bo biorę leki na stałe i nie wiedziałam czy mam je dalej brać czy nie, musiałam się skonsultować... Ale macica rozpulchniona, beta powiedziała, że ładna, no ale na USG tylko czarna kropka...

Ej, może teraz, kabanosy będą coś zwiastowc?! [emoji848][emoji848]
Kochana nie przejmuj się aż tak . Zobaczysz że wszystko będzie dobrze . Jesteś na bardzo wczesnym etapie dlatego pęcherzyk był mały . Jestem przekonana że niedługo zobaczysz bijące serduszko [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Eh teraz mi się kabanosów zachciało [emoji85]

reklama
Kochana nie przejmuj się aż tak . Zobaczysz że wszystko będzie dobrze . Jesteś na bardzo wczesnym etapie dlatego pęcherzyk był mały . Jestem przekonana że niedługo zobaczysz bijące serduszko ❤️❤️❤️

Eh teraz mi się kabanosów zachciało 🙈
Nawet pęcherzyka chyba nie było tylko taka czarna kropka. No chyba że to tak ma wyglądać. Powiedzieli, że beta minimum 1500 a nie 1000, więc rzeczywiście, o ile miałabym dalej przyrost 144% to dopiero jutro miałabym 1400, więc też za mało... Mam nadzieję, że będzie dobrze zate dwa tygodnie. Mama już na mnie krzyczy, że niepotrzebnie dramatyzuję... Moze ma racj. Dziś jestem jakaś emocjonalna, w dodatku te opóźnienia, umieram z głodu, może jutro będzie lepiej...

Do góry