reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

OGÓRKOWE STARACZKI ZE STAREJ PACZKI [emoji7][emoji173]

To 3 pokoje to u mnie w takim małym miasteczku mieszkania z rynku wtórnego kosztuje ok 240 tyś A mieszkam 10 tyś. Mieście także masakra. Ale okolica ładna bo jest jeziorko i Bardzo zazielenione miasto więc ceny są też kosmiczne [emoji2356] Ja mam mieszkanie 40m 2 pokoje. Tzn były 2 twraz mam salon z aneksem i pokoik, obecnie sypialnia A już nie długo królestwo maluszka Ale stwierdzam że wolę takie mniejsze niż zadluzac się przy takich cenach na raty po 1500 zł miesięcznie A nie korzystać z życia. Teraz już mało kogo stać na kredyt i mieszkanie 3 pokojowe( kuzwa jak to brzmi, nie stać na to by się zadluzyc) [emoji2356][emoji2356][emoji16]
My się będziemy budować ale to kiedyś 😊

reklama
Hahaha [emoji23][emoji23][emoji23] Ja jestem tylko piesi z kurczaka k mielone haha [emoji23][emoji23][emoji23] Więc też idzie trochę oszczędzić. Ale ogólnie wczoraj byłam w Mili i olej kujawski kosztuje 8 zł [emoji33] A mąż zazyczyl sobie duża milke za którą zapłaciłam 13.99! Ja pierdziele! Przegięcie jakieś. A chleb u Nas w piekarni podrożał z 2.49 na 3.29 porażka [emoji2356][emoji2356][emoji2368]
Mega drogo!! My robimy zakupy w sieci Leclerc, ewentualnie Kaufland, ale to jak pod miastem jesteśmy u rodziny. Ceny nie są takie złe, idzie przeżyć. A pieczywo i mięso w Wierzejkach.

Dziś mój ukochany jak będzie wieczorem wracał od fryzjera przywiezie mi wymarzonego burgera z wołowinką i kimchi 😍😍😍 Nie jadam mięsa na codzień w ogóle, zdarzy mi się od święta, a nagle mnie naszło na tę wołowinę z kapustą 😂 Jutro zaszaleję i zrobię papryki faszerowane na obiad. Może żelaza mi brakuje 😂

Można gotować zupę na porcji rosołowej to praktycznie same kości i nie ma mięsa ;)
Moja mama np gotuje zupę na ćwiartkach kurczaka a potem je wyciąga i robi na obiad np w sosie białym z ryżem, albo potrawkę z kurczaka można zrobić galaretkę z kurczaka z zupy jeśli lubicie i takie tam :)

Eee wole zrobić na maśle lub oleju, niż na kosciach :) A z kurczaka to my jemy tylko pierś - jakieś udka i skrzydełka to nie lubimy. Babrać się w tych kościach itd o nieeee to nie dla mnie. ;)

Ja robię zakupy głównie w biedronce i lidlu i też nie narzekam na jakieś super drogie ceny, można znaleźć różne rzeczy w naprawdę dobrych cenach.
Mega drogo!! My robimy zakupy w sieci Leclerc, ewentualnie Kaufland, ale to jak pod miastem jesteśmy u rodziny. Ceny nie są takie złe, idzie przeżyć. A pieczywo i mięso w Wierzejkach.

Dziś mój ukochany jak będzie wieczorem wracał od fryzjera przywiezie mi wymarzonego burgera z wołowinką i kimchi [emoji7][emoji7][emoji7] Nie jadam mięsa na codzień w ogóle, zdarzy mi się od święta, a nagle mnie naszło na tę wołowinę z kapustą [emoji23] Jutro zaszaleję i zrobię papryki faszerowane na obiad. Może żelaza mi brakuje [emoji23]

reklama
@Verona26
Ja wydałam 45 zł dziś
Kupiłam: pół kilo mięso mielone, 2 jogo naturalne, kilo sera zółtego, 3 kostki masła, kg bananów, pieczywo 2 bochenki - także też nie wyda mi się jakoś dużo i gdzie ta kasa :D

Jeszcze musiałam oddać parówki, bo okazało się, że nie wziełam karty i mi brakło 😂 😂

Może ty jesz za dwoje, dlatego Ci dwoji się rachunek ;)

Do góry