reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odżywianie naszych dzieci

reklama
Są też dobre kaszki z Nestele. One też są bez gotowania. Młody coś mi się buntuje na mleko. A może na cycka:baffled: Po kąpaniu nie było mowy o cycku. Po pół godz zrobiłam mu 180ml mleka+2 miarki kaszki i wytrąbił wszystkko. A dzisiaj też nie bardzo chciał.

Ja niewiem jak wy to robicie że ewasze dzieci jak się w nocy budzą to zamiast mleczka piją wode. Mati jak dawalam mu wode zrobil 2 lyczki i ryk, więc musialam dawać mleczko. A dzisiaj spróbowalam mu dać zamiast wody herbatki i udalo się:tak:Mati wypil herbatke i spal dalej no i w sumie jak mleczko pil o 19.30 to rano dopiero o 5.30. SUKCES MATI WYTRZYMAL 10 GODZIN BEZ MLECZKA:happy::happy::happy:

Ja niewiem jak wy to robicie że ewasze dzieci jak się w nocy budzą to zamiast mleczka piją wode. Mati jak dawalam mu wode zrobil 2 lyczki i ryk, więc musialam dawać mleczko. A dzisiaj spróbowalam mu dać zamiast wody herbatki i udalo się:tak:Mati wypil herbatke i spal dalej no i w sumie jak mleczko pil o 19.30 to rano dopiero o 5.30. SUKCES MATI WYTRZYMAL 10 GODZIN BEZ MLECZKA:happy::happy::happy:

Mojego też się wodą nie oszuka :dry: musi być soczek, a potem mleczko. Napije się trochę, ale nie uśnie dopiero jak poczuje mleko zamyka oczka i usypia jedząc.

Nie na ręke mi to jest bo boje się o ząbki. Najgorsze, że później nie da rady mu nawet na śnie przetrzeć gazikiem. Rano zawsze myjemy całą buzię.

reklama
A ja jestem ciekawa czy przyrzadzone przez was dania dla maluszkow miksujecie blenderem czy juz moze tylko rozdrabniacie np widelcem? Podobno od 7 miesiaca nawet jesli szkrab nie posiada zabkow nie powinno sie serwowac papek zeby nauczyc przezuwania, gruzienia itp?
I ile porcji mleka dajecie na dobe? 3 czy 4? Atru jakis czas temu wspomniala ze nalezu juz zmniejszyc z 4 do 3 a Guru trzeba sluchac;-):tak:...ja wciaz daje mu 4 x 180ml:sorry2:

Do góry