reklama
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Kasiu, Ty pewnie jesteś taką kucharką jak ja, tzn. tylko ja uważam, że jestem beznadziejna
majandra
Ja oczywiście znów mam dylemat i szperam w gazetach i w necie.
Jak duże obiadki podajecie dzieciom? I czy dajecie obiady dwudaniowe? Zupa, a zaraz po niej drugie danie? Wydaje mi się, że Maciuś ma ochotę na więcej, a ja mu daję o 13:00 80 ml zupki bez mięsa(ten maleńki słoiczek po kurczaku Gerbera) i o 15:30 120 g drugiego dania z mięsem. Nie za mało?
Jak duże obiadki podajecie dzieciom? I czy dajecie obiady dwudaniowe? Zupa, a zaraz po niej drugie danie? Wydaje mi się, że Maciuś ma ochotę na więcej, a ja mu daję o 13:00 80 ml zupki bez mięsa(ten maleńki słoiczek po kurczaku Gerbera) i o 15:30 120 g drugiego dania z mięsem. Nie za mało?
majandra
No ja mrożę, bo codziennie gotować takie małe ilości to mi się nie chce. Ostatnio Maciuś coraz częściej je z nami. Dziś pałaszował kaszę gryczaną z gulaszem (z kurczaka).A swój obiadek potem i tak z chęcią zjadł.
A czy Wasze dzieci próbują już jeść same? Bo Maciuś od paru dni wyrywam na łyżeczkę i jakby próbował wkładać ją do buzi, ale nie trafia
A czy Wasze dzieci próbują już jeść same? Bo Maciuś od paru dni wyrywam na łyżeczkę i jakby próbował wkładać ją do buzi, ale nie trafia
donkat
Fanka BB :)
Ja oczywiście znów mam dylemat i szperam w gazetach i w necie.
ja oczywiscie nie podam godziny i ml, ale wydaje mi sie, ze jesli uwazasz, iz Macius jest glodny, to sprobuj dac mu troche wiecej i sie przekonasz. wiadomo, ze dzieci jak dorosli, raz potrzebuja zjesc wiecej, raz mniej. ja widze po julitce, ze nie zawsze zjada taka sama ilosc.
majandra
Chyba tak zrobię, bo przecież warzyw nigdy za wiele,nie?;-)jesli uwazasz, iz Macius jest glodny, to sprobuj dac mu troche wiecej.
To jak Ty jej dajesz jeść? Kiedy krzyczy, że głodna? Gotujesz na bieżąco? Nie mrozisz?ja oczywiscie nie podam godziny i ml
Ostatnia edycja:
majandra
Eh, dobra, nie będę już Was zanudzać moimi dylematami
donkat
Fanka BB :)
To jak Ty jej dajesz jeść? Kiedy krzyczy, że głodna? Gotujesz na bieżąco? Nie mrozisz?
nie, ja nie mroze. jesli mam obiad dla nas taki lagodny, nadajacy sie i dla julitki, to jej daje, a jesli nie, to je sloiczek. jesli chodzi o pore obiadu, to mniej wiecej jest ona stala, ale oczywsicie uzalezniona od wielu czynnikow i czesto ruchoma. po prostu wiem, kiedy jadla ostatnio i po uplywie odpowiedniego czasu i obserwacji jej zachowania, daje jesc.
reklama
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
Ja gotuję jakieś 14 słoiczków po keczupie, zagotowuję i do lodówki. Czasami je obiad ze mną. Mateusz je sam parówkę na widelcu, tzn. ja mu nabijam,a on wklada ją na widelcu do buźki.No ja mrożę, bo codziennie gotować takie małe ilości to mi się nie chce. Ostatnio Maciuś coraz częściej je z nami. Dziś pałaszował kaszę gryczaną z gulaszem (z kurczaka).A swój obiadek potem i tak z chęcią zjadł.
No to jak? My jemy obiad o 15. Chyba,że coś,ale rzadko później. Jak śpi to na 15 się obudzinie, ja nie mroze. jesli mam obiad dla nas taki lagodny, nadajacy sie i dla julitki, to jej daje, a jesli nie, to je sloiczek. jesli chodzi o pore obiadu, to mniej wiecej jest ona stala, ale oczywsicie uzalezniona od wielu czynnikow i czesto ruchoma. po prostu wiem, kiedy jadla ostatnio i po uplywie odpowiedniego czasu i obserwacji jej zachowania, daje jesc.