reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odzyskujemy dawną sylwetkę:)

Czasami w ogóle nie da się schudnąć po ciąży i to bez względu na to, co się robi. Chociaż znam jedną osobę, która wróciła prawie do swojej poprzedniej figury. Do tej pory nie wiem, jak to zrobiła, opowiadała mi o diecie strefowej, jest interesująca, to fakt, ale jakoś nie mogę w to uwierzyć.

reklama
Co do diet to trzeba być w stałym kontakcie z fachowcem bo samemu można sobie zaszkodzić. Pamiętajmy, że jak karmimy nie możemy się głodzić.

Najważniejsze są:
odpowiednia dieta
odpowiednia dawka ćwiczeń
Bez odpowiedniej diety nie schudniecie. Bez sportu może i uda się Wam schudnąc ale mozecie liczyć na szybki efekt jojow w efekcie, ktorego może przybierzecie jeszcze więcej kilogramów. A tego raczej nie chcecie.

Druga rzecz to pielęgnacja skory w trakcie odchudzania Jesli nie będziecie o to dbały to efekt będzie kiepski. Skóra może się odwodnić oraz będzie obwisła
thebodyshopclub.pl/blog/3-zasady-pielegnacji-skory-odchudzania - więcej informacji znajdziesz tutaj.

Ostatnia edycja:
a ja postanowiłam zrzucić wagę:)mam nadmiar kilogramów i cóż, moja waga nie chce ruszyć://a jak już rusza, to zaczyna pogarszać się laktacja:(i teraz nie wiem, co zrobić.... może któraś z Was też tak miała??

mamakasienki ja też tak miałam, zwłaszcza na początku diety....z jednej strony chciałam odzyskać moją figurę przed ciążą, zaś z drugiej, bardzo zależało mi na karmieniu piersią. A powiedz mi, próbowałaś jakoś ustabilizować laktację?

mmaEmika dziękuję za odpowiedź:)wiesz próbowałam tradycyjnymi sposobami, czyli przystawiałam do piersi, odciągałam pokarm i itd., ale to słabo działa:/a już nie mogę patrzeć na siebie w lustrze:/już nie wiem, co mam robić...:((

mamakasienki wybierz się do swojej położnej, może coś doradzi... lub do dobrego dietetyka... w moim przypadku bardzo mi pomogły środki na laktację (pro-laktan). Okazało się, że muszę najpierw ustabilizować laktację, a dopiero później wziąć się za odchudzanie

reklama
jutro wybieram się do mojej położnej, i w przyszłym tygodniu do dietetyka. Może wreszcie coś ruszy do przodu i uda mi się jakoś pogodzić dietę i karmienie piersią:(

Do góry