Czasami w ogóle nie da się schudnąć po ciąży i to bez względu na to, co się robi. Chociaż znam jedną osobę, która wróciła prawie do swojej poprzedniej figury. Do tej pory nie wiem, jak to zrobiła, opowiadała mi o diecie strefowej, jest interesująca, to fakt, ale jakoś nie mogę w to uwierzyć.
reklama
karolinne
Fanka BB :)
Najważniejsze są:
odpowiednia dieta
odpowiednia dawka ćwiczeń
Bez odpowiedniej diety nie schudniecie. Bez sportu może i uda się Wam schudnąc ale mozecie liczyć na szybki efekt jojow w efekcie, ktorego może przybierzecie jeszcze więcej kilogramów. A tego raczej nie chcecie.
Druga rzecz to pielęgnacja skory w trakcie odchudzania Jesli nie będziecie o to dbały to efekt będzie kiepski. Skóra może się odwodnić oraz będzie obwisła
thebodyshopclub.pl/blog/3-zasady-pielegnacji-skory-odchudzania - więcej informacji znajdziesz tutaj.
odpowiednia dieta
odpowiednia dawka ćwiczeń
Bez odpowiedniej diety nie schudniecie. Bez sportu może i uda się Wam schudnąc ale mozecie liczyć na szybki efekt jojow w efekcie, ktorego może przybierzecie jeszcze więcej kilogramów. A tego raczej nie chcecie.
Druga rzecz to pielęgnacja skory w trakcie odchudzania Jesli nie będziecie o to dbały to efekt będzie kiepski. Skóra może się odwodnić oraz będzie obwisła
thebodyshopclub.pl/blog/3-zasady-pielegnacji-skory-odchudzania - więcej informacji znajdziesz tutaj.
Ostatnia edycja:
mamakasienki
Początkująca w BB
a ja postanowiłam zrzucić wagęmam nadmiar kilogramów i cóż, moja waga nie chce ruszyć://a jak już rusza, to zaczyna pogarszać się laktacjai teraz nie wiem, co zrobić.... może któraś z Was też tak miała??
mamakasienki ja też tak miałam, zwłaszcza na początku diety....z jednej strony chciałam odzyskać moją figurę przed ciążą, zaś z drugiej, bardzo zależało mi na karmieniu piersią. A powiedz mi, próbowałaś jakoś ustabilizować laktację?
mamakasienki
Początkująca w BB
mmaEmika dziękuję za odpowiedźwiesz próbowałam tradycyjnymi sposobami, czyli przystawiałam do piersi, odciągałam pokarm i itd., ale to słabo działa:/a już nie mogę patrzeć na siebie w lustrze:/już nie wiem, co mam robić...(
mamakasienki wybierz się do swojej położnej, może coś doradzi... lub do dobrego dietetyka... w moim przypadku bardzo mi pomogły środki na laktację (pro-laktan). Okazało się, że muszę najpierw ustabilizować laktację, a dopiero później wziąć się za odchudzanie
reklama
mamakasienki
Początkująca w BB
jutro wybieram się do mojej położnej, i w przyszłym tygodniu do dietetyka. Może wreszcie coś ruszy do przodu i uda mi się jakoś pogodzić dietę i karmienie piersią
Podziel się: