reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

odzwyczajamy maluszki od cycania :)

reklama
Martuśka, ja jeszcze czekam, bo aż nie wierzę że to tak gładko poszło! Te dwie noce sajgonu przeżyliśmy i czekaliśmy na ciąg dalszy, a tu.... nic :p :p :p :p Mich olał i w ogóle nie ma tematu :o :o :o :o Więc mogę chyba powiedzieć że poszło nam naprawdę gładko! Szok  ::)
Tyle tylko że Mich mleka sztucznego NIE JE. NIE JE  i koniec. Próbowałam go przegłodzić, zbajerować, zmienić mleko....nic. Dam mu krowiego z kartonu i zobaczymy  :p

No to ciesze sie ogromnie Alka, ze wam tak gładko poszło. :) :) :) Daj mu z kartonu, byle by takie ciał pić ::) U mnie Alek się przyzwyczail do tego sojowego, a jak raz dalam mu krowiego na łyżeczke to go otrzepało :p mam nadzieję, że polubi to mleko jak przyjdzie a to pora :)
naprawde ciesze się , że wam tak ładnei poszło. Gratulacje!!! ;)

Klaudia a ja się kiedyś zastanawiałam, bo raz wyjechaliście z łukaszem chyba na dwa dni i Macius został z babcią tak?? Co wtedy pił i jak usnął bez cyca??

Martusia, wtedy jak wyjechaliśmy na weekend, to zostawiłam teściowej kaszkę ryżowo-mleczną i ona nakarmiła go wieczorem w sobotę i rano w niedzielę. Problemu z zasypianiem nie było, bo Maciek je kolacje przed kąpaniem, a potem zasypia sam w łóżku. Tak więc zasnął jej bez problemu.

I co chyba zostałam sama na placu boju nikt nie jest tak nawiedzony żeby karmić 13 miesięczne dziecko
Ja już nie chce być dojona przez małą i podgryzającą złośnice ale ona ma na ten temat inne zdanie
Ostatnio podjełam próbe i nie dostała cyca po przebudzeniu i co się stało moje dziecko tak sie darło i nie chciało nic jeść , my z łosiem spalismy 2 i pól godziny a mała z nerwów dostała gorączki
Poddaje się nie wiem co mam zrobić ona cały dzień się nie domagała a teraz jej odbiło jak mnie widzi a najbardziej jak się przytula to chce abym jej dała , ona już nawet dużo nie pije tylko sobie go tak trzyma żeby usnąć a problem się pojawia jak chcę go jej zabrać

u nas próby odstawienia marne nadal, łoś skapitulował jak mu powiedziałam że pewnie pare nocek zarwiemy i stwierdził że może krzysiek sam się odstawi.....bez komentarza ale nad ranem wstaje robi mleko i krzysiek zjada ok 12 przez sen i w ten sposób wyeliminowałam 1 karmienie, zostało 1 w południe, 1 wieczorem i 1 w nocy ok 23-24 (to jest taka wersja optymistyczna bo czasem jak jest szczególnie upierdliwy w nocy to jeszcze z raz dostaje)

Natalia dostaje tylko koło południa i wieczorem do uśnięcia a w nocy to by jadła cały czas chyba nadrabia dzięń
teraz była chora na angine i nic prócz cyca jeść nie chciała i szybko załapała jak pokazać że nic nie będzie jadła ale ja ją przetrzymuje i w dzień jej nie daje a to moze błąd

reklama
No i ja jeszcze zostałam na placu boju
od wczoraj odstawiam oliwiera Od piersi
mam taki plan przez tydzień nie dostaje piersi w ciągu dnia wcale tylko wieczór i w nocy
a w kolejnym tygodniu mam zamiar wcale nie dawać
wiem że pare nocek mogę mieć strasznych ale ja już podjęłam decyzję NIE CHCĘ JUŻ KARMIĆ:no: :no: :no: i musi się udać:tak: :tak: :tak:

Do góry