reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

odzwyczajamy maluszki od cycania :)

Kate 2-3 minuty to jeszcze bym wytrzymała
Natalia potrafi ryczeć 40 minut bez przewy i co ja robie poddaje sie i oczywiscie później mam wyrzuty sumienia
A co do picia z butli to ja najmniejszych szans nie widzę bo Ona nic nie pije z butli jak cos to z mojego kubka
Kilka razy próbowałam kaszek, mleka modyfikowanego i nic był ryk i wyginanie się

reklama
Kate 2-3 minuty to jeszcze bym wytrzymała
Natalia potrafi ryczeć 40 minut bez przewy i co ja robie poddaje sie i oczywiscie później mam wyrzuty sumienia
A co do picia z butli to ja najmniejszych szans nie widzę bo Ona nic nie pije z butli jak cos to z mojego kubka
Kilka razy próbowałam kaszek, mleka modyfikowanego i nic był ryk i wyginanie się
wiem co to znaczy u mnie tez tak było ale troche moze lepiej bo krzysiek pił z butelki soczek ale mleka nie chciał za nic ale ja dawałam systematycznie czasem wypił 20 czasem 50 ml a dopiero teraz zjada wiecej

Oliwier butelki też nie tknie ale pije z kubka niekapka przeważnie wodę, ja butelki nie wprowadzam bo w tym wieku nie widzę sensu, a poza tym boję się że nauczy się ssać butelkę i będzie jej potem potrzebował tylko po to aby sobie possać no i znowu będę musiała go odzwyczajać tym razem od butelki ( znam taki przypadek osobiście)
Ja niezamierzam w nocy Oliwierowi dawać jedzenia tylko wodę więc ta butla to całkowity zbytek jeśli chodzi o mnie:-)
od poniedziałku będę walczyć z nocami buuuu:-( :-( :-(

u mnie juz koniec :-) dzisiaj minął tydzień bez cyca
od jakichs 2 dni krzysiek nawet nie zwraca na nie uwagi, bo wczesniej w dzien sie przytulał i denerwował jak nie dostał ale nie trwało to długo dawałam mu wtedy cos do gryzienia (ciastko albo jabłko) i zmieniał zainteresowanie a teraz juz chyba po mału zapomina, nocki są lepsze bo nie budzi sie tak często jak wczesniej
ale minusem jest to że nie moze zasypiać w dzien chodzi spac ok 19 a wstaje między 7 a 8 może jeszcze sie cis mu przestawi i bedzie spał w dzien

No to moje gratulacje Kate
A u mnie porażka moje próby spelzły na niczym bo mała się tak darła ze aż ma chrypę i przestała spać , miałam wrażenie ze ona mogłaby nie spac wcale
Poddalam się nie dałam rady fizycznie zmeczenie wzięło górę
To chyba tylko ja tu zostałam i będę pisać sama ze sobą

może jeszcze ktoś został
ja się zawziełam bo bardzo chciałam w końcu gdzies wyjść (mieliśmy wesele w tym tg) a w czasie karmienia było to niemożliwe bo krzysiek nie potrafił bez cyca zasypiać i w nocy jak sie budził to też nic innego nie chciał a budzil sie ostatnio coraz częściej
trzymam za ciebie kciuki na pewno sie kiedys uda może po prostu nie masz wystarczająco silnej motywacjii nic cie zbytnio nie naciska więc odkładasz ten moment w czasie ja tez tak miałam do odstawienia zbierałam sie 2 miesiące ale ciągle sie poddawałam bo wychodziłam z założenia że jeszcze troche wytrzymam że mam czas i tak w kółko

reklama
Wiki to nie jestś sama u mnie to samo już czasami mała w dzień nie dostaje wcale za to w nocy próbuje nadrobic dzisiaj w nocy jadła chyba z 5 razy - jak miała miesiąc to budziła się 2 góra trzy razy jest coraz gorzej a ja nie mam siły
Dzisiaj rano byłam na wynikach zobaczymy jak to znosi mój organizm
Byłam też u dentysty i nie mam nic do robienia jestem w szoku bo podejrzewałam że sobie posiedze u dentysty ale się cieszę

Do góry