G
guest-1681834848
Gość
Cześć, tak jak wskazuje tytuł chciałabym odstawić dziecko od piersi i chce go nauczyć spać w łóżeczku. Tylko jest problem , mały nie widzi świata poza piersią, butelki zbytnio nie chce, smoczka też i jest nieodkladalny. Jak usypia mi na rękach i próbuje go odłożyć to od razu się budzi i jest płacz i tak za każdym razem. Usypia też przy piersi najczęściej. Chce przestać karmić z wielu powodów jednym z nich jest to że męczy mnie to , nie mogę nic zrobić w domu bo robię za smoczek jak on śpi. Mam tego już serdecznie dosyć... Nie wiem jak sobie z tym poradzić , jak nie chce mu dać piersi to wpada w histerię , jak go uspie na rękach i położę to od razu szuka cycka ... Już naprawdę mam tego dosyć, poza tym muszę wrócić od poniedziałku do szkoły i też będę musiała dodatkowo się uczyć, odrabiać zadania itp nie mogę ciągle leżeć !!! Proszę bez zbędnych komentarzy bo to mój wybór że nie chce już karmić ( nie należy to do najprzyjemniejszych rzeczy patrząc na to że mały mnie już szczypie i mocno gryzie , ma cztery zęby.). Tylko jak go nauczyć spać samemu bez cyca w łóżeczku jak się go nie da odłożyć no już opadam z sił