reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odstawienie antykoncepcji, a staranie się.

reklama
To jest dla mnie krótki cykl. Bez antykoncepcji potrafię mieć i 150 dni ;)

Dlatego zazwyczaj jak chciałam zajść w ciąże nie robiłam żadnych przerw i zachodziłam w nią w pierwszym cyklu po odstawieniu, bo wtedy jedynie mogę liczyć na krótki max. 35 dniowy cykl
O ku... nie wiem, czy zazdrościć bo się nie umęczysz z krawieniem, zmianami podpasek, czy być zszokowana, że można mieć takie dlugie cykle. Z jednej strony żałuje, że już po ciązy miesiączkuje, a z drugiej, jakaś jestem niecierpliwa strasznie długością cykli. Wróciłam do ustawień fabrycznych sprzed anty :D....

No ja codziennie teraz się obawiam, że dostanę w najmniej oczekiwanym momencie. Jednak przy anty miałam jak w zegarku 🙈
Najgorsze pierwsze cykle, zeby wyczuć organizm i zeby sie wyrównało wszytsko. Po anty dwustkladnikowych ladnie mialam wszytsko rowno. Po poprzedniej ciazy pobralam chwile limetic i to byla drama :D cykle zaczely sie od 16 dni i rosly rosly rosly do 36 dni a potem spadaly spadaly spadalu do 28-30 dni. Po tej ciazy nie dalam sie juz namowic na zadne magiczne tabletki jednoskladnikowe niby dobre podczas kp i narazie 3 cykle mam ladne.

To jest dla mnie krótki cykl. Bez antykoncepcji potrafię mieć i 150 dni ;)

Dlatego zazwyczaj jak chciałam zajść w ciąże nie robiłam żadnych przerw i zachodziłam w nią w pierwszym cyklu po odstawieniu, bo wtedy jedynie mogę liczyć na krótki max. 35 dniowy cykl
A mnie tak nastraszyli ciąża mnoga 😂🙈, że trochę czekaliśmy, później w sumie dopiero poszliśmy na żywioł, ma co ma być 😁.

Najgorsze pierwsze cykle, zeby wyczuć organizm i zeby sie wyrównało wszytsko. Po anty dwustkladnikowych ladnie mialam wszytsko rowno. Po poprzedniej ciazy pobralam chwile limetic i to byla drama :D cykle zaczely sie od 16 dni i rosly rosly rosly do 36 dni a potem spadaly spadaly spadalu do 28-30 dni. Po tej ciazy nie dalam sie juz namowic na zadne magiczne tabletki jednoskladnikowe niby dobre podczas kp i narazie 3 cykle mam ladne.
No ja brałam tylko dwuskładnikowe praktycznie cały czas te same. Bo raz zmieniłam z polecenia ginekologa, ale nie służyły mi.

No ja brałam tylko dwuskładnikowe praktycznie cały czas te same. Bo raz zmieniłam z polecenia ginekologa, ale nie służyły mi.
Po Mercilonie ciąża pojedyncza, a liczyłam na blizniaki mimo, ze mialam za uszami, ze moze to byc obecnie juz raczej mit :p
Druga ciaza po limetic pojedyncza, chociaz fakt, ze staralam sie 8 msc po odstawieniu. Wczesniej nie moglam z powodu cc i bardzo kiespkiej cytologii. Musialam to wyjasnic biopsją.

Trzymam kciuki, żeby poszło szybko i gładko. Co do ciąż mnogich opinie są różne choć podobno tyczy to się antykoncepcji starej generacji. :)
No tak też wreszcie wyczytałam i poczytałam badania naukowe i jednak co ginekolog co innego twierdzi. Teraz wydaje mi się, że ba fajna ginekolog trafiłam, sądząc po poleceniu i opiniach😁, więc zobaczę co mi powie 😊.

reklama
Po Mercilonie ciąża pojedyncza, a liczyłam na blizniaki mimo, ze mialam za uszami, ze moze to byc obecnie juz raczej mit :p
Druga ciaza po limetic pojedyncza, chociaz fakt, ze staralam sie 8 msc po odstawieniu. Wczesniej nie moglam z powodu cc i bardzo kiespkiej cytologii. Musialam to wyjasnic biopsją.
No właśnie dużo naczytałam się i wtedy stwierdziłam, że nie będziemy już jakoś bardzo uważać 😂🙈

Do góry