reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odstawienie antykoncepcji, a staranie się.

reklama
Tabletki brałam 10 lat, odstawiłam, zaszłam w pierwszym cyklu. Test robiłam z wieczornego moczu opita w dniu spodziewanej @ czyli 28 dc i były wyraźne 2 krechy. Muszę mieć wcześnie owu bo druga ciąża 24 dc i już była blada kreska, a drugiego dnia wyraźna ( ciąża wdł usg tydzien starsza niż z om). Typowy pierwszy objaw ciąży, który zauważyłabym gdyby nie test z nudów i ciekawości - brak miesiączki.

Tabletki brałam 10 lat, odstawiłam, zaszłam w pierwszym cyklu. Test robiłam z wieczornego moczu opita w dniu spodziewanej @ czyli 28 dc i były wyraźne 2 krechy. Muszę mieć wcześnie owu bo druga ciąża 24 dc i już była blada kreska, a drugiego dnia wyraźna ( ciąża wdł usg tydzien starsza niż z om). Typowy pierwszy objaw ciąży, który zauważyłabym gdyby nie test z nudów i ciekawości - brak miesiączki.
Ooo to szybciutko. No ja czekam właśnie na ten cykl po już miesiączce i się zacząć starać i liczyć, że się uda 😁

reklama
A ja narzekam, że po ciąży mam 38 dni i stękam, ileż można czekać na @ :D

To jest dla mnie krótki cykl. Bez antykoncepcji potrafię mieć i 150 dni ;)

Dlatego zazwyczaj jak chciałam zajść w ciąże nie robiłam żadnych przerw i zachodziłam w nią w pierwszym cyklu po odstawieniu, bo wtedy jedynie mogę liczyć na krótki max. 35 dniowy cykl

Do góry