reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odskocznia;))))

dziękuję dziewczyny nie powiem obawa jest we mnie i to duża.............:-( pierwsze co jak zobaczyłam II kreski to się mega ucieszyłam tak długo czekałam aby ujrzeć taki test :-):-) ale potem obawa co jak znowu sytuacja się powtórzy ogromnie sie boje :no::no: ale musze i chce byc dobrej mysli ;-)

reklama
Angel nie mozna myslec negatywnie, powtarzaj sobie, ze tym razem na pewno pojdzie wszystko dobrze! Ja w to wierze! Zobaczysz;-) Moze i strach zostanie, ale najwazniejsze nie dac sie mu :tak:

gatto dziękuję taka motywacja teraz jest dla mnie bezcenna ;-):-) musi być dobrze i tak będę sobie mówić:tak:

Angel - mega wielkie gratulacje i mega wielkie kciukasy &&&&&&&&&&&&&&&&&& wierzę że wszystko będzie dobrze i Ty też musisz w to wierzyć. buziole!!!!!!!!!!

lilijana od kilku dni karmimy ją już inaczej-je co 2,5 lub 3 h,ma chyba zegarek w dupce.Jak wieczorem dłużej pośpi na brzuszku to wtedy ma większą przerwe. Zastanawia mnie jedno...dlaczego od kilku tyg nie chce sobie przeskoczyć na większą dawkę mleka...Nadal jej maks to 100ml i woli zjeść tyle co 3 h niż więcej co np.5h. Co do oszukiwania wodą-już od urodzenia jej podajemy,ale zawsze wypluwa,nabierze się na 5 lub 10ml i tyle. Dopajam ją herbatkami Hippa,a nie chciałam:( Pije po troszku koperkową,ułatwiającą trawienie i uspokajającą jak są mega upały,też oczywiście góra po 10,20ml.
Jutro mam wizytę u poleconej pediatry...mam nadzieję,że jak obejrzy nagrany filmik co wyprawia mała jak je to coś postanowi.Dużo czytałam o refluksie,o alergi pokarmowej...nic mi tak do końca nie pasuje,bo przy pierwszym ulewała by mocno,wymiotowała nawet,kaszlała,a przy drugim to chyba każde karmienie wyglądało by tak samo-wrzask,płacz,wiercenie się,a tak nie jest.Są super karmienia gdzie pije grzecznie,nie rzuca się.Jedna pediatra mówi: nie zmieniac mleka,bo jelitka z czasem się rozwiną lepiej,to samo przejdzie...ostatnio tez usłyszałam:chyba ma języczek przerosnięty,a może jednak nie...No kur...albo tak albo tak!Ręce opadają.

Emka Moja Oliwcia też tylko tyle jadła, teraz ma 5 mc a je 150 ml co 4h i to nawet nie zawsze zjada wszystko. Ale grubością nie grzeszy...I tak jak u Ciebie samej wody nie wypije, tylko herbatki z hippa. Cieszę się że w ogóle pije i nie przejmuję się tym że to są herbatki.

Witam,
Gatto ja raczej nie wybiorę się na urlop, latem mam najwięcej pracy:confused2:
Ziola moja siostra zdaje na motocykl, w piątek ma teorię. Jest totalnie zafascynowana :-) Zostałam poinformowana że jak zda, to na przyszły sezon mam sobie kupić strój bo tylko mnie zabierze jako pasażera ze względu na małe gabaryty:-)
Pozdrawiam was wszystkie gorąco.

Magdalena , to ty taka mala niewywrotna ? kup koniecznie ten strój i sie lansujcie :) A jak sprawy z "miłym" ???
Angel , super wieści !!! Mamy kolejną ciężarówkę :) I mysleć pozytywnie koniecznie .
Emka , Milan zjada co ok 3 godz , raz je 90ml , potem 60ml , więcej narazie jeszcze nie zmógł . Jest już wyłącznie na MM , skonczyłam z karmieniem, teraz cycki dopieszcza mi M:-p i to zdecydowanie bardziej mi odpowiada:laugh2:. Moja lekarka też nie kazała narazie zmieniać mleka(NaN) tylko poczekać , bo może to się samo unormuje. Milan robi mi teraz tylko 1-2 kupy dziennie , a twoja córa ? za to jak zrobi to , ho ho pampers dwójka pełna. Ale chyba ok , bo nie płacze , nie pręży się . Pieknie się już usmiecha i gaworzy , jakby naśladuje sowę : uhu, uhu :) Jak możesz to wrzuc fotke , oblukam twój cud. też wrzucę coś świeżego.
Emy , a co tam w brzuszku siedzi ? chłopaczek czy dziewuszka? upały... ja mam 3 okna od zachodu więc rano ok , ale potem to meksyk jest , zasłony , rolety idą w ruch , nie otwieram okien popołudniu wtedy mam trochę chłodniej. dzisiaj lekkie orzeźwienie bo było 20stopni.
karola , czytałam o tym latopicu , zobaczymy co lekarka teraz powie jak pójdziemy. Narazie jest o niebo lepiej. Ciuszki piorę w płatkach mydlanych , bo ponoć ta lovella też może uczulać , kapie go w Oilatum i smaruje tym medodermem .
Gatto , widziałam w tv jakie upały macie....

Jak sobie radzicie z upałami?
Nie radzicie. :-p Siedzę z dziewczynami w baseniku. :confused2:

DZISIAJ ROBIŁAM TEST WYSZEDŁ POZYTYWNY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D
Brawo.

lilijana od kilku dni karmimy ją już inaczej-je co 2,5 lub 3 h,ma chyba zegarek w dupce.
No i dobrze, to oznacza, że wpadła w rytm. :tak:

Jak wieczorem dłużej pośpi na brzuszku to wtedy ma większą przerwe.
Dzieci generalnie na brzuszku dłużej i ładniej i spokojniej śpią.

Zastanawia mnie jedno...dlaczego od kilku tyg nie chce sobie przeskoczyć na większą dawkę mleka...Nadal jej maks to 100ml i woli zjeść tyle co 3 h niż więcej co np.5h.
Bo tyle jej wystarcza i nie martw się tym. Normalny człowiek też zje taką samą porcję czy usiądzie do stołu po 3 czy 5h, tylko żarłok zje więcej i to nie jest normalne. Przybiera na wadze?

Co do oszukiwania wodą-już od urodzenia jej podajemy,ale zawsze wypluwa,nabierze się na 5 lub 10ml i tyle.
Wystarcza. Ja bym podawała częściej może, to te kilka łyczków to akurat. Z czasem zacznie więcej pić, malusia jest jeszcze.

Dopajam ją herbatkami Hippa,a nie chciałam:( Pije po troszku koperkową,ułatwiającą trawienie i uspokajającą jak są mega upały,też oczywiście góra po 10,20ml.
Jeszcze dużo będzie takiego "nie chciałam", "miałam inne plany względem dziecka", dziecko weryfikuje życie, książkowe porady i w ogóle, grunt by się tym nie przejmować i cieszyć się macierzyństwem.

Jutro mam wizytę u poleconej pediatry...mam nadzieję,że jak obejrzy nagrany filmik co wyprawia mała jak je to coś postanowi.Dużo czytałam o refluksie,o alergi pokarmowej...nic mi tak do końca nie pasuje,bo przy pierwszym ulewała by mocno,wymiotowała nawet,kaszlała,a przy drugim to chyba każde karmienie wyglądało by tak samo-wrzask,płacz,wiercenie się,a tak nie jest.Są super karmienia gdzie pije grzecznie,nie rzuca się.Jedna pediatra mówi: nie zmieniac mleka,bo jelitka z czasem się rozwiną lepiej,to samo przejdzie...ostatnio tez usłyszałam:chyba ma języczek przerosnięty,a może jednak nie...No kur...albo tak albo tak!Ręce opadają.
Czekam na relację z wizyty. Języczek przyrośnięty chyba byś też przyuważyła, zerknij w paszczę. Mamy tu na forum dziewczynę co jej córka ma rufluks, jak chcesz mogę Ci podać namiary na nią. I nie sądzę by w przypadku Twojego dziecka to było. Układ pokarmowy jest kiepski na początku, a może reaguje tak i się wierci bo jest zagazowana?

Ostatnia edycja:
reklama
Angel - gratulacje!!! Trzymam kciuki :)

Madzia - odważna ta twoja siostra, że Cię chce tak szybko wozić. Ja jak na razie nie wzięłabym nikogo, bo umiejętności zdecydowanie nie te. Powiedz, że trzymam kciuki za jej egzamin, zwłaszcza praktyczny. Ja zdawałam na małym motorku a ona musi sobie radzić teraz na niezłej krowie, bo przepisy się zmieniły, no chyba, że zdaje A1.

Do góry