reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odskocznia;))))

Dziewczyny też byłam ostatnio w Częstochowie:tak: mam nadzieję,że tam u góry wysłuchali moich próśb. My akurat trafiliśmy na pełno ludzi bo były pielgrzymki, ale się wszędzie dopchaliśmy i widzieliśmy obraz z bliska bo chyba czekaliśmy w kolejce z 1,5h

reklama
kobietko no to zes sobie odpoczela,a w domu wrocilas do rzeczywistosci tzn dzieciaki cie do niej skutecznie sprowadzily.co do morza to ja byłam po raz 1 trzy lata temu i tez było bosko i w przyszłym roq tez chcemy pojechac juz z mała.anulka no to zes przecholowała z ta zumba...:shocked2: jak to kochana szukasz swojego miejsca na forum??? przeciez doskonale pasujesz i na cpp i na odskoczni i masz sie nigdzie nie wybierac,siedziec i pisac;-)a w tej czestochowie kochana to sie pomodl za mnie tez i Aluske co by ładnie,grzecznie mamusiny brzuszek opusciła za jakies 3 tyg..buterfly D???????????????????????:szok::baffled: no to niezle...mnie nawet w ciazy cycki duzo nie urosły,bo wciaz mam B.

u nas chyba jest ze 35 stopni w cieniu.normalnie nie ma czym oddychac,a moj psiak jeszcze nie dawno lezał plackiem na balkonie gdzie teraz jest słonce:szok::cool2: on to ma jazdy.teraz sie pod drzwi przeniósł,bo chyba mu futro przygrzało:-D.piszecie o kosciele...ja nie chodze co niedziela..nie wiem nie czuje takiej potrzeby,ale codziennie wieczorem przed pojsciem spac modle sie.i to mi wystarcza...do koscioła ide jak juz czuje taka potrzebe i nie musi to byc akurat nd i msza tylko wejde tak poprostu na chwile sie pomodlic....a teraz inny temat.słuchajcie przeczytałam artykuł o szpitalu w rzeszowie ktory jest prywatny,ale swiadczy usługi na nfz chodzi mi o porody.poprostu cos niesamowitego...PRO-FAMILIA Nowy Specjalistyczny Szpital w Rzeszowie
czytałam,ze załozył go facet ktory ma sam dwoje wczesniakow i jedno z nich bylo w bardzo ciezkim stanie jak sie urodziło i dzieki temu wie czego brakuje w " normalnych" szpitalach.poczatqowo nfz nie chcial placic za placowke,wszystko mialo byc prywatnie,ale na szczescie sie dogadali i teraz mozna tam rodzic za darmo pod warunkiem,ze ma sie ubezpieczenie.sale sa klimatyzowane,sa pilki,mozliwosc rodzenia w wodzie,po porodzie konsultacja psychologiczna i dietetyczna,nowoczesny inkubator gdyby w razie cos,znieczulenie za darmo...szkoda,ze mieszkam tak daleko:tak:.

Zbieramy sie do zycia... Odebralismy dzis klucze do domu, nie mozemy stac w miejscu, trzeba sie zajac przeprowadzka. Dom... Trzeba bedzie sporo zmienic bo jest straszliwie po angielsku urzadzony, w dodatku mnostwo rzeczy to pozny Bierut-wczesny Gierek. Wieszak w przedpokoju straszy designe'm z szatni w mojej podstawowce np. Zostalo faktycznie troche mebli... Jedno podwojne lozko jest piekne, drugie to albo duzy singiel, albo dla dwoch szparagow, ale paskudne do bolu - nie szkodzi, mamy swoja ladna singlowke, to to sie wywali w czorty. Stol ladny, antykowaty, rozsuwany, do niego 4 krzesla - cenne bo nie mamy wlasnego. Mebloscianka w salonie... Taka gierkowata strasznie - dziekuje, postoje. Kiedy ogladalismy dom, zwrocilam glosno uwage na szydelkowe, ozdobne poszewki - takie same robila moja mama. Zastalismy stosik kilku takich poszewek zostawiony na meblosciance w salonie. I... w kuchni na polce paczuszka herbaty, torebka cukru, paczuszka kawy, kartonik mleka, paczuszka herbatnikow i koperta z ozdobna kartka, a w niej skreslone recznie: "Wszystkiego najlepszego w nowym domu." Jakie to mile! Rajmund mowil ze chcialby posadzic ostrokrzew - rosnie spory krzak w kacie ogrodu, juz jest. Mnie podoba sie wiciokrzew i prosze - rosnie przy garazu. Pod murem stoja skrzynki - tylko posadzic kwiaty. Groszek pachnacy rozklada sie pod plotem, krzaki roz wzdluz chodniczka przed domem... Trzeba je bedzie podeprzec bo klada sie na chodnik, ale kwitna wlasnie... Powoli marzy mi sie wywalenie tapet, pomalowanie scian, urzadzenie sie... Bedzie czym upchac beret zeby sie po nim nie rozpychaly mysli zle. Rajmund zaczal wywozic co nasze, bedzie ostra jazda teraz.

dziewczyny miałam dzisiaj pozytywnie zwariowany dzień, nogi mnie bolą jak cholera. jutro postaram się wykazać większą aktywnością, bo dzisiaj nie mam już siły na nic

anastazja skoro nie ma w tej sytuacji mądrych słów...to te wszystkie juz wypowiedziane były głupie???:-pbez obrazy oczywiście

anastazja skoro nie ma w tej sytuacji mądrych słów...to te wszystkie juz wypowiedziane były głupie???:-pbez obrazy oczywiście

To sie nazywa logika ekstremalna.:-D

Anastazja, dzieki - jak manna z nieba spdala mi ta przeprowadzka i na szczescie nie mam czasu myslec o czymkolwiek innym niz pakowanie przewalanie i urzadzanie z polowaniem na jakies sprzety wlacznie.

reklama
No czytałam właśnie że kupiliście dom, powiem Ci że tylko pozazdrościć - ile Wy tam jesteście? 3 lata? i tylko Rajmund pracuje? tak swoją drogą to jest polakiem, bo moja pamięć jest dobra ale krótka :sorry: a jak się kotecki mają ? Ja swoją bałam się samolotem zabrać - na weekend została z "wujkami' :-D:-D

Do góry