reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odparzenia - pomocy!

Co używacie na pupki waszych maluszków w razie odparzenia?

• Wszystkich głosujących
    123
reklama
Tak oczywiście . W aptece kupujesz specjalne woreczki do badania moczu specjalne dla dziewczynek . Przed przyklejeniem woreczka musisz ją podmyć i woreczek przykleić na osuszoną skórę . Potem przelewasz do specjalnego pojemniczka . Prywatnie badanie nie jest drogie ok 7 zł a będziesz miała pewność ,że wszystko jest dobrze.
Napisz jak wyniki :)
Całuski dla Uleńki

hm dzisiaj idę dopiero wykupić tą maść maść robią farmaceutki nigdy nie mogę się doczytać co tam pisze nie jest droga coś koło 6-7 zł nazywa się maść robiona na bazie alantanu

Mój dzidzuś pomimo stosowania czego tylko się da (puder, sudocrem, nivea, termentiol i nawet mąka ziemniaczana) ma wiecznie czerwoną pupkę :( jestem załamana, dziecko myję w płynie Oilatum, przewijam co 2 godzinki max, pupkę myję przegotowaną wodą - nie stosuję chusteczek nawilżanych, smaruję grubą warstwą kremu - a odparzenia nie znikają!:crazy::crazy::wściekła/y:

Czy to może być wina wody? Pieluszek? Ciepła?
Nie mam już pomysłów co z tym zrobić, położna poleciła mi tormentiol, jednak skończyło się to tym, że dziecko dostało jakiś dziwnych bąbli! Była to więc nasza pierwsza i ostatnia przygoda z tormentiolem.

Dodatkowo parę dni temu wyskoczyły na buzi jakieś dziwne duże plamy:zawstydzona/y:.. Wykluczam alergię - kupki są takie jak zwykle, a plamy "tylko" na buzi.

Pomocy :-:)-(

www.mama-uli.blogspot.com

hej :-) po pierwsze jak tormentiol sie nie sprawdzil to na Twoim miejscu zrezygnowalabym z masci i mazideł zawierajacych cynk!!! Moja córka ma uczulenie na cynk i sudokrem ja uczula - tak jak tormentiol...
poleciłabym Ci jeszcze bepanten albo alantan plus (zielona masc) i jeszcze linomag zielony ale on raczej jak juz pupa sie wygoi...

druga sprawa - to moze byc tez objaw alergii pokarmowej - to nic ze nie ma biegunki - w kupce moze byc cos drazniacego pupe :-( a ze na buzi tez sa jakies miany to...

Tak oczywiście . W aptece kupujesz specjalne woreczki do badania moczu specjalne dla dziewczynek . Przed przyklejeniem woreczka musisz ją podmyć i woreczek przykleić na osuszoną skórę . Potem przelewasz do specjalnego pojemniczka . Prywatnie badanie nie jest drogie ok 7 zł a będziesz miała pewność ,że wszystko jest dobrze.
Napisz jak wyniki :)
Całuski dla Uleńki

tych woreczkow nie polecam :-( jak wyniki moczu są złe to lekarz od razu zapyta w co były łapane siuski...jak do woreczka to kaza powtarzac :-(
ja musiałam robic córce badania raz w tygodniu wiec sie nauczyłam łapać do kubeczka :-) rozbierałam młodą, myłam doopkę, kładłam na przewijaku i przystawialam kubeczek ;-) jak długo nic nie leciało to kładłam chusteczke nawilzana na podbrzusze i ...siurki leciały :-)

tak czy siak daj znac co i jak :-)

Dołączam się do głosów o uczuleniu na cynk! Mój mały też miał uczulenie na cynk i pomogło mu jak zmieniłam maść z Tormentiolu na Alantan Plus. A swoją drogą rzeczywiście powinnaś częściej zostawiać maleństwo z gołą pupą, żeby skóra sobie pooddychała :)

mamo uli
z tego co sie orientuje to na skaze bialkowa i inne uczulenia najlepiej jest dlugo karmic piersia, tylko unikac nabialu:tak:
co do odparzania to jak moj syn byl mlodszy to mialam ten sam problem, probowalam wszystkiego! doslownie!nic nie pomagalo:-(

w koncu uzylam maki ziemniaczanej, tylko trzeba jej uzywac przy kazdym przewijaniu, wysuszyc doopke i potem zasypac maka, troche trwa ale warto:tak:

ja popelnialam blad ze uzywalam wszystkiego, co chwile zmienialam, az w koncu stanelo na mace, teraz jak tylko zauwaze czerwona doopke to od razu maka idzie w ruch;-)

powodzenia zycze i wytrwalosci w walce z odparzeniami i skaza bialkowa:tak:

reklama
Do góry