reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odparzenia - pomocy!

Co używacie na pupki waszych maluszków w razie odparzenia?

• Wszystkich głosujących
    123
reklama
Nam Sudocrem nie odpowiadal :no: Jeszcze bardziej podraznial pupe. Stosujemy tylko i wylacznie Alantan Masc Plus i jest super :tak:A jak mala miala mocno podrazniona pupke to wtedy przez 2 dni Tormentiol szedl w ruch i po klopocie :tak::-)

Ewa-Krystyna to wszystko brzmi pieknie, ale pszekonasz sie jakie to bedzie cieszkie jak bedziesz musiała to robic, a nie tylko o tym pisac...znałam kilka mam co tez tak mówiły, po miesiacu w ruch poszły zwykłe, a tez sie zapierały ze tylko tetra...

Ewa-Krystyna jak juz pisałam pogadamy jak juz zapoznasz sie z "problemem" praktycznie a nie teoretycznie, bo to ogromna róznica...:-D:-D:-D......życze powodzonka w staraniach...poozdrawiam:laugh2:

Martka_79
- no to odnalazlam watek i nasze posty ( strony ok.52) i musze ci sie przyznac,ze moja corka ma ponad 3 miesiace i nadal uzywam pieluch wielorazowych - materialowych :-) zapoznalam sie z "problemem" praktycznie i nic prostrzego niz moje pieluchy materialowe ;-):-) - wlasnie sie piora,a mala spi :-)... poczatki byly trudne,ale nie ze wzgledu na ich "obrobke" -z tym nie mam zadnego problemu,bo pralka pierze :-)- tylko problemy skorne mojej malej - ma super delikatna skore - i moj blad w praniu pieluch powodowal u niej odparzenia,na szczescie znalazlam rozwiazanie i juz jest po problemie :-) - uzywalam za duzo i nieodpowiedniego proszku... oczywiscie mamy tez jednorazowki dla babci i czasami taty oraz gdy ja sama mam lenia ;-):-D...

moim zdaniem najlepsze na odparzenia jest mydło i woda po każdej kupce przede wszystkim sudokrem jest dobry ale tylko w jakis wyjątkowych wypadkach bo szybko sie skóra po nim uodparnia i juz nie pomaga

Ewa-Krystyna

Gratuluje wymarzonego maleństwa :))):tak::tak::tak::tak::tak::tak:

I gratuluje że udało Ci się z tymi pieluszkami, no nie sądzilam..a jednak się da:-D...
Ja jak słyszalam wtedy o pieluszkach wielorazowych myślalam o zwykłej tetrze, a ostatnio widzialam takie co wygladem przypominają zwykłe papmpersy. Fajene są i teraz juz sama wiem że mozna ich uzywac bez problemu.
Jednak ja jestem leniuch straszny i łatwiej mi było wyrzucic niż wyprac:-(
Na szczecie temat mnie juz nie dotyczy, bo w grudniu minie rok jak nie wiem co to pieluszki :))))

Jeszcze raz gratuluję córci i życze małej duuużo zdrówka:)
Pozdrowionka:))))

Ostatnia edycja:
Ja od poczatku zaczelam stosowac linomag, po kilku dniach pojawily sie mooocne odparzenia :szok: moja mama dowiedziala sie od sasiadki o masci robionej w aptece i zalatwila mi taka, okazala sie rewelacyjna!! po 2 dniach nie bylo sladu na pupce Zuni, ale... ja jak nigdy w zyciu nie bylam na nic uczulona, dostalam cholernie swedzacej wysypki na calym ciele :shocked2: dermatolog pierwsze co spytala, czy nie stosuje dla dziecka masci robionej w aptece, to mowie, ze tak, wiec zalecila sprawdzic, czy w jej skladzie nie zawiera sie kwas borny / borowy, a jesli tak, to mam masc odstawic (oczywiscie nie smarowalam sie sama ta mascia, tylko dzidzi pupcie, ale mimo wszystko podobno od niej moglam dostac tej wysypki :baffled: ). W domu dopiero zaczelam czytac o tym kwasie bornym i szok!! :szok: okazalo sie, ze nie mozna go stosowac u dzieci ponizej 3 roku zycia. Dzis odebralam z apteki taka sama masc, tyle ze bez kwasu - ponoc ma byc rownie skuteczna no i znacznie bezpieczniejsza :tak: a sudocrem niestety pogarszal sprawe :no:

witam, moj syn (4 miesiace )miał zapalenie oskrzeli i zastrzyki z biotraksonu, pozniej tydzien antybiotyk w płynie i zauwazyłam lekie odparzenie, zaczełam smarować sudocremem, maka ziemniaczana, pudrem... zaczerwienienie lekko sie zmniejszyło, ale po bokach wyskoczyły mu pryszczyki jakby i to nie znika,, a skórka jakby się luszczyła, maz stwierdzil ze to chyba grzybiczne.. mamy masc clotrimazolum, i zaczelismy do wody podczas kapania dodawac nadmanganian potasu bo tak mi polecili.. jak myslicie czy to przejdzie? czytałam tyle forum i wiadomo kazda pisze inne mascie i kremy... dołaczam zdjecie bo to łatwiej niz tak opisywać ...

Załączniki

• 100_2525.jpg
    100_2525.jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 66
u nas własnie po nadmanganianie mały miał wysypke no i wietrz tylek jak najdłuzej tylko mozesz. powietrze najlepiej działa na takie wlasnie rzeczy.
no i do lekarza bym poszla na twoim miejscu.

O jej jak okropnie to wygląda-Aga udaj się jek najszypciej do dobrego lekarza,bo napewno to małego piecze :-(Nie cuduj z maściami i nie strzelaj która może pomóc ,bo możesz tylko pogorszyć:crazy:Pozdrawiam i odezwij sie czy malutkiemu przeszło

reklama
Do góry