reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odparzenia - pomocy!

Co używacie na pupki waszych maluszków w razie odparzenia?

• Wszystkich głosujących
    123
reklama
Szczerze-nie mam pojecia.Wszystkie położne i lekarka mówili mi ze pod Pampersy tylko oliwka,puder-pod terowe pieluszki:-)ja tylko mowie co usłyszalam.Ja nic nie uzywam pod pieluszke bo nie mam potrzeby.Tylko po kapieli oliwka:happy:

Hej!
Moja mała jak miała odparzenia to kilka razy dziennie pupe Tormentiolem(maść fioletowa), używałam też pampersów i po kilku dniach odparzenia znikły:-)
Przemywałam też pupkę roztworem z nadmanganianu potasu i to pomogło:-)

hejka..moja Mlutka strasznie sie odparza..(zależy cio zjem :( ) i pomaga nam ALANTAN puderek częśte leżenie bez pieluszki..wieczorna kąpiel w roztworze "KALII" i Totmentiol na noc ;) po kilku dniach ani sladu po odparzeniu ;)

Ja od początku używam kremu nivea przeciw odparzeniom i do tej pory jest ok. Tylko jak mała miala biegunkę to niestety pupcia sie odparzyła próbowałam walczyć sudokremem ale nie było efektów dopiero jak zastosowałam nivea sos na odparzenia to po dwóch dniach problem zniknął także polecam!

u mnie problem odparzeń powraca jak bumerang a synek ma już prawie rok - jedyne co nam pomagało na takie ranki to termentiol - nic innego. Co do mąki ziemniaczanej to położna mi powiedziała, że to tylko pożywka dla bakterii :(

u mnie tak jak anetasa pisze, nivea krem przeciw odparzeniom zdaje egzamin. Niestety od kilku dni pojawiło się uczulenie (podejrzewam, że to po kąpieli w basenie od gatek) - małe kroteczki i to robiłam puderkiem nivea i ładnie schodzi. Krostek już nie ma, tylko zaczerwienienie jeszcze zostało.

teraz maść pośladkową (tą szpitalną dla noworodków) robi się bez boranów (przynajmniej u nas) - i u mnie się sprawdza, mały nie ma odparzeń. Dziwne że u was, Nocka robią z kwasem borowym. Co do boranów, to poniżej 3 lat się nie stosuje, bo są przypadki neurotoksyczności (pewnie rzadki efekt uboczny... ale ze względu na to nie zaleca się małym dzieciom). :happy2:

reklama
u mnie tak jak anetasa pisze, nivea krem przeciw odparzeniom zdaje egzamin. Niestety od kilku dni pojawiło się uczulenie (podejrzewam, że to po kąpieli w basenie od gatek) - małe kroteczki i to robiłam puderkiem nivea i ładnie schodzi. Krostek już nie ma, tylko zaczerwienienie jeszcze zostało.
Na to zaczerwienieni wypróbuj waśnie ten krem na odparzenia z nivea sos u nas się sprawdził także mam nadzieję że i wam pomoże:tak:

Do góry