reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odparzenia - pomocy!

Co używacie na pupki waszych maluszków w razie odparzenia?

• Wszystkich głosujących
    123
ewan-Augustowianka u mnie to jest tak ze ja nie dopuszczam do odpazen ale profilaktyvcznie smaruje linomagiem i nic moj syneczek nie ma :)bo sudokrem dla mnie osobisce jest paskudny zamienia sie w taka skorupe nie wiem jak jest u was ???
Pozdrawiam

reklama
a ja profilaktycznie wlasnie sudocrem dawalam i sie odparzył.... wietrze jak moge......

irlandia chyba sprobuje tych happy

dzieki babeczki za rady, jestescie lepsze niz ksiazki!!!!

Zgadzam się te nowe pampersy są ekstra mówicie, że nie ma już ich a ja dopiero co kupiłam w Realu ciekawe czy trafie na nie następnym razem?

Może jednak problem tkwi gdzie indziej nie koniecznie to wina pampersów może np. chusteczek jeśli używasz tak było u mnie od kiedy przestałam ich uzywać a zaczełam przemywać wodą przegotowaną to problem znikł teraz raz może dwa razy dziennie posmaruję małemu pupę oliwką i nie stosuję żadnych innych kremów i jest ok. Mały miał tylko raz odparzoną pupę po tych chusteczkach. Spróbuj Penaten pomaga nawet na pojedyńcze krostki.

ja faktycznie wycieram chustczkami ale potem przecieram wacikem z rumiankiem, zeby zetrzec ewentualne slady po chusteczkach a wodą myjecie jak? gazikami w wodzie maczanymi czy po kran pupę?

uczulac na pupci mogą i pieluchy i chusteczki i kremy, najlepiej zmieniac nie wszystko na raz tylko stopniowo i odczekać z tydzień na efekty

u nas linomag nie pomagał

ja stosowałam na zmianę nivea baby, sudokrem, bepanthen, linomag, Gohnsosn;s baby (mała miała po nim uczelenie) najlepiej jest stosować na zmianę, bo podobno długie stosowanie jednego kremu może zacząć wywoływać alergie ( u mojej koleżanki wywołał po roku stosowania sudokrem)

a ja sie wkurzylam- od 2 dni mi przeciekaja huggisy super-flex!!! :( jako jedyne nie przeciekaly:(
muze sprobowac pampersow jak polecacie :) moze akurat ta nowa seria- bo inne byly do bani u nas :(

jak robi siku tylko to przecierem chusteczkami - narazie mam Baby cleanic i jestem zadowolona; chyba że jest mocno ogólnie spocony to całego pod kran! i jak kupkę robi to pod kranem myję- tak kąpali w szpitalu i tak się nauczylam- oszczędność :)

reklama
Do góry