reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odklejającą się Kosmówka

Na moje oko to ciąża pozamaciczna. Bol brzucha, krwawienie, brązowe plamienia i wahająca się beta. Możliwe, że jeden zarodek jest w macicy, a drugi w jajowodzie. Obserwuj się

reklama
Hej

Zwracam się z pytaniem do osób które miały problem z odklejającą się Kosmówka / krwiakiem podkosmowkowym czy zdarzyło się u was że przyrost Beta HCG znacznie zwolnił, był nieodpowiedni i dużo za mały, a mimo to wróciło wszystko do normy ?
U mnie nikt nie sprawdzał bety. Kosmowka odkleiła się dwa razy, leżałam i się nie ruszałam. Potem były inne problemy, łożysko było nisko, pózniej przodowalo. Przestało pod koniec 32 tygodnia. Urodziłam zdrowe dziecko. Ale cała ciaza przeleżana. Zero gotowania i t d. Tylko łazienka i kanapa.

Bardzo ciekawa historia.
Jak na moje oko to bardziej pęcherzyk żółtkowy.
Bardzo niepokojący jest spadek bety i potem jej wzrost. Nie chcę Cię absolutnie straszyć ale tu nie można też wykluczyć ciąży pozamacicznej.

U mnie nikt nie sprawdzał bety. Kosmowka odkleiła się dwa razy, leżałam i się nie ruszałam. Potem były inne problemy, łożysko było nisko, pózniej przodowalo. Przestało pod koniec 32 tygodnia. Urodziłam zdrowe dziecko. Ale cała ciaza przeleżana. Zero gotowania i t d. Tylko łazienka i kanapa.
A Nu i kosmowka się odkleiła ale u mnie bylo bicie serduszka na usg

Mi pozamacicznej w ogóle na USG nie wiedzieli. Dopiero podczas laparoskopii ja znaleźli w jajowodzie. A na USG nic, normalny obraz jajników i jajowodów był. 4 lekarzy szukało czegoś. W końcu zdecydowali się na operację.

Ale dobrze, że u Ciebie wykluczona. Bo to mega niebezpieczna sytuacja.

Hej

Zwracam się z pytaniem do osób które miały problem z odklejającą się Kosmówka / krwiakiem podkosmowkowym czy zdarzyło się u was że przyrost Beta HCG znacznie zwolnił, był nieodpowiedni i dużo za mały, a mimo to wróciło wszystko do normy ?
U mnie taka sama sytuacja... Dla osób niedowierzających to u mnie przy becie 2200 było widać serduszko.. Beta również wolno rośnie. Ciąża młodsza o tydzień niż OM. Liczne krwiaki, krwiak podkosmowkowy. Czekam na rozwój.. Tobie życzę powodzenia.

U mnie taka sama sytuacja... Dla osób niedowierzających to u mnie przy becie 2200 było widać serduszko.. Beta również wolno rośnie. Ciąża młodsza o tydzień niż OM. Liczne krwiaki, krwiak podkosmowkowy. Czekam na rozwój.. Tobie życzę powodzenia.
Możesz nawet napisać,że beta wynosiła 1000 i było serduszko ale my niekoniecznie w to uwierzymy. Dla mnie to jest niemożliwe. Badalaś ja tylko raz?

2200 i serduszko ? No to wybacz ale ja faktycznie nie uwierzę. Ja mam ponad 21tysięcy i jeszcze nie ma. Pęcherzyk ciążowy jest i pęcherzyk żóltkowy. Też myślałam że to już zarodek ale lekarz mnie uspokoił że nie nie, to jeszcze nie jest zarodek.

Oczywiście życzę ci tu żeby oczywiście było, nie mam tu nic złego na myśli.

Ostatnia edycja:
reklama
Też trudno mi uwierzyć. Takie wartości są na samym początku ciąży, ewentualnie może być pęcherzyk ciążowy.

Mimo wszystko życzę Wam żeby sytuacja rozwinęła się po Waszej myśli.

Do góry