reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odklejającą się Kosmówka

przy takiej becie nie ma mowy o zarodku... Chyba, że nie wiesz jaka była w danej chwili beta i to 1850 było już w trakcie czyszczenia...
Nie było czyszczenia nie było zabiegu, beta była w dniu badania USG na pewno poniżej 1850 bo krew była robiona kilka dni po USG. To jak wytłumaczyć zarodek widoczny na USG 1.2mm w pęcherzyku? Sprzęt do USG najnowszy i najdroższy jaki się da lekarz tak mi powiedział po badaniu. No mam te zdjęcie z USG w domu z zaznaczonym zarodkiem... Więc o co chodzi?

reklama
Nie było czyszczenia nie było zabiegu, beta była w dniu badania USG na pewno poniżej 1850 bo krew była robiona kilka dni po USG. To jak wytłumaczyć zarodek widoczny na USG 1.2mm w pęcherzyku? Sprzęt do USG najnowszy i najdroższy jaki się da lekarz tak mi powiedział po badaniu. No mam te zdjęcie z USG w domu z zaznaczonym zarodkiem... Więc o co chodzi?
nie musiało być zabiegu, mogło się wszystko wchłonąć z tego o wiem... Ja przy becie o wiele większej dopiero widziałam zarodek a jeszcze później serduszko było... Czasem do 3000 nawet jest sam pęcherzyk 🧐 najczęściej się mówi o 1000 żeby go w ogóle dojrzeć...musisz udać się na wizytę bo my nic więcej Ci nie powiemy...

Nie ma żadnej możliwości żeby przy takiej becie było cokolwiek więcej niż pęcherzyk. Po prostu nie ma takiej możliwości na żadnym sprzęcie, za żadne pieniądze. To już byłby u ciebie 6tc i powinno być serduszko, beta w bardzo wysokich wartościach a nie 1850.

nie musiało być zabiegu, mogło się wszystko wchłonąć z tego o wiem... Ja przy becie o wiele większej dopiero widziałam zarodek a jeszcze później serduszko było... Czasem do 3000 nawet jest sam pęcherzyk 🧐 najczęściej się mówi o 1000 żeby go w ogóle dojrzeć...musisz udać się na wizytę bo my nic więcej Ci nie powiemy...
Rozumiem aczykolkwiek w sobotę widoczny był zarodek... To lekarz wprowadzał by mnie w błąd ? Pokazując i zaznaczając mi zarodek 1.2mm mówiąc że jest młodszy o dwa tygodnie. Na chwilę obecną przyrost HCG jest słaby wizytę mam za tydzień okaże się czy dalej się ten zarodek rozwija czy zatrzymał się i nastąpi poronienie... Nie mam celu wprowadzenia was w błąd w USG pokazało co pokazało... Lekarz też nie pierwszy z łapanki tylko dobry specjalista od spraw patologii ciąży.

Wynika że moja ciąża to jakiś wybitny przypadek... Zobaczymy co wskaże USG za tydzień.

Rozumiem aczykolkwiek w sobotę widoczny był zarodek... To lekarz wprowadzał by mnie w błąd ? Pokazując i zaznaczając mi zarodek 1.2mm mówiąc że jest młodszy o dwa tygodnie. Na chwilę obecną przyrost HCG jest słaby wizytę mam za tydzień okaże się czy dalej się ten zarodek rozwija czy zatrzymał się i nastąpi poronienie... Nie mam celu wprowadzenia was w błąd w USG pokazało co pokazało... Lekarz też nie pierwszy z łapanki tylko dobry specjalista od spraw patologii ciąży.

Wynika że moja ciąża to jakiś wybitny przypadek... Zobaczymy co wskaże USG za tydzień.
Być mozee miałaś zarodek z sercem, a beta 1800 jest spadkowa, bo mówisz że krew robiłaś kilka dni po USG.
Pierwszy spadek i ponowny wzrost bety mógł być spowodowany obumarciem bliźniaka, ale też ręki nie dam sobie uciąć.

Inaczej.. Konkretnie z którego dnia masz wynik bety 1850?

Inaczej.. Konkretnie z którego dnia masz wynik bety 1850?
Wtorek beta HCG 900
Środa ginekolog stwierdza krew i skrzepy - poroniłam w jego opinii i czekać na oczyszczenie
Sobota - inny lekarz ginekolog szpital doktor stwierdza że widzi zarodek 1.2mm i zarodek młodszy o 2 tygodnie
Potem kolejny tydzień idzie i mamy malutkie wzrosty Bety czyli źle się dzieje
Środa beta HCG 1600
Piatek HCG 1850.

Wtorek beta HCG 900
Środa ginekolog stwierdza krew i skrzepy - poroniłam w jego opinii i czekać na oczyszczenie
Sobota - inny lekarz ginekolog szpital doktor stwierdza że widzi zarodek 1.2mm i zarodek młodszy o 2 tygodnie
Potem kolejny tydzień idzie i mamy malutkie wzrosty Bety czyli źle się dzieje
Środa beta HCG 1600
Piatek HCG 1850.
To powiedz mi jeszcze czy uwidocznił akcję serca?

reklama
Do góry