reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odgłosy, krzyki, sylaby słowa naszych dzieciaczków

No wlasnie ,u nas slow jest wiecej ale mloda tylko jak ma humor to bardzo duzo po mnie powtorzy a jak pozniej za jakis czas chce zeby powtorzyla to tak zakreci ze nawet na mnie nie spojzy a ja przestaje ja meczyc...:eek::-)

Ale slowa "cio to" kocham jak mowi...Zaczela bardzo czesto je powtarzac...

reklama
Kubon zaczął gadać w tydzień. I teraz mamy : myju, mniam, si ( na gorące) mama, tata, kto tam, i jeszcze taka tam japońszczyzna. A w dodatku nauczył się tak piszczeć, że normalnie mam ochotę wsadzić mu coś w paszczora, bo aż mi w uszach dzwoni :-D

No to Julek z Mikolajem tworzyl by zgrana paczke bo tez spiewnie zawodzi i po swojemu klapie:-) Jedynie baba wola systematycznie ale na nic sie nie zda bo baba juz pojechala;-):-)
A tak zasadniczo to tylko kilka 'quasi slow' ma w slowniku ale jak dotad to do porozumienia w zupelnosci te kilka wystarczy:-D

No i gratulujemy wszystkim rozgadanym brzdacom zaczatkow elokwencji:-)

Sandra coraz bardziej rozszerza zasób słownictwa :-D:-D:-D
doszło
brrrr z pluciem tłumaczenie - autko, samolot i suszarka i takie tam inne techniczne
mlaskanie językiem to konik

ssssyyy - wąż

achr - takie gardłowe z chrapnięciem to lew albo tygrys :-D:-D:-D
no i to narazie na tyle
No i tak jak Karolek próbuje zwoje imie ale narazie to jej Sada wychodzi:baffled:

Mikuś, Julek, to Wojtek się do Waszej paczki zapisuje. Można? :-) Bo oprócz "mama", "tata" i "am" to jest chińszczyzna.:-D

reklama
Do góry