reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odgłosy, krzyki, sylaby słowa naszych dzieciaczków

reklama
jej jakie dzieciaczki rozgadane..
Mati mowi
mama - rzadko ale mowi
tata
baba
dziadzia
cos a la ciocia
Ela - bacia
Ewa- ciocia
eja -??
ja
jaja - jak zobaczy kure:)))- hicior ostatnio!!!
da, daj

Karolkowi udało się ostatnio powiedzieć "myju myju" i "tata oć" (wołał tatę z pokoju żeby do niego przyszedł) i zawsze jest tak fajnie zdziwiony jak coś nowego powie i często wszeptem i jakby z namaszczeniem to wypowiada :)

Jak to fajnie słyszeć ciągle coś nowego w ustach naszych maluchów :-D Marcinek ostatnio nauczył się wołać tatusia: krzyczy tak przeciągle "taaaataaa" :-D

Jak mój smyk powie ''mama'' to ja nie wiem, chyba jakies party zrobie.:-(olewa mnie.
Różne sylaby mówi: ''tati'', ''baba'' (ku wielkiej radości babć), ''dada'' ostatnio nawet ''meme'' ale ''mama'' ANI RAZ
Ostatnio ''daj'' mu wychodzi jako tako, na widok taty słowotok ''tatatatati'' długi w zależności od nastroju, no i koronne słowo ''batlo'' zidentyfikowane przez nas jako jego imię;-)ale teraz jakos nie powtarza. Jednak najzabawniejszy jest kiedy bierze telefon, przystawia do ucha,słucha, a po chwili ''rozmawia'':laugh2::-D

reklama
Do góry