B
BBP
Gość
Poważnie? Co dokładnie rozumiesz przez dużo? Materac w hali noclegowej?Ja ciuszki po dzieciach nosiłam do szpitala na oddziały dziecięce, pielęgniarki mówiły że jest bardzo dużo dzieci z domów dziecka, które są pacjentami i przeważnie wychowawcy nic im nie przynoszą oraz dzieci z patologicznych rodzin również bez ciuchów zastawiane same na pobyt w szpitalu. Wtedy przekazywały je tym dzieciaczkom potrzebującym. Jest tez wiele porzuconych dzieci, które spędzają tam pierwsze miesiące życia. Nie chcę wyjść na osobę bez empatii natomiast Ukrainki w Polsce bardzo dużo dostają a zapominamy, że tu też w koło są dzieci potrzebujące
Te kobiety uciekają przed wojną. Przed ostrzałem, gwałtami, torturami. Naprawdę uciekając przed śmiercią z dziećmi z kolejnym w drodze nie ma jak zadbać o wyprawkę. Kobiety, które tu przyjeżdzają nie mają majtek na zmianę, podobnie dzieci.
W Polsce nie ma konfliktu zbrojnego i nikt nie jest narażony na ludobójstwo ani zbrodnie wojenne.
Super, że wspierałaś porzucone dzieci, ale naprawdę w porównaniu do ofiar wojny są one mniej potrzebujące. Instytucje państwowe są zobowiązane do opieki nad nimi. A polskie przyszłe matki mają calà ciążę na skompletowanie wyprawki.