reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odciąganie pokarmu laktatorem

benfica

Fanka BB :)
Miasto
Łódź
Witam,

Mój synek z niewiadomych powodów odmówił piersi (mimo, że zanim to się stało nie dostawał butli) i zaczęłam go karmić moim pokarmem odciągniętym. Proszę o poradę, jak utrzymać laktację za pomocą samego tylko laktatora, żeby ściągać to 750-1000 ml mleka na dobę? Teraz ściągam 500-600 ml, ale robię to 4 razy / dobę - 2 razy sekwencję 7/5/3 (rano i wieczorem) i 2 razy do opróżnienia obu piersi... wiem, że to mało, ale przy dwójce dzieci zwyczajnie nie mam za bardzo czasu na częstsze sesje odciągania... :( boje się, żeby stopniowo mi laktacja nie siadła...

Dziękuję z góry za poradę :)

reklama
Najlepszym sposobem na utrzymanie laktacji jest... regularne odciaganie pokarmu!!! Im czesciej bedzie Pani odciagala tym pokarmu bedzie wiecej.najlepiej aby robila to Pani tak jak karmi Pani malucha- co 3h.
Prosze pic duzo wody i kawy zbozowej :)
Pozdrawiam!

Do góry