reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy się

Kurczę, ostatnio strasznie się rozleniwiłam i nijak nie mogę się zmusić do ćwiczeń :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:a w dodatku w domu mamy jeszcze spore zapasy nie dojedzonych słodyczy, więc zamiast zrobić sobie rano normalne śniadanie to obżeram się krakersami, ciastkami i innymi takimi :crazy: Dzisiaj kupiłam sobie 2 pary spodni które są na mnie teraz w sam raz, i 2 bluzki akonto powrotu do pracy, bo do swoich pewnie za miesiąc jeszcze nie wejdę :no::confused2::-:)zawstydzona/y:

reklama
Mnie też czekają zakupy bluzek do pracy, bo w tych z przed ciąży nie mogę zapiąć guzików w okolicach cycków :-D:-D:-D.
W spodnie na szczęście weszłam :-):-), ale jak juz bede na zakupach to czemu nie :rofl2:

Jeśli chodzi o ćwiczenia to miałam taki czas że strasznie szalałam, ale szybko minął :-(.

a ja nie wiem ile waze ale byłam zmierzyc stanik i dali mi miseczke odpowiednia czyli G i w obwodzie 85 to se mogłam zapiac pod pachami z obydwu stron:-D
schudłam ale ile nie wiem

Dla kupienia sobie czegos nowego każda okazja jest dobra, ja musialam sobie kupic kilka nowych rzeczy, bo mam 3kg mniej niz przed ciążą, a jeszcze waga mi leci w dół, w sumie nie narzekam cieszę się z tego, ale bardzo źle sie czuję, jestem osłabiona i osowiała.

a mi waga znowu w gore:szok:ale od wrzesnia ide na aerobic w wodzie mam nadzieje ze tocos pomoze bo diety nigdy nie umiem przestrzegac za bardzo kocham jesc:zawstydzona/y:a na liczniku juz 59 kg a moje wymarzone to 55 ech... pomarzyc dobra rzecz:-D

Z Tego Co Ja Wiem To Nie Problem Z Ciaza W Kolejnej Ale Z Porodem Bo Dzieci Najczesciej Klinuja Sie W Tych Zrostach W Macicy
I Dlatego Robia Kolejna Cesarke;-)
Ale zdarzają sie porody naturalne po cesarkach.
Tylko jak pomyślę, że ma to być taki poród jak miałam to...wolę cesarkę:-)

ze mna na poprodowej lezala dziewczyna ktora po cesarce rodzila naturalnie. i chyba rodzenie naturalne mniej sie jej podobalo. ja jesli sie zdecyduje to od razu umawiam sie na termin cesarki. chyba jestem za slaba na kolejne przejscia z nierozwierajaca sie szyjka:dry:

reklama
do tej odpowiedzi
Mi lekarz(b.dobry specjalista)powiedział,że owszem rana goi się szybko,ale ta zewnętrzna,a ta na macicy pół roku.Jeżeli ktoś się zanadto forsuje(ale to pewnie zależy od kobiety i jej kondycji przed ciąża),to istnieje ryzyko rozejścia się tej wewnętrznej rany i bliznowacenia od środka.:shocked2:No i pojawia się problem przy kolejnej ciąży,z takimi bliznami w środku.
napisałm to
Z Tego Co Ja Wiem To Nie Problem Z Ciaza W Kolejnej Ale Z Porodem Bo Dzieci Najczesciej Klinuja Sie W Tych Zrostach W Macicy
I Dlatego Robia Kolejna Cesarke;-)
timka- nie wiem czemu mnie cytujesz i piszez ze sie zdazaja:confused: ja wcale nie twierdziłam ze sie nie zdazaja tylko wyjasniałm co jest po rozejsciu sie wewnetrznej rany i bliznami po nadmiernym forsowaniu po cesarce:sorry2:

Do góry