reklama
WolfiA
Lutowa MaMa ''07 i ''09
Kasiu brawo!! Świetny wynik na dobry początek Trzymam kciuki Życzę powodzenia i wytrwałości dalej Jakiś czas temu sporo czytałam na temat owej diety Dukana i bardzo dużo osób chwaliło się świetnymi wynikami Może i ja się zmobilizuję, i zacznę ją stosować
karola-04
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
14 dni to jak dla mnie długo wytrzymałaś. nie jest tak trudno hmmm może też powinnam spróbać najwyżej się wycofam.bo tak czytałam to w sumie z nabiału tylko twróg i mleko pewnie 0,5% a to pewnie już lepiej wodę pić nić cos takiego.
daj kasia kilka wskazówek bo ja tak czytałam sobie na forach i w sumie sama nie wiem co bym mogłą te pierwsze dni jeść. pewnie bym się ograniczyła do jajek- na miękko, na twardo, w koszulce, sadzone,smażone ale śniadanie wiecznie jajo. bo widzę obiad można już wymyśleć.
no i ile miałeś 1 fazę i ile ci wtedy zleciało??ja bym chciałą tak najbardziej 15kg zwalić a minimum to 10.
a no gratki wyniku oczywiście.
daj kasia kilka wskazówek bo ja tak czytałam sobie na forach i w sumie sama nie wiem co bym mogłą te pierwsze dni jeść. pewnie bym się ograniczyła do jajek- na miękko, na twardo, w koszulce, sadzone,smażone ale śniadanie wiecznie jajo. bo widzę obiad można już wymyśleć.
no i ile miałeś 1 fazę i ile ci wtedy zleciało??ja bym chciałą tak najbardziej 15kg zwalić a minimum to 10.
a no gratki wyniku oczywiście.
Karola, na I fazie - uderzeniowej byłam 10 dni, zeszło mi wtedy 6,7 kg. Jeśli chodzi o drugą fazę, to zdecydowałam się na 5/5, dziś skończyłam część proteiny + warzywa, od jutra zaczynam same proteiny.
Co do nabiału - to można jeść jajka w każdej postaci, kefiry, jogurty, mleko wszystko 0-0,5%, a do sosów można dodać w II fazie nawet 1,5 %.
Ale na samym nabiale to się nie ujedzie, należy jeść ryby (ja piekę w folii w piekarniku) i chude mięsa przygotowywane bez tłuszczu. No i cukru nie wolno, maki i alkoholu. W II fazie dochodzą warzywa, ale też nie wszystkie. Ważne jest, żeby pić co najmniej 1.5 litra dziennie i 2 łyżki otrąb dziennie zjadać.
Sama byłam zaskoczona ile potraw można kombinować z zakresu dozwolonych w tej diecie. Poszukaj sobie przepisy wg diety Dukana, naprawdę nie trzeba jeść monotonnie. Dziś sobie np upiekłam bezy Dukana - zamiast cukru - sypki słodzik. Na jutro na śniadanie mam sałatkę z surimi i jajek przepiórczych w sosie zrobionym z protomajonezu, jogurtu i ketchupu z dodatkiem szczypiorku. A do sałatki chleb Dukana, który sama upiekłam (bez mąki z otrębami owsiamymi i pszennymi).
Co do nabiału - to można jeść jajka w każdej postaci, kefiry, jogurty, mleko wszystko 0-0,5%, a do sosów można dodać w II fazie nawet 1,5 %.
Ale na samym nabiale to się nie ujedzie, należy jeść ryby (ja piekę w folii w piekarniku) i chude mięsa przygotowywane bez tłuszczu. No i cukru nie wolno, maki i alkoholu. W II fazie dochodzą warzywa, ale też nie wszystkie. Ważne jest, żeby pić co najmniej 1.5 litra dziennie i 2 łyżki otrąb dziennie zjadać.
Sama byłam zaskoczona ile potraw można kombinować z zakresu dozwolonych w tej diecie. Poszukaj sobie przepisy wg diety Dukana, naprawdę nie trzeba jeść monotonnie. Dziś sobie np upiekłam bezy Dukana - zamiast cukru - sypki słodzik. Na jutro na śniadanie mam sałatkę z surimi i jajek przepiórczych w sosie zrobionym z protomajonezu, jogurtu i ketchupu z dodatkiem szczypiorku. A do sałatki chleb Dukana, który sama upiekłam (bez mąki z otrębami owsiamymi i pszennymi).
Ostatnia edycja:
karolina77
mamy lutowe'07 Zadomowiona(y)
Kasiu, wielgachne gratulacje. Wynik jest imponujacy
agusia9915
Matka wariatka
Ogromne gratki wynik super
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
Kasiad ogromne gratulacje!!!! nieżły wynik wytrwałości zycze i kolejnych sukcesów!!!
a ja stanęłam z waga i za chiny nie moge ruszyc, no teraz juz po ostatnich stresach to juz w ogóle, no ale w sumie dobre i to ze chociaż wage utrzymuje na poziomie
a ja stanęłam z waga i za chiny nie moge ruszyc, no teraz juz po ostatnich stresach to juz w ogóle, no ale w sumie dobre i to ze chociaż wage utrzymuje na poziomie
karola-04
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
Kasiad no muszę śniadań poszukać bo z obiadem to nie ma problemu ja uwielbiam ryby zresztą każdy z nas.tylko te śniadania bo rano to jakoś nie mam weny do wymyślania.
co do alkoholu to ja należe do tych przy których branża alkoholowa by zabnkrutowała więc damy radę. no dziś poszukam i kto wie może do jutra też zacznę ale chyba pociągnę I fazę 7 dni zobaczę jak zacznie spadać waga.
co do alkoholu to ja należe do tych przy których branża alkoholowa by zabnkrutowała więc damy radę. no dziś poszukam i kto wie może do jutra też zacznę ale chyba pociągnę I fazę 7 dni zobaczę jak zacznie spadać waga.
reklama
Miśka 5
Mamy lutowe'07
właśnie przejrzałam prawie cały wątek, większość z nas o tej porze startowała z odchudzaniem, wiosna za pasem i wiecie co, po tym czytaniu, stwierdziłam, że chyba znów po raz enty trzeba się wziąć za siebieNie chce mi się stosować diet, może tym razem ograniczę się do zakończenia konsumpcji o 18 i nie będę jeść słodyczy;-)Wczoraj udało mi się zarezerwować dom na wakacje i to chyba też podziałało motywacyjnie
Kasiu, a jak twoja przygoda z Dukanem?
Kasiu, a jak twoja przygoda z Dukanem?
Podziel się: