reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ODCHUDZAMY SIĘ :) - Mamy na diecie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja tez zaczynam jak tylko 2 sie skonczy dzisiaj zapodałam sobie małe co nieco z diety dukana a mianowicie sproboałam jak smakuja te bułeczki z mikrofali bo byłam ciekawa:-D:-D:-D:-Di nie wiem czemu jak jadłam to mi smakowala bo zjadłam goracą odrazu nie mialam czasu czekac az ostygnie ale po zjedzeniu n ajezyku czułam dziwne posmak i takjakby jezyk mnie szczypał czyzby to od proszku do pieczenia????????ale byla mimo wszystko pycha:-D:-D:-D:-Dmam nadzieje ze z wami pojdzie mi ta dieta i nie zrezygnuje zaraz :tak::tak::tak:
Jak któras bedzie zaczynac to dajcie chociaz dzien wczesniej znac :-p:-pja poczytalam co nieco bloga Justy tez normalnie laska masz talent :rofl2::rofl2::rofl2: no i jakies stronki tez poczytałam wiec co nieco wiem a jak cos to bede do ciebie Justa walic drzwiami i oknami heeeeeeeeee

A otreby mi smakuja tak normalnie z łyżeczki je jem:laugh2::laugh2::laugh2: i popijam mlekiem heeeeeei chyba tak tez bede je jadła :rofl2::rofl2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
Ja tez zaczynam jak tylko 2 sie skonczy dzisiaj zapodałam sobie małe co nieco z diety dukana a mianowicie sproboałam jak smakuja te bułeczki z mikrofali bo byłam ciekawa:-D:-D:-D:-Di nie wiem czemu jak jadłam to mi smakowala bo zjadłam goracą odrazu nie mialam czasu czekac az ostygnie ale po zjedzeniu n ajezyku czułam dziwne posmak i takjakby jezyk mnie szczypał czyzby to od proszku do pieczenia????????ale byla mimo wszystko pycha:-D:-D:-D:-Dmam nadzieje ze z wami pojdzie mi ta dieta i nie zrezygnuje zaraz :tak::tak::tak:
Jak któras bedzie zaczynac to dajcie chociaz dzien wczesniej znac :-p:-pja poczytalam co nieco bloga Justy tez normalnie laska masz talent :rofl2::rofl2::rofl2: no i jakies stronki tez poczytałam wiec co nieco wiem a jak cos to bede do ciebie Justa walic drzwiami i oknami heeeeeeeeee

A otreby mi smakuja tak normalnie z łyżeczki je jem:laugh2::laugh2::laugh2: i popijam mlekiem heeeeeei chyba tak tez bede je jadła :rofl2::rofl2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Iwcik to kiedy zaczynamy? Bo ja się też zdecydowałam:-) czytałam u Justy na blogu:-) podziwiam ta kobietę normalnie:-) a po obejrzeniu Justy fotek przed dieta i teraz no to aż mi się oczka zasmialy:-) wygląda super no i ta wytrwałość. Także kochana możemy i my zaczynać. A jak coś wrazie czegoś to mamy juste i bb:-) będziemy podpytywac:-) we dwie to już łatwiej zacząć:-) ile Ty kochana chcesz zrzucić kg? VIKAMCIA a czemu chcesz nielic te otręby? Takie najlepiej jesc:-) ja dzisiaj kupię twarog i zrobię bułeczki dukana:-) zobaczę jak smakują:-):-)

Kochane , ja nie jedyna , która na dukanie schudła.:zawstydzona/y: Ja podziwiam kobietki , które po 20 kg czy więcej gubiły i fotki widziałam.:tak:

Wykład na temat otrębów znajduje się na str. 29 " Przepisy dla polaków":tak:

" Otręby owsiane
... To jedyny produkt spożywczy na świecie o właściwościach odchudzających.
Dlaczego? Ponieważ ma 2 własności, które od momentu Jego pojawienia się w przewodzie pokarmowym sprawiają, że otręby zamieniają się w prawdziwą lepką gąbkę o zaletach odchudzających.
Chłonność: Rozpuszczalne włókna otrąb owsianych są zdolne pochłonąć tyle wody, że zwiększają swą objętość średnio 25 razy. Tak więc 12 gramów otrąb, czyli I łyżka stołowa, pochłonie w żołądku 300 gramów wody i uformuje kulę o masie 312 gramów, wystarczająco dużą, by wywołać szybkie i trwałe uczucie sytości .
Kleistość: Otręby docierają do jelita cienkiego wymieszane z pokarmem. Na tym etapie jest to bogata w składniki odżywcze masa, która ma zostać strawiona, a zawarte w niej składniki odżywcze powinny trafić do krwiobiegu. To w tym momencie otręby spełniają swą zasadniczą funkcję. Dzięki dużej kleistości przylepiają się do wszystkiego, co Je otacza, w ten sposób przechwytują kalorie, które zawiera trawiona masa, i pociągają je ze sobą do stolca, obniżając w ten sposób wartość kaloryczną spożywanych pokarmów. Oczywiście różnica nie jest wielka, ale jeśli dzieje się to często, ma znaczenie.
Poza tym otręby hamują przyswajanie cukrów, obniżają poziom
cholesterolu we krwi i ułatwiają trawienie. Magia!
Otręby stanowią integralną część mojej metody. Przepisuję je w dawkach zmieniających się zależnie od fazy kuracji:
• 1,5 łyżki stołowej dziennie w fazie ataku,
• 2 łyżki stołowe dziennie w fazie równomiernego rytmu,
• 2,5 łyżki stołowej dziennie w fazie utrwalania,
• 3 łyżki stołowe dziennie w fazie stabilizacji.

. Otrręy owsiane można kupić w sklepach ze zdrową i dietetyczną
zywnoscIą· Można przyrządzać z nich placki, naleśniki, mufinki, owsiankę itp.
Uwaga: nie wszystkie otręby owsiane mają taką samą skuteczność.
Większość dostępnych obecnie na rynku otrąb owsianych produkowanych jest w sposób tradycyjny, z myślą o ich zastosowaniu kulinarnym, a nie odchudzającym. A właściwości lecznicze otrąb zależą głownie od sposobu ich zmielenia i pytlowania.
Mielenie ma wpływ na stopień rozdrobnienia i wielkość cząsteczek.
Otręby zbyt mocno zmielone są łatwiejsze do ugotowania, ale tracą większość swych dietetycznych i odchudzających właściwości. Otręby zbyt grube z kolei mniejszą kleistość, a co za tym idzie, zmniejszają się ich właściwości obniżania wartości kalorycznej pokarmu...."

Ostatnia edycja:
No ja dzisiaj znowu zaczynam same proteinki, na śniadanko zrobię sobie placuszki dukanowe a na obiad rybka w ziołach, o kolacji jeszcze nie myślałam, aha i dziś rano się ważyłam - 1kg w dół na P+W, chyba po @ woda mi spada :tak::tak::tak:
Iwcik słodzik jak najbardziej możesz używać, ja się przyznam że nie żałuję dobrze sobie posłodzić bo ja z tych co to za słodyczami w ogień by poszły :-D:-D:-D

Po wczorajszym dniu P u mnie 800 g mniej. :-D
Czuję jak @ się zbliża.:baffled:
Na śniadanie kawałek tortu Kacprowego.:baffled::-D Uczta na III F.:-D
Bardziej kaloryczne rzeczy jem rano, po to by do wieczora spalić.:-p

JUSTA to ja jestem z tych co to musi 30 kg zgubić to tak lekko:-):-):-) a czy w tesco takie otręby można kupić???.:-). A czy do buleczek dukana można dodawać taki twarog domowej roboty? Czy za tłusty? Bo u mnie go pod dostatkiem:-)

Świetny temat:-)! Chętnie się dołączę,jak tylko przestanę karmić...;-). Na razie będę czytać i podziwiać:tak:

Aleksia taki domowy to raczej tłusty , a tu wszystko chude trzeba.:rolleyes2:
Nie wiem czy w tesco kupisz, ale na pewno z kupnem nie będzie problemu w carrefurze. :tak:Ja kupuję w sklepie , w swojej miejscowości. Choć przyznam , że na początku miałam z tym problemy, bo otręby znikały z półek kartonami. :-D Pół miasta na Dukana weszło.:tak::-D

Acha, w prawie wszystkie produkty nisko tłuszczowe zaopatrzycie się w Biedronce. Od serka wiejskiego (w dużym opakowaniu ) po tuńczyka w sosie własnym, czy w wodzie ( nie w oleju!), makrelę, jogurty naturalne , mięso mielone indycze , kurczaki, chude wędliny drobiowe, ryby , krewetki, chudy ser biały, mleko 0,5 %, jaja , korniszony itp, itd :tak:. Nawet w patelnie teflonową za 24,99 zł można się zaopatrzyć.:-D

emiliab witaj :-). Czekamy .:tak::-)

Anakonda super! Heheh, 1 kg a jak cieszy.:tak:;-):-D

Ostatnia edycja:
Sałatka z tuńczyka baaaardzo sycąca.

- tuńczyk w sosie własnym (1 puszka)
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 2 ogórki konserwowe/kiszone
- pęczek szczypiorku
- 1 mała cebula
- łyżeczka musztardy
- mały jogurt naturalny
- przyprawy wedle uznania

Jajka ugotowane na twardo i ogórki pokroić w kostkę, zmieszać z tuńczykiem , cebulką i szczypiorkiem. Dodać łyżeczkę musztardy , jogurt naturalny, przyprawy , wymieszać.
Dziś dodałam paprykę w proszku oraz lekko posypałam przyprawą do kurczaka i sałatka wyszła PYSZNA !

Załączniki

• Kopia salatka z tuńczykiem.jpg
    Kopia salatka z tuńczykiem.jpg
    42,9 KB · Wyświetleń: 93
Ostatnia edycja:
reklama
Po wczorajszym dniu P u mnie 800 g mniej. :-D
Czuję jak @ się zbliża.:baffled:
Na śniadanie kawałek tortu Kacprowego.:baffled::-D Uczta na III F.:-D
Bardziej kaloryczne rzeczy jem rano, po to by do wieczora spalić.:-p

To tak jak ja, szlaenswa rano :tak::-D:-D:-D Kiedy metabolizm na wysokich obrotach :tak:

JUSTA to ja jestem z tych co to musi 30 kg zgubić to tak lekko:-):-):-) a czy w tesco takie otręby można kupić???.:-). A czy do buleczek dukana można dodawać taki twarog domowej roboty? Czy za tłusty? Bo u mnie go pod dostatkiem:-)

Na pewno kupisz w tesco :tak:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.