reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

reklama
no to może organizm wodę zatrzymywac, ale nie musi. Ja na @ nie tyje ale mniej chudnę za to na plodne przybywa mi koło 2 kilo

dziewczynki dukanki, a uzywalyscie oleju parafinowego? do smazenia? a moze jakis majonez czy cos? bo nie wiem czy sie skusic czy sobie odpuscic i nie kombinowac.....? ;-)

Lotka - jak smażyłam to na oliwie z oliwek i na serio kropla, a tak omijałam szerokim łukiem smażenie, majonez tylko dukanowski - nie wiem nawet jak smakuje, bo go nie jadłam, na ketchup sobie pozwalałam od czasu do czasu - bardziej na fazie 3 , bo dopiero go odnalazłam;-)

olej nie, jak podsmażam to na teflonie, bez tłuszczu albo na łyżce wody ale zwykle po prostu dusze lub piekę. Majonezu nie robilam ani nie kupowalam, zamast tego używam serka wiejskiego tylko piątnicy, bo mlekowita zupelnie mi nie podchodzi. A ketchup robię sama od czasu do czasu.

A tak wogóle to czuję sie jak bez ręki - bez piekarnika. Jakis czas temu Mihał włożyl cos plastikowego do pieca, a jja właczyłam nie sprawdzjąc. CO to było nie wiem, bo zostala po tym tylko duża, śmmierdząca plama. Siwy, gryzący dym buchał na całe mieszkanie. Długo nie mogłam tego doczyścić, w końcu zmywaczem do paznokci się udało i "na oko" i na macanego jest doczyszczone ale jak włączam piekarnik wciąż ostro czuć gryzący zapach i juz mi brak pomysłów co mam zrobić.

Edit: Lotka, cos mi się wydaje, ze olej parafinowy może powodować zastoje

Ostatnia edycja:
Kolejny dzien, kolejna radosc heheheh dzis -0,1 czyli chyba w koncu i mnie dieta ruszyla :-)
Co do tego oleju parafinowego, ja smaze na samej suchej patelni, w sumie olej mi nie jest potrzebny, zapytalam chyba bardziej pod katem tego majonezu, bo juz w sumie zadnego majonezu przez to moje dietowanie to z kilka miesiecy nie tknelam i mi sie "zachciewa"... i nie wiem robic czy nie :) nie wiecie czy smak choc troche przypomina normalny majonez?

Lotka na pewno ruszyla ;) gratuluje kolejnego spadku ;)
a jesli chodzi o majonez to ja niestety nie pomoge bo nigdy Go nie robilam ale wiem, ze jak moja kolezanka byla na tej diecie to byla nim zachwycona ;) moze dlatego, ze Ona ogolnie kocha majonez:D

ja to teraz nie moge napisac, ze dietuje, za duzo sobie pozwalam :( oj za duzo, nawet sie nie waze kurde :/ ach, ale od jutra musze troche pasa zacisnac bo juz mi sie wydaje, ze Bog wie ile przytylam :/

Laski jutro się zważe , ale było ostro przez ten majówkowy tydzień. Grill , piwko i same wiecie jak to jest :) ale biore sie za siebie .

martolinka ja wiem jak to jest hehe ;)ja od swiat jakos omijam wage szerokim lukiem ;)
chociaz od wczoraj wzielam sie ponownie za siebie, przez swieta i kilka dni po nich poszalalam:/ ale teraz juz ostroznie.

reklama
no to ciesze się, ze nie tyylko ja! ale od jutra biorę się ostro za siebie, muszę, bo już ciasnawo w portkach. Obym wytrwała. Kop mi potrzebny.
Martolinka, nawrzucaj mi znowu!!!!! plissss

Do góry