reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Odchudzamy sie... Diety, cwiczenia itp.

Hej dukanki.
Anadri jak tam u Ciebie? dajesz rade?
U mnie ok - jakby kogoś interesowało waga około suwakowa - dokładnie nie wiem bo sie nie wazyłam pare dni.
Znalazłam takiego bloga jakby któraś z Was chciała a go nie znała Moimi oczami "Dieta Dukana" . Moje przepisy i moje poczynania . Nika gotuje.: Bułka z mikrofali
A ja mam dziwną sytuacje odkad znów dukam. Otóż po kazdym posiłku tak mnie kręci w jelitkach ze do wc pędze z prędkością światła. Dziwne bo zawsze przez dukana sa zaparcia....... przynajmniej u mnie tak było.

reklama
A mi waga spada minimalnie, bo minimalnie, ale ... to zapewne wynik P czwartkowego.. potem w środę osiąga max , by znów spadać po czwartku - także 3 faza działa....
Trzymam kciuki za Was kobitki. ;-)

Hej dukanki.
Anadri jak tam u Ciebie? dajesz rade?
U mnie ok - jakby kogoś interesowało waga około suwakowa - dokładnie nie wiem bo sie nie wazyłam pare dni.
Znalazłam takiego bloga jakby któraś z Was chciała a go nie znała Moimi oczami "Dieta Dukana" . Moje przepisy i moje poczynania . Nika gotuje.: Bułka z mikrofali
A ja mam dziwną sytuacje odkad znów dukam. Otóż po kazdym posiłku tak mnie kręci w jelitkach ze do wc pędze z prędkością światła. Dziwne bo zawsze przez dukana sa zaparcia....... przynajmniej u mnie tak było.

Mama, pytalas na Listopadzie o moja diete....... jakos ją pcham, ale nie ma takich rewelacyjnych spadkow jak na dukanie niestety..... moja cierpliwosc niejednokrotnie jest wystawiana na proby :-)
Niby dzis sie wazylam i mam 67,5.....czyli cos tam spada...... musze pozniej suwak zmienic....
dopiero po Swietach sie wybieram na kolejne konsultacje, dostane pewnie jeszcze mniej kalorii do jedzenia :-)

oh u mnie to tak byle jak z tą dietą, podjadam :(( właściwie to chyba bardziej utrwalam niż się odchudzam. W ogóle nie mam do tego głowy, z resztą roodzinie tez na biegu gotuj, w ostatniej chwili mi się zwykle przypomina :( kurde muszę się za siebie wziąć, bo nic z tego nie będzie. Do tego jesczez wyglądam coraz gorzej, bo skóry mega platy zacznaja mi wisieć. DO tej pory niexle to wyglądało a teraz po utracie 1,5 kilo nagle zaczelo mi wszystko wisieć. Najbardziej to ubolewam nad piersiami, bo obraz nędzy i rozpaczy ale i cąła reszta nie jest za dobra, bo na udach np nie widac (tak mi się wydaje) ale strasznie mi przeszkadza, bo idąc czuje jak mi sie majta :/ koszmarne wrażenie

rewelacyjne sniadanko dukanowe (moje dzisiejsze):

3 białka, 1 żółtko, 80 g otrebów pszennych. 110 g serka wiejskiego 0 proc. tłuszczu - wszystko mieszamy, solimy do smaku i wylewamy do tostera. zrobia się dwa duze kwadraciki (4 trójkaty). pieczemy ok. 5 minut. podajemy z plasterkami szynki z indyka.

mi wyszło po skrupulatnych podliczeniach:
Białko - 37,19
tłuszcz - 8,17
wegle - 16,30
kcal - 337,19

strasznie zapychajace i bardzo smaczne !!! polecam z całego serca :)

poza tym zaczynam dziś Power90 i domowy spinning, wiec trzymajcie kciuki :)

ehhhhhhhhhh też by mi się przydało zjeść tego tuńczyka a bronie się jak przed ogniem. Wiem ze jest zalecany ale ja tak nie lubie tego drania :( normalnie mi śmierdzi....... chyba ze macie jakiegos przepisa na tunczyka nie śmierdziucha :D hmm? to ja tez bym sobie zrobiła....

no to ja odwrotnie :)
aaaaaaaa wiem co zrobię...... mam teraz 5 dni PW wiec......... jutro na sniadanko zrobie sobie sałatke: tunczyk+jaja+ogóras konserwowy + co tam jeszcze - musze znalesc przepis, wymieszam z jog. nat, przyprawie i bedzie do bułeczki albo i bez niej.

reklama
a mnie to juz wstret lapie i na tunczyka i na kure.. normlanie gotowanej piersi juz nie zjem bo mi sie od razu na ... zbiera. teraz jedynie pieczona w piekarniku...

własnie skończyłam cwiczonka ( 60 min. spinningu plus pierwszy trening z P60) - 603 kcal :-)
(niesamowicie śmierdzę) :baffled:

Do góry