reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obrzęk płodu,omphalocoele,zbyt wolny wzrost dziecka...

We dwie macie ważny dzień 5 stycznia. Ja mam jutro konsultację z genetykiem. W czwartek jadę sprawdzić jak tętno mojego malucha. Na USG widać było żołądek i pęcherz. Ogólnie wszystko w normie, dzielny bobas. Tylko ten cholerny obrzęk. Mimo wszystko wierzę, że się wciągnie, że nasze dzieci będą zdrowe. Zagladam tu codziennie 😘
To bardzo dobra wiadomość, że jest zoladek i pęcherz. Miło to słyszeć. Mam nadzieję że i obrzęk się niebawem wchłonie :*
Znam takie historie z obrzękiem wchłaniającym się nawet w 16 czy 20 tyg :) musi być dobrze! :*

reklama
We dwie macie ważny dzień 5 stycznia. Ja mam jutro konsultację z genetykiem. W czwartek jadę sprawdzić jak tętno mojego malucha. Na USG widać było żołądek i pęcherz. Ogólnie wszystko w normie, dzielny bobas. Tylko ten cholerny obrzęk. Mimo wszystko wierzę, że się wciągnie, że nasze dzieci będą zdrowe. Zagladam tu codziennie 😘
Mam wielka nadzieje ze będzie wszystko dobrze. Jeszcze będziemy tutaj pisać jak nasze dzieci zdrowo rosną. Musimy się trzymać dziewczyny, w nas siła!

To cudownie! Bardzo się cieszę! <3 a Ty jak się czujesz?
Trzymam się jako tako. Czekam na termin amniopunkcji, więc jest ciężko. Tylko rodzicom powiedzieliśmy co się dzieje. Właściwie to większość rodziny nie wie nic o ciąży. Tak będzie mi łatwiej przeżyć święta.
Życzę Ci spojonych Świąt Bożego Narodzenia i wielu łask Bożych 😘

Hej, dołączam do grona tych, które dostały złe wiadomości. Dziś dowiedziałam że jest obrzęk płodu i najprawdopodobniej dziecko jest ciężko chore (teoretycznie 9t 3d ale wg lekarza dziecko młodsze, ok 8t 4d). Mam pytanie, czy wam też na usg poza obrzękiem wychodziły nieprawidłowe wielości gs oraz ys? Moje maleństwo ma bardzo małą ilość wód płodowych i bardzo małe jajo płodowe, mam wrażenie że ono dosłownie je "zgniata", wartość YS również nieco ponad normę - 6.3mm (wartości powyżej 6 mogą wskazywać na wady wrodzone).

reklama
Hej, dołączam do grona tych, które dostały złe wiadomości. Dziś dowiedziałam że jest obrzęk płodu i najprawdopodobniej dziecko jest ciężko chore (teoretycznie 9t 3d ale wg lekarza dziecko młodsze, ok 8t 4d). Mam pytanie, czy wam też na usg poza obrzękiem wychodziły nieprawidłowe wielości gs oraz ys? Moje maleństwo ma bardzo małą ilość wód płodowych i bardzo małe jajo płodowe, mam wrażenie że ono dosłownie je "zgniata", wartość YS również nieco ponad normę - 6.3mm (wartości powyżej 6 mogą wskazywać na wady wrodzone).
Przykro mi ale ja nie mam pojęcia jakie miałam te wartości, nikt mi nic o tym nie mówił..

Do góry