reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obrzęk łożyska

Niektóre kobiety może tez potrzebują jakiegos dobrego słowa żeby się troszkę uspokoić. Wychodzi na to, ze należę do tego grona.
Jestem obecnie w podobnej sytuacji, tylko w 14 tygodniu ciąży. Joasia94 możesz podzielić się jak potoczyła się u Ciebie sytuacja z obrzękiem łożyska? Co tak naprawdę spowodowało ten obrzęk?

reklama
Jestem obecnie w podobnej sytuacji, tylko w 14 tygodniu ciąży. Joasia94 możesz podzielić się jak potoczyła się u Ciebie sytuacja z obrzękiem łożyska? Co tak naprawdę spowodowało ten obrzęk?
Nie mam pojęcia co było przyczyną obrzęku. Zrobiłam wszystkie zlecone badania przez lekarza z krwi odnośnie konfliktu serologicznego, różyczka itd. Wszystko prawidłowe, jedyne czego nie zrobił mój lekarz to wymazow odnośnie infekcji. Obrzęk znikł a ja urodziłam 28+5.

Nie mam pojęcia co było przyczyną obrzęku. Zrobiłam wszystkie zlecone badania przez lekarza z krwi odnośnie konfliktu serologicznego, różyczka itd. Wszystko prawidłowe, jedyne czego nie zrobił mój lekarz to wymazow odnośnie infekcji. Obrzęk znikł a ja urodziłam 28+5.
Dziekuje :) troszke mnie pocieszylas. A czy robiłaś może pierwsze badania prenatalne, te do 13 tygodnia razem z testem Pappa i wyszło coś w biochemii niepokojącego? Np. Bardzo wysokie wolne beta hcg? A niskie bialko Pappa? Czy Twoj dzidzius urodził się zdrowy? Znaczy czy przez ten obrzek nadrobił wage i wymiary pozniej? Mnie straszą triploidia, a to już jest koniec. Czekam na amniopunkcje.

Dziekuje :) troszke mnie pocieszylas. A czy robiłaś może pierwsze badania prenatalne, te do 13 tygodnia razem z testem Pappa i wyszło coś w biochemii niepokojącego? Np. Bardzo wysokie wolne beta hcg? A niskie bialko Pappa? Czy Twoj dzidzius urodził się zdrowy? Znaczy czy przez ten obrzek nadrobił wage i wymiary pozniej? Mnie straszą triploidia, a to już jest koniec. Czekam na amniopunkcje.
Niestety ja nie dałam rady zrobić badan prenatalnych w pierwszym trymestrze , bo wylądowałam w szpitalu w całkiem innym mieście z powodu silnych krwawień i badanie niestety mi przepadło. Corka urodziła się zdrowa ale o wiele za wcześnie , miała 1100g i spędziła 82 dni w szpitalu z powodu wcześniactwa i problemów z oddychaniem.

Do góry