reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obniżenie narządów po porodzie

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi jak sobie radzicie w codziennych czynnościach typu odkurzanie , mycie podłogi? Macie jakąś specjalna technikę ?

I tak się jeszcze zastanawiam czy zaglądają tu jeszcze dziewczyny które pisały na forum . Jak sobie radzą lub być może poradzily z tym problemem.

Dziewczyny powiedzcie mi jak sobie radzicie w codziennych czynnościach typu odkurzanie , mycie podłogi? Macie jakąś specjalna technikę ?
Tez mam ten sam problem ... kończy się na tym ze tego nie robię... staram się podnosić coś na wydechu i aktywuje dno miednicy. Puszczam dopiero jak się prostuje. Ponadto wyobrażam sobie ze na czubku głowy mam taka antenkę która mnie wyciąga do góry, dzięki temu staram się być ciagle wyprostowana.

Tez mam ten sam problem ... kończy się na tym ze tego nie robię... staram się podnosić coś na wydechu i aktywuje dno miednicy. Puszczam dopiero jak się prostuje. Ponadto wyobrażam sobie ze na czubku głowy mam taka antenkę która mnie wyciąga do góry, dzięki temu staram się być ciagle wyprostowana.
Ja z kolei odkurzam wyprostowana, rura wyciągnięta na maksa i bez żadnego pochylania, staram się przynajmniej . Tak samo z myciem podłóg tutaj jest niestety gorzej, bo trzonek od mops jest krótszy . Zastanawiam się czy może nie zacząć myć ns kolanach. Zapytam moja fizjo jak to ogarnąć .

Ja z kolei odkurzam wyprostowana, rura wyciągnięta na maksa i bez żadnego pochylania, staram się przynajmniej . Tak samo z myciem podłóg tutaj jest niestety gorzej, bo trzonek od mops jest krótszy . Zastanawiam się czy może nie zacząć myć ns kolanach. Zapytam moja fizjo jak to ogarnąć .
Daj proszę znac co fizjo powie

reklama
Ja dopiero stosuje od półtorej tygodnia. Myślę, że to na pewno nie zaszkodzi a przynajmniej wzmocni mieśnie które u mnie nigdy w życiu nie były cwiczone . W ogóle po spotkaniach z fizjo i stosowaniu przez nią uciskow metoda Michała Koszli +elektrostymulacja +oszczędny tryb życia +prawidłowe postawy w życiu codziennym mam wrażenie że zmniejszyło mi się odczucie "ciała obcego" w pochwie . W poniedziałek mam spotkanie z fizjo zobaczymy po badaniu co powie .
Za to u mnie niestety odwrotnie. Też miałam kilka dni jakby poprawę odczuwałam dyskomfort sporadycznie A od dwóch dni zmiana prawie cały dzień mam odczucia "ciała.obcego" więc nie wiem co jest grane :(

Do góry