reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obniżenie narządów po porodzie

To mnie pocieszylas bo mam doła i na dodatek poklocilam się z mężem, popłakałam się na maksa, hormony mi chyba jeszcze szaleją. Pojechałam jeszcze z córką na dmuchany plac zabaw i mam wyrzuty sumienia że ja podsadzilam żeby mogła wejść, a ona waży już chyba 12 kg.
Moja fizjoterapeutka twierdzi że wyprowadza swoje pacjentki z obniżenia, dzięki fizjoterapii i ćwiczeniom. Bardzo chciałabym aby tak było w naszych przypadkach również.

Ja również chciałabym aby tak się stało.
Wiem co czujesz, ja też staram się jakoś żyć. Miałam dziś ważnych gości wiec robiłam jedzenie do 2 w nocy po czym już o 6 znów byłam.na nogach. Czuje ciągnięcie w dół aż się boje tam spojrzeć. I pierwszy raz bóli mnie kręgosłup lędźwiowy.

reklama
U mnie też tak jest. Po dniu całym na nogach długich spacerach niestety wieczorem też jest tragedia. Czasami jak znajdę wolną chwilę dla siebie wieczorem staram się odpoczywać z poduszką pod pupą, taka pozycja odciąża miednicę. Niestety tych chwil jest zdecydowanie za mało, bo niestety czasu brak. Wejdź jeszcze na fb trening dla mam tam znalazlam też takie ćwiczenie tzw. pies z głową w dół, niby też pomaga. W ogóle na tym blogu dużo cennych wskazówek jak odciążać dno miednicy w życiu codziennym - prawidłowa postawa w toalecie, przy kichaniu, kaszleniu, wstawaniu, dźwiganiu. Ja ten blog przestudiowałam przed pierwszą wizytą z fizjoterapeutą to stwierdziła, że super, że bardzo dużo już wiem jak odciążać dno miednicy w dniu codziennym i za dużo już nie musi odpowiadać.
Dziękuję poczytam sobie. :)

Wrzucam Wam pozycję w jakich warto odpoczywać. J
Screenshot_20181007-203338_Facebook.jpg
ak oczywiście uda się w ciągu dnia wygenerować chwilę dla siebie.

Załączniki

• Screenshot_20181007-203338_Facebook.jpg
    Screenshot_20181007-203338_Facebook.jpg
    190,5 KB · Wyświetleń: 619
Dziekuje, to jest moja fizjo :) jeśli jesteście z Warszawy to polecam
Ja niestety Polska północna. Ale muszę Wam powiedzieć że wczoraj udało mi się wieczorem poleżeć ponad godzinę w tej pozycji z poduchą pod lupą i naprawdę mega odciąża miednicę. Po całym dniu na nogach same wiecie jakie ma się odczucia A po takim odpoczynku czułam jakby ulgę.

Ja niestety Polska północna. Ale muszę Wam powiedzieć że wczoraj udało mi się wieczorem poleżeć ponad godzinę w tej pozycji z poduchą pod lupą i naprawdę mega odciąża miednicę. Po całym dniu na nogach same wiecie jakie ma się odczucia A po takim odpoczynku czułam jakby ulgę.

Tak to prawda . Ja ostatnio polezalam na łóżku z tzw świecą do góry - nogami do góry. Kurczę w tej pozycji wszystko magicznie wraca na swoje miejsce ech

Tak to prawda . Ja ostatnio polezalam na łóżku z tzw świecą do góry - nogami do góry. Kurczę w tej pozycji wszystko magicznie wraca na swoje miejsce ech
No właśnie wczoraj do męża w żartach mówiłam że zostaje mi się chyba nauczyć chodzić na rękach żeby oszukac grawitację.

reklama
Do góry